Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

No i proszę następne asy i to za taką cenę...Gdzie ja mam najbliższe netto?Chyba 30km.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justus27 kwitnienie miltoni jest z wiosny ale faktycznie dość intensywnie pachniała, w słoneczne dni zapach wypełniał całą łazienkę, kwiaty miała z tego co pamiętam dość duże

Goska 1307 dzięki za odwiedziny, tak to już jest im więcej się ogląda tym bardziej wydłuża się lista chciejstw

Darku p tego kwiata w netto to tak jak pisałam znalazłam przypadkowo, to taka półminiaturka więc na regałach nie było go widać bo zasłoniły go pozostałe normalnej wielkości storczyki

Joane też się cieszę ze udało mi się go wypatrzyć co do tetraspisa C1 to ja tez z niecierpliwością czekam na jego kwitnienie
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ bujne kwitnienie na MM :D Cudny jest, gratuluję pięknego okazu ;:138

Tetraspisik równie piękny... ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale ładnie się rozkwitł MM. Jest cudowny. :heja
A ile masz jeszcze miejsca na parapecie. U mnie to gorzej wygląda. ;:224
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justus27, Joane dziękuję za pochwały. Tego miejsca na parapecie wcale tak dużo nie mam na zdjęciu część kwiatów była po prostu zdjęta, bo były w trakcie podlewania. Po południu postaram się pokazać fotki tego właśnie parapetu na którym stoją też inne storczyki botaniczne
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

TETRASPISIK!!!!
Jakie cudeńko, tyle kwiatów... Gdzie go kupiłaś? Zrób jakieś zdjęcie z bliska kwiatów, jestem ciekawa, ile twój ma kreseczek.
MM też cudny i bardzo obficie kwitnie.
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p
Od: 31 sie 2010, o 07:29

Post »

hej, przyszłam pierwszy raz i zamurowało mnie :shock:
idealne okazy, niesamowite kwitnienia! powiedz proszę, co ty im robisz, że mają aż tyle kwiatów? :wink:
Pozdrawiam, Agatka
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Obiecałam, więc jestem ;:7
Przejrzałam te kilka stron wątku i powiem Ci , że zaskoczona jestem ilością i jakością Twoich roślin ;:108 Nie dość, że posiadasz Cattleyę to jeszcze Zygopetalum ;:167 No i ten Phal tetraspis... Powiem Ci , że gust storczykowy to Ty masz ;:108 No bo i kolorki są piękne i rodzaje storczyków także :) O jakie gatunki planujesz wzbogacić swoją kolekcję jeszcze? ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Laura1806
200p
200p
Od: 8 sie 2010, o 12:50

Post »

Kasiu sorki, że dopiero teraz odpisuję ale niestety cierpię na chroniczny brak czasu :( Mój Tetraspis kupiłam bez pędu, myślę, że jest młodszy od Twojego, wypuścił dwa pędy ale do kwitnienia to mu jeszcze daleko. Mój mieszka w akwarium razem z innymi ciepłolubnymi Phal. Podłoże to mech z małą domieszką kory, nie dopuszczam do przeschnięcia podłoża. Z moich obserwacji wynika, że nie lubi spryskiwania liści. Akwarium stoi od południowej strony ok. 30cm od okna wieczorami doświetlam. Ciekawa jestem twoich spostrzeżeń :wink:
Nowy nabytek przepiękny i ta cena... Szczęściara z Ciebie :D
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Kasiu przyszłam z rewizytą :wit
Ty chwalisz moją encyclię, a u Ciebie takie śliczności ;:138
Najpierw rozbroił mnie Phal. Philadelphia, prześliczna Cattleyka, potem kolejne cudne hybrydki, tetraspis C1(moje ciche marzenie ;:170 ), MM, który u mnie nie chce rosnąć :roll: ....ach, chyba będę Twoim częstym gościem :wink:
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa tetraspisa kupiłam w OG w lipcu tergo roku obecnie znów przedłuża pędy i do tego będzie miał dwa rozgałęzienia jak zakwitnie to zrobię zdjęcia, również zbliżenia kwiatów, to będziesz mogła sobie porównać
trzysta kwiaty może i kwitną obficie ale czy jest w tym dużo mojej zasługi to nie wiem jakichś specjalnych czarów to ja nad nimi nie odprawiam czasem tylko podleje wodą z nawozem no i ponieważ jestem raczej osobą zapracowaną bo to praca, dom i do tego dwójka dzieci to zdarza mi się je czasem trochę przesuszyć.

Zabka_Monis witam Cię w moich skromnych progach ;:7 piękne dzięki za tak miłe przywitanie mojej kolekcji kwiatki faktycznie często przebieram nim coś kupię, ale robię tak bo zdaję sobie sprawę ze parapety nie są z gumy i w pewnym momencie zabraknie na nich miejsca a różne cuda człowiek chciał by u siebie zmieścić. Główna część mojej kolekcji to phalaenopsis hybrydy i botaniczne mam jeszcze dendrobium phalaenopsis i sabotka no i parę cattlei jedna nawet w tej chwili mi kwitnie.

Laura 1806 mój tetraspis też rośnie w mchu stoi na wschodnim oknie , co jakieś 2-3 dni spryskuję mech od góry a raz na 10 dni podlewam całość na parapecie nie jest zbyt ciepło jest za to dość duża wilgotność, Mój produkuje pędy ale czy rozwiną się z nich pączki kwiatowe to okaże się z czasem

Wioleta witam Ciebie w moim wątku ;:7 , miło mi że podobają Ci się moje kwiatki, zapraszam oczywiście kiedy tylko chcesz do oglądania moich podopiecznych

A to dendrobia które sobie u mnie rosną
Obrazek

Obrazek

niestety internet mi zastrajkował więc jutro zdjęcia dendrobium które już od dawna szukałam
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

kasia74 pisze: A to dendrobia które sobie u mnie rosną
Obrazek
Rany, śliczny ;:138 takie dendrobium kupiłabym bez zastanowienia ;:108

Czekam na zdjęcia dendrobium, które od dawna szukałaś :wink:
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Piękne dendrobia ;:138 Czekam zniecierpliwością na zdjęcia długo szukanego ;:65
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu śliczna nowość z netto ;:138 MM i cała reszta :roll: ;:138 a to żółte dendrobium mnie powaliło ;:180 ;:180 ;:180 :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa tetraspisa kupiłam w OG w lipcu tergo roku obecnie znów przedłuża pędy i do tego będzie miał dwa rozgałęzienia jak zakwitnie to zrobię zdjęcia, również zbliżenia kwiatów, to będziesz mogła sobie porównać
O, mój tetraspisik też z OG, kupiłam go w kwietniu tuż przed wystawą. Teraz mi kwitnie, zresztą już pod koniec sierpnia zaczął kwitnąć i co jakiś czas puszcza nowe kwiatuszki. Jestem ciekawa twojego, bo bardzo lubię tetraspisy i chętnie je oglądam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”