Początek przygody część 2
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek przygody część 2
Kasiu ostatnio jakoś Ciebie mało tutaj na forum...tęsknimy... 

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Pytałaś wczoraj też u mnie w wątku i tam napisałam odpowiedź.
Ale jak już wsadziłaś to życzę powodzenia i udanego podlewania.
Martwi mnie tylko ta obwódka w środku kokosa. Co to takiego?
Ale jak już wsadziłaś to życzę powodzenia i udanego podlewania.

Martwi mnie tylko ta obwódka w środku kokosa. Co to takiego?
- Phragboy
- Od: 22 cze 2009, o 10:16
Kasiu kwitnienia wspaniałe, szczególnie M.tovarensis, też ją mam ale nie chce ze mną współpracować
Phalaenopsis Fantasy Music widziałem kiedyś na e-bay, wyrośnięta siewka za 55 ?

Phalaenopsis Fantasy Music widziałem kiedyś na e-bay, wyrośnięta siewka za 55 ?

- sylvia_sirena
- 1000p
ta obwódka jak to mówisz to część kokosa dzięki za pomoc jak mi odpowiedziałaś ty jedna to podjełam decyzje że zaryzykuje i wygląda sślicznie zabaczymy jak będzie dalej na pewno dam znać.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Sylwio, tylko musisz wziąść pod uwagę, że kokos inaczej czyma wilgoć jak szkło.
Mam nadzieję, że nie będzie pleśniał. Powodzenia.
Mam nadzieję, że nie będzie pleśniał. Powodzenia.
- sylvia_sirena
- 1000p
będe mniej podlewać no i u mnie o tej porze roku w domu jest bardzo ciepło więc szybko będzie wyparowywac .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ciekawy pomysl, bardzo fajnie wygląda 
Ja ciagle myślę o storczykach w szkle. Teraz podoba mi się pomysł z keramzytem, ale jego, co jakiś czas trzeba czyścić

Ja ciagle myślę o storczykach w szkle. Teraz podoba mi się pomysł z keramzytem, ale jego, co jakiś czas trzeba czyścić

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Ja chyba pozostanę tradycyjnie przy podłożu z kory... boję się tych eksperymentów, choć storczyk w kokosie wygląda bombowo. 

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu -
Bardzo ciekawy pomysł z tą łupiną orzecha kokosowego, a czy nawiercałaś otworki bo na zdjęciu widzę że w środku jest jeszcze skorupa kokosa 

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Kasiu bardzo orginalnie wygląda storczyk w tym kokosie.Mam nadzieję że będzie mu tam dobrze
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Dusiu tak, a jeśli chcesz zobaczyć phal. Micro Nova to w googlach jest sporo pięknych zdjęć.
Kingo Arletko bardzo dziękuję
Sylwio dostałaś już częściowo odpowiedź na swoje pytanie. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że u mnie kokos pełni jedynie funkcję osłonek i raczej bym się pewnie nie zdecydowała na posadzenie rośliny w takiej doniczce, jak pokazałaś ponieważ także obawiałabym się pleśnienia. Choć przyznam, że Twoja kompozycja wygląda pięknie, życzę Ci powodzenia.
Henryku jak już napisałam wyżej ja z kokosem jako doniczką nie eksperymentowałam, jedynie ze szkłem i jestem bardzo zadowolona
Moniu także mi bardzo brakowało forum, ale niestety musiałam wyjechać i dostępu do internetu nie miałam - teraz powolutku staram się nadrobić zaległości nie tylko te w doniczkach moich storczyków
Przemku szkoda że nie są to moje własne kwitnienia, ale mam nadzieję, że doczekam takich. Jakoś dziwnie brzmi, gdy piszesz, że jakiś storczyk nie chce z Tobą współpracować
Justynko nie tylko keramzyt trzeba czyścić - gdy zastosujesz kamyki także od światła zaczną na nich pojawiać się glony. Ja do szkła użyłam zielonych kamyków i jestem bardzo zadowolona: czyścić nie trzeba i ładnie wyglądają
Choć sam storczyk posadzony jest w korze.
Marysiu jak napisałam wcześniej: mam storczyki posadzone w szkle, a jako podłoże użyłam tradycyjnie korę.
marwes i Iwon ta kompozycja jest autorstwa Sylwii (sylvia_sirena) i do niej należą zdjęcia umieszczone w moim wątku
Kingo Arletko bardzo dziękuję

Sylwio dostałaś już częściowo odpowiedź na swoje pytanie. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że u mnie kokos pełni jedynie funkcję osłonek i raczej bym się pewnie nie zdecydowała na posadzenie rośliny w takiej doniczce, jak pokazałaś ponieważ także obawiałabym się pleśnienia. Choć przyznam, że Twoja kompozycja wygląda pięknie, życzę Ci powodzenia.
Henryku jak już napisałam wyżej ja z kokosem jako doniczką nie eksperymentowałam, jedynie ze szkłem i jestem bardzo zadowolona

Moniu także mi bardzo brakowało forum, ale niestety musiałam wyjechać i dostępu do internetu nie miałam - teraz powolutku staram się nadrobić zaległości nie tylko te w doniczkach moich storczyków

Przemku szkoda że nie są to moje własne kwitnienia, ale mam nadzieję, że doczekam takich. Jakoś dziwnie brzmi, gdy piszesz, że jakiś storczyk nie chce z Tobą współpracować

Justynko nie tylko keramzyt trzeba czyścić - gdy zastosujesz kamyki także od światła zaczną na nich pojawiać się glony. Ja do szkła użyłam zielonych kamyków i jestem bardzo zadowolona: czyścić nie trzeba i ładnie wyglądają

Marysiu jak napisałam wcześniej: mam storczyki posadzone w szkle, a jako podłoże użyłam tradycyjnie korę.
marwes i Iwon ta kompozycja jest autorstwa Sylwii (sylvia_sirena) i do niej należą zdjęcia umieszczone w moim wątku

Kasiu, w końcu wróciłaś
Tyle Cię nie było, że pewnie Twoje storczyki pełno nowości powypuszczały 

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
To na razie sobie odpuszczę sadzenie do szkła. Niby tak miniaturki miałam posadzić, ale zrezygnowałam.
Kasiu, jak Znajdziesz chwilkę, Pokaż Twoja masdevallię tovarensis w porównaniu na przykład z MM. Jestem ciekawa jej wielkości. Bo nie wiem, ile miejsca na masdevallie mam przeznaczyć
Kasiu, jak Znajdziesz chwilkę, Pokaż Twoja masdevallię tovarensis w porównaniu na przykład z MM. Jestem ciekawa jej wielkości. Bo nie wiem, ile miejsca na masdevallie mam przeznaczyć

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32