Za wiejskim płotkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Za wiejskim płotkiem

Post »

Asiu, a ta rzeczka nie wylewa? Bo ciekawa to ona jest i prawdziwy skarb taka woda płynąca, kiedyś mi się nawet śniło że u mnie na skraju działki się pojawiła podobna, ale niestety się obudziłam ;:224
Gotujesz zupę z pokrzywy i lebiody -oj, mojaś Ty ;:4
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, porządne róże trzeba wybrać, które rosną same :-) i nie boją się mrozów :-) Idealny nawóz dla nich masz za darmo na pastwisku :-)

Piec i cała reszta bajeranckie :-)

Barwinek może i lepiej rośnie w półcieniu, ale...
Nawet na ten temat nie czytałam (co mi się rzadko zdarza), bo swój pobrałam ze stanowiska megasuchego i totalnie nasłonecznionego. Na dodatek nikt go nigdy nie podlewał. Był to taki ugorek, na piasku, teren niczyj. Upały trwały od wielu dni... Nawet miałam wątpliwości, czy taka przesuszona roślina przyjmie mi się. Ale dała radę :-) Dlatego uważam, ze to roślina niezniszczalna :-)
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56

Post »

aguskac fotek winogron nie znalazłam, choć kopałam głęboko :;230 To i ja spróbuję z tymi jabłoniami...
FRAGOLA o nie! Nie dam się wmanewrować w obsadzanie rzeczki! Najpierw obejście! Zresztą i tak w moim przypadku to nie miałoby sensu bo bobry wetną wszystko, ostatnio wzięły się za dorodnego dęba.

Obrazek

Zielona_Ania toć ja mam skopiowane wszystkie przepisy z Twojego kuchennego wąteczka!
Siberia skoro mówisz, że barwinek do radę to muszę się za nim rozejrzeć. Ale na pewno na nim nie poprzestanę. Przecież tam jest 20-30m2 do obsadzenia. Ale powoli. Najpierw to jakoś trzeba odchwaścić :shock: Nad różą pomyślę, trzeba by jej wybrać jakieś specjalne miejsce...
Siberia
---

Post »

O, Asiu, u Ciebie też są te łotry? :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja w zasadzie jestem przychylna zwierzętom, ale jak każdej późnej jesieni widzę kolejne zagajniki w pień wycięte przez te cholerniki, to mam ochotę własnoręcznie rzucić w żeremie granatem!

Normalny człowiek nie może wyciąć w swoim ogrodzie drzewa, które mu przeszkadza, a bobrowa rodzinka rąbie ich kilkadziesiąt rocznie i jest pod ścisłą ochroną MIMO TO!
Świat i ludzie...
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p
Od: 17 lut 2011, o 20:42

Post »

asia-6003 pisze: Tak to wyglądało na początku (i w sumie niewiele się zmieniło). Nadal panuje "samowola" i chaos ale ma klimacik.
A teraz tytułowy płotek: Obrazek
Jak na wiejskie podwórko przystało, jest piwniczka
Obrazek
i studnia
Obrazek
Witaj Asiu!
Fajnie tam u Ciebie-ten wiejski klimacik,taki lubię.Tak jakby czas się zatrzymał w miejscu- fantastycznie :shock:
Piwniczka,studnia i inne zabudowania rewelka!
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Paweł
Siberia
---

Post »

Uuuu, byłam u kolegi :-) Warto zajrzeć :-)

Wkleję link dla ułatwienia:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41060
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Asia, ja Cię normalnie zmłotkuję ;:14 pokazujesz coraz piękniejsze fotki - ta kuchnia jest super! Już nawet zaczęłam czytac ogłoszenia o sprzedaży siedlisk, chociaż póki co, to nierealne ;:223 A tak na serio - pokazuj, pokazuj coraz więcej, chociaż oczy nacieszę :lol:
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Asia nie rozglądaj się za barwinkiem , ja mam , chętnie część odstąpię :wit :wit :wit
WACŁAWA
50p
50p
Od: 17 wrz 2009, o 20:30

Post »

Asiu wyślij adres na pw.Kuchnia już była czy stawialiście? Ma piec chlebowy?
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Asiu :wit
Wszystko co chciałam Ci powiedzieć i napisać zostało już napisane przez wspaniałych forumowiczów i nic mi do głowy nie przychodzi, bo jestem zaślepiona ;:154 właśnie taki ogród mi się marzy, ale bocian pomylił kominy i wrzucił mnie do miastowego ;:223 (prawie miastowego)
Zobaczyłam u Ciebie piec i dostałam trzęsiawki. Ja po prostu choruję na widok piców i dostaję astmy ;:16 ale lekarz nic mi na tę dolegliwość nie poradzi :?
Pozdrawiam i czekam na więcej fotek domku i okolicy no i poproszę pica :oops:
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p

Post »

Kasiu pokazuję te fotki bo ogródkowe już mi się właściwie skończyły. Chyba trzeba będzie zaczekać do wiosny ;:19
mirdem Ty to nieoceniona jesteś. Chyba taczką po te wszystkie badylki przyjadę.
Wacławo piec stawialiśmy od nowa. Stary był większy na 4 fajerki, miał piec chlebowy ale już się rozłaził, wypadały kafle. Ten jest mniejszy, ma tylko "dochówkę" ale... ciąg jest że hoho. Napisałam pw.
Bogumiła jak zrobię więcej fotek to wstawię. Może znajdę gdzieś foto pieca tzw słupka, który ogrzewa dwa pokoje. Też jest piękny, ma żółte kafle, jest trochę krzywy i stary ale uwielbiam w nim rozpalać.
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Asiu, fajny jest taki trzaskający ogień w takich piecach :lol: czekam na fotki pieca i na ogródek wiosenną porą ( póki co - zima, zima, zima...)
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Dmuchawiec, za dmuchawcem. Nie szkodzi, swojski, wiejski. Ale muszę się tu wpisać bo mi znowu wąteczek ucieknie a nie chciałabym tego bardzo. Jeszcze raz bardzo mi się u Ciebie podoba.
Siberia
---

Post »

Przypomniałam sobie, że jak się nie umie palić w takim piecu, to można rodzinę posłać prosto do nieba.
Ja, jako nastolatka, miałam fantazję, żeby podrzucić do pieca, żeby było jeszcze cieplej. A było już napalone i szybry zasunięte. Dorzuciłam węgla i wylądowałam w szpitalu z zatruciem czadem. Węgiel, paląc się przy zbyt małej ilości tlenu, wydzielał trujący tlenek węgla zamiast dwutlenku. Na szczęście nikogo więcej nie było w domu, :;230 więc nie mam na sumieniu nikogo o słabszym niż ja zdrowiu ;-)
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p

Post »

Oba piece mają takie nowoczesne szybry, że nie da się ich zasunąć do końca więc zaczadzenie mi nie grozi :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”