Katalogowanie host,zapiski,ewidencja...

Hosty
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje tajne zapiski hostowe, czyli nasze katalogowanie host

Post »

Wyjaśnijcie mi o co chodzi z tym liczeniem kłów - z takiego kła będzie 1 liść czy 1 rozetka liści? Moje powoli zaczynają ząbkować, to 1 roczek :D
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z jednego kła będzie jedna rozeta, a w niej różna ilość liści - w zależności od odmiany od 2 do 10 i więcej :D Licz i zapisuj - to straszna radocha widzieć jak ich przybywa. :heja
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O to fajnie :D to geste niektóre muszą być jak od 2 do 10.. Póki co buraczanka ma 2 kiełki za to grube a maluchy po kilka..
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Zajrzyj sobie do wątku : Tempo i cykl wzrostu host - tam umieszczamy swoje spostrzeżenia na temat różnic we wzroście host.
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

a ja mam 2 katalogi w excelu:
- jeden,w którym wpisuję posiadane hosty i który ma takie rubryki:lp. wys.h, nazwa,sprzedawca, opis liści, tempo wzrostu, stanowisko, zapach
- drugi, zatytułowany "chciejstwa" posiada identyczne rubryki jak pierwszy; po zakupie przenoszę z jednego do drugiego.
Jak patrzę po 2-3 latach to zrobiłam błąd, bo nie wpisywałam daty zakupu. To co mam nie da się naprawić, ale następne zakupy odatuję w swoim katalogu.
Pozdrawiam Krystyna
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Zainspirowałam się, gdyż z dnia na dzień chodzę do mojej jedynej cienistej rabaty i patrzę, liczę, szukam, nie wiem, co mam. Muszę sobie taki notesik założyc, bo z tego co doliczyłam, host jest 7. Jedną kupiłam w tym roku, 6szt zeszłorocznych. Nie znam odmian. Wydawało mi się, że było ich więcej - muszę odszukac stare zdjęcia. Dziękuję, że poświęciłyście swój czas, by podzielic się swoją wiedzą i pomysłami. Jesteście wielkie kobietki.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”