Witaj Asiu, ten Twój malutki ogródek nie jest chyba taki malutki?
Albo sprawia wrażenie większego .
Gerberę możesz wysadzić do ogrodu, będzie jeszcze długo kwitła .
Danielu dziękuję , Andrzeju dziękuję , Dorotko dziękuję , Dawidzie dziękuję , Marcinie witam i dziękuję , wpadaj ile tylko chcesz, zapraszam, Elżbieto dziękuję , jest malutki, może nie aż tak bardzo ale jest jeszcze sporo trawy, po świętach gerbery pójdą do ogrodu, Pomóżcie mi co to rośnie, jakaś kępa więc na pewno nie chwasty , bo jest tylko w jednym miejscu
i jeszcze troszkę zdjęć
Tulipany
Przepiękne kwiaty i takie kolorowe, u mnie raczej wciąz pąki, nie moge się doczekać tulipanów i magnolii.
Co dzień oglądam ile paków przybyło
Miło było popatrzec chociaż na Twoje. Eh
Agnimi dziękuję , później Ty będziesz się chwalić tulipanami ja już nie będę miała,a może masz późne, u mnie rozwijają się w oczach, Marcinie dziękuję , tak sobie myślę, że jakby to miał by być łubin to miałabym go w tamtym roku, bo mieszkam od końca czerwca.'
I jeszcze znów ponudzę Was zdjęciami magnolii, to moja pierwsza wiosna tutaj więc nie mogę się nacieszyć
Moniko i Danielu dziękuję za życzenia. Życzę wszystkim odwiedzającym Zdrowych, Pogodnych, Słonecznych Świąt spędzony na łonie rodziny i znajomych
I jeszcze dzisiejsze zdjęcia
Już rozkwita rododendron
a drugim też pąki duże
magnolia
tulipanki itd, zdjęcia robione pod wieczór , bo najbardziej lubię tulipany w pąkach
Asiu.Super ogród Ci się trafi ,prawie urządzony.Teraz tylko małe poprawki i korekty według własnego gustu i można się cieszyć,pięknym ogrodem.No i Hibiskus bez okrywania na zimę przetrwał.Chyba i ja się przeprowadzę pod Szczecin .U mnie wszystko musi być opatulone,i to dobrze bo by była masakra.Sadząc piwonie przykryj ją cienką warstwą ziemi tak 3-5 cm.W przeciwnym razie nici z kwiatów,nie zakwitnie.Pewnie na więcej róż też się skusisz.Powodzenia.
Ale masz wspaniałą magnolię piękna i te pełne odmiany tulipanów śliczne zwłaszcza ten o biało zielonych kwiatach, u mnie chłodniej i na kwitnienie pełnych jeszcze muszę poczekać
Gosiu dziękuję za życzenia Alu dziękuję , wiesz były tutaj drzewa i krzewy już spore, wszystkie rododendrony, cebule kwiatowe, róże, krzewuszka itd to moje nasadzenia, Przemku dziękuję , magnolii już powoli oblatują kwiatki, piękna jest ale tak szybko przekwita, nie jest jeszcze tak źle, jeszcze ma dużo pąków ale..
To jeszcze troszkę zdjęć
bratki na balkonie
piwonia już puściła
liliowiec
Aśka ,,tulipany masz super ,tyle jest teraz barw kształtów ,odmian ,że szok .....
ale MAGNOLIA ,,to już wolę nie mówić ,pobija wszystko na łeb ,chciałabym taką mieć.....
I jeszcze troszkę dzisiejszych zdjęć
magnolia, sundaville, aksamitki
fuksja, bratki, tulipany,
koniczynka puściła na razie samego kwiatka
i jeszcze inne kwitnienia
Witaj Asiu
ogródek pieknie się zapowiada. pewnie nie będę oryginalna, ale muszę to powiedzieć: magnolia cudowna )
Sadzenia przed Tobą całe mnóstwo, więc powodzenia i będę wpadać i zaglądać do Ciebie