Storczykowa Chatka

Zablokowany
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Lucynko,
Piękne kwitnienia, ale najbardziej zauroczyło mnie to drzewko, normalnie rozpływam się na jego widok :D
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Jovanko,kiedy zobaczyłam Twój wpis u mnie, najpierw musiałam się uszczypnąć. Myślałam,że znów śnię, ale Ty zmieniłaś koszmar w radosną rzeczywistość. ;:180 ;:180 ;:180
Dziękuję, Ci, że zechciałaś odwiedzić moją skromną chatkę i zapraszam częściej. ;:97 ;:97 ;:97

Nigdy nie miałam okazji pisania na forum, to moje pierwsze kroki. Proszę więc o wyrozumiałość i pomoc aby nie powtarzać błędów. :oops:

Napis zielony zmieniony, oddaję co ;:76 ,ale swojej miętowej zieleni, docenionej przez Ciebie nie oddam ;:224 ;:224 ;:224

Mam nadzieje,że będziemy długo razem. ;:4

Z wyrazami szacunku Lucyna
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasieńko ;:196 .Polecam naprawdę tego storczyka,on ma chyba w genach takie kwitnienia.Często widzę tą odmianę w obi więc ruszaj na ''polowanie'' ;:108
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Ja też mam podobnego ale mój się aż tak nie naprodukował kwiatuszków, jak wrócę to muszę mu pokazać Twojego niech się wstydzi leniuszek ;:108
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro,parę hybryd phalaenopsis mamy takich samych, uroki wspólnego obi :wink: Dawno już chciałam Cię zapytać o phal. podobnego do Debora, kupiłaś go z dwoma pięknymi pędami, ale bez korzeni. Widziałam go wcześniej niż Ty, ale zdecydowałam się na jego bliźniaka, z jednym pędem,ale lepszymi korzeniami. Mój stracił mimo wszystko korzenie i dopiero teraz zaczął je puszczać. Napisz mi proszę jak Twój się czuje. ;:108
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Lucynko mój padł, był z Afrodytek czyli rozmiar xxl, mam też 2 inne afrodytki od tego producenta i mimo iż były w super stanie to o obie musiałam walczyć, jedna z nich za każdym podlaniem gubiła jeden liść, robił się żółty i wodnisty u drugiej zresztą było tak samo z tym że ta druga szybciej doszła do siebie, u obu korzenie zasychały bez przyczyny, do dziś jest to dla mnie ogromna zagadka, postanowiłam nie ingerować w korzenie żadnej bo nie znałam przyczyny takiego zachowania i może dlatego obie przeżyły, jedna jest już w dobrym stanie, druga ma jeszcze pomarszczone listeczki ale obie żyją, myślę że nie mogłam uratować tego bez korzonków patrząc na te dwie pozostałe afrodytki których stan był bardzo dobry i na ich zachowanie, nie wiem czym były szprycowane i nie mam pojęcia jak mogłabym pomóc temu bez korzonków, zapewniłam mu jak najlepsze warunki a on w momęcie zaczął zachowywać się jak te dwa pozostałe, w mojej kolekcji mam jeszcze jednego który zachował się identycznie, liście ma pomarszczone ale puszcza nowy korzonek więc jest nadzieja ale stare korzenie wszystkie zaschły, póki nie wypuści większej ilości nowych to nic z nimi nie będę robić, to pewnie dzięki nim on wciąż cieszy me oczy choć kwiatuszka miał przepaskudnego, nazywam go brzydal i wciąż nie wiem dlaczego go kupiłam
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Witaj Lucynko, super, że założyłaś swój wątek, bo masz co pokazywać, kwiaty urocze, mnie bardzo spodobał się jasnoróżowy phalenopsis i philadelphia ;:167
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Dusiu specjalnie dla Ciebie ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro, przykro mi bardzo, że go już nie ma :( . Jeśli dobrze pamiętam, to jedna z Twoich Afrodytek jest podobna do ''Arlekin''. Ja takiego ciągle szukam i nie mogę znaleźć, miał być ostatnim jakiego przyniosę do domu, dzięki temu ze 20 innych ze mną zamieszkało. ;:224

Joasiu :wit .Bardzo cieszę się z Twoich odwiedzin :heja .Powiem Ci, że Twoje storczyki już dawno mnie oczarowały, a ten nakrapiany z al. ;:154 . ;:167
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Rzeczywiście jest śliczny! Ma takie duże, błyszczące listka i dużo kwiatów.
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne storczyki ;:138 gratuluję :)
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

Ta afrodytka co padła to kwiaty miała bordowe z białą obwódką chyba typu arlekin, została mi biała i śliczna różowa w fioletowe kropki na internecie znajduje ją pod nazwą elegant debora (polowałam na nią długi czas i znalazłam tylko w rozmiarze xxl) to jest ten w troszkę gorszym stanie, jak na razie nie ma ani nowych korzonków ani nowego listka ale już po podlaniu nic się z nim nie dzieje więc chyba będzie okey

jeśli chodzi o nazwy to mogłam coś zamieszać bo ja jestem wzrokowcem i po nazwach nie potrafię sobie wyobrazić kwiatu :oops:

to Twoja afrodytka zachowuje się podobnie jak moje, ciężki orzech do zgryzienia, ciekawe dlaczego one tak reagują :?:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Petro,ja z nazwami to już w ogóle ''do tyłu'' :oops: jestem, ale wydaje mi się, że to właśnie Debora Ci padła. Arlekina kupiłaś w obi za 60 zł. i tego właśnie poszukuję. Zdałam sobie sprawę,że zachowuję się jakbym wiedziała lepiej co Ty masz i za ile :;230. Z tego co zaobserwowałam to dużo ludzi ma z nimi problemy ;:24
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit
Bardzo ładna kolekcja storczyków ;:138
Zobaczysz, że kiedy pobędziesz jeszcze chwilę na forum, to Twoja kolekcja będzie w dziwnie szybkim tempie się rozrastała ;:224 :wink:
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p

Post »

coś w tych barwach mi padło, ala krówka tylko mniej białego, to był właśnie ten bez korzonków
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 29,r:4,s:0
choć mam takiego ze zwykłych co mnie pociesza
a taki przeżył, to był ten za 60, nie debora tylko beauty
http://www.easyorchids.co.uk/shop/Phala ... eauty.html

sorki za zamieszanie ale internet tu o tej godzinie jest beznadziejny i stąd to zamieszanie, nie skojarzyłam że debora jest właśnie taka jak ten co padł
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”