Moje ukwiecone parapety
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
No i proszę następne asy i to za taką cenę...Gdzie ja mam najbliższe netto?Chyba 30km.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justus27 kwitnienie miltoni jest z wiosny ale faktycznie dość intensywnie pachniała, w słoneczne dni zapach wypełniał całą łazienkę, kwiaty miała z tego co pamiętam dość duże
Goska 1307 dzięki za odwiedziny, tak to już jest im więcej się ogląda tym bardziej wydłuża się lista chciejstw
Darku p tego kwiata w netto to tak jak pisałam znalazłam przypadkowo, to taka półminiaturka więc na regałach nie było go widać bo zasłoniły go pozostałe normalnej wielkości storczyki
Joane też się cieszę ze udało mi się go wypatrzyć co do tetraspisa C1 to ja tez z niecierpliwością czekam na jego kwitnienie
Goska 1307 dzięki za odwiedziny, tak to już jest im więcej się ogląda tym bardziej wydłuża się lista chciejstw
Darku p tego kwiata w netto to tak jak pisałam znalazłam przypadkowo, to taka półminiaturka więc na regałach nie było go widać bo zasłoniły go pozostałe normalnej wielkości storczyki
Joane też się cieszę ze udało mi się go wypatrzyć co do tetraspisa C1 to ja tez z niecierpliwością czekam na jego kwitnienie
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ bujne kwitnienie na MM
Cudny jest, gratuluję pięknego okazu
Tetraspisik równie piękny...

Tetraspisik równie piękny...

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ładnie się rozkwitł MM. Jest cudowny.
A ile masz jeszcze miejsca na parapecie. U mnie to gorzej wygląda.

A ile masz jeszcze miejsca na parapecie. U mnie to gorzej wygląda.

-
Justus27, Joane dziękuję za pochwały. Tego miejsca na parapecie wcale tak dużo nie mam na zdjęciu część kwiatów była po prostu zdjęta, bo były w trakcie podlewania. Po południu postaram się pokazać fotki tego właśnie parapetu na którym stoją też inne storczyki botaniczne
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
TETRASPISIK!!!!
Jakie cudeńko, tyle kwiatów... Gdzie go kupiłaś? Zrób jakieś zdjęcie z bliska kwiatów, jestem ciekawa, ile twój ma kreseczek.
MM też cudny i bardzo obficie kwitnie.
Jakie cudeńko, tyle kwiatów... Gdzie go kupiłaś? Zrób jakieś zdjęcie z bliska kwiatów, jestem ciekawa, ile twój ma kreseczek.
MM też cudny i bardzo obficie kwitnie.
hej, przyszłam pierwszy raz i zamurowało mnie
idealne okazy, niesamowite kwitnienia! powiedz proszę, co ty im robisz, że mają aż tyle kwiatów?

idealne okazy, niesamowite kwitnienia! powiedz proszę, co ty im robisz, że mają aż tyle kwiatów?

Pozdrawiam, Agatka
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Obiecałam, więc jestem
Przejrzałam te kilka stron wątku i powiem Ci , że zaskoczona jestem ilością i jakością Twoich roślin
Nie dość, że posiadasz Cattleyę to jeszcze Zygopetalum
No i ten Phal tetraspis... Powiem Ci , że gust storczykowy to Ty masz
No bo i kolorki są piękne i rodzaje storczyków także
O jakie gatunki planujesz wzbogacić swoją kolekcję jeszcze?

Przejrzałam te kilka stron wątku i powiem Ci , że zaskoczona jestem ilością i jakością Twoich roślin

Kasiu sorki, że dopiero teraz odpisuję ale niestety cierpię na chroniczny brak czasu
Mój Tetraspis kupiłam bez pędu, myślę, że jest młodszy od Twojego, wypuścił dwa pędy ale do kwitnienia to mu jeszcze daleko. Mój mieszka w akwarium razem z innymi ciepłolubnymi Phal. Podłoże to mech z małą domieszką kory, nie dopuszczam do przeschnięcia podłoża. Z moich obserwacji wynika, że nie lubi spryskiwania liści. Akwarium stoi od południowej strony ok. 30cm od okna wieczorami doświetlam. Ciekawa jestem twoich spostrzeżeń
Nowy nabytek przepiękny i ta cena... Szczęściara z Ciebie

Nowy nabytek przepiękny i ta cena... Szczęściara z Ciebie

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Kasiu przyszłam z rewizytą
Ty chwalisz moją encyclię, a u Ciebie takie śliczności
Najpierw rozbroił mnie Phal. Philadelphia, prześliczna Cattleyka, potem kolejne cudne hybrydki, tetraspis C1(moje ciche marzenie
), MM, który u mnie nie chce rosnąć
....ach, chyba będę Twoim częstym gościem 

Ty chwalisz moją encyclię, a u Ciebie takie śliczności

Najpierw rozbroił mnie Phal. Philadelphia, prześliczna Cattleyka, potem kolejne cudne hybrydki, tetraspis C1(moje ciche marzenie

-
Storczykowa tetraspisa kupiłam w OG w lipcu tergo roku obecnie znów przedłuża pędy i do tego będzie miał dwa rozgałęzienia jak zakwitnie to zrobię zdjęcia, również zbliżenia kwiatów, to będziesz mogła sobie porównać
trzysta kwiaty może i kwitną obficie ale czy jest w tym dużo mojej zasługi to nie wiem jakichś specjalnych czarów to ja nad nimi nie odprawiam czasem tylko podleje wodą z nawozem no i ponieważ jestem raczej osobą zapracowaną bo to praca, dom i do tego dwójka dzieci to zdarza mi się je czasem trochę przesuszyć.
Zabka_Monis witam Cię w moich skromnych progach
piękne dzięki za tak miłe przywitanie mojej kolekcji kwiatki faktycznie często przebieram nim coś kupię, ale robię tak bo zdaję sobie sprawę ze parapety nie są z gumy i w pewnym momencie zabraknie na nich miejsca a różne cuda człowiek chciał by u siebie zmieścić. Główna część mojej kolekcji to phalaenopsis hybrydy i botaniczne mam jeszcze dendrobium phalaenopsis i sabotka no i parę cattlei jedna nawet w tej chwili mi kwitnie.
Laura 1806 mój tetraspis też rośnie w mchu stoi na wschodnim oknie , co jakieś 2-3 dni spryskuję mech od góry a raz na 10 dni podlewam całość na parapecie nie jest zbyt ciepło jest za to dość duża wilgotność, Mój produkuje pędy ale czy rozwiną się z nich pączki kwiatowe to okaże się z czasem
Wioleta witam Ciebie w moim wątku
, miło mi że podobają Ci się moje kwiatki, zapraszam oczywiście kiedy tylko chcesz do oglądania moich podopiecznych
A to dendrobia które sobie u mnie rosną

niestety internet mi zastrajkował więc jutro zdjęcia dendrobium które już od dawna szukałam
trzysta kwiaty może i kwitną obficie ale czy jest w tym dużo mojej zasługi to nie wiem jakichś specjalnych czarów to ja nad nimi nie odprawiam czasem tylko podleje wodą z nawozem no i ponieważ jestem raczej osobą zapracowaną bo to praca, dom i do tego dwójka dzieci to zdarza mi się je czasem trochę przesuszyć.
Zabka_Monis witam Cię w moich skromnych progach

Laura 1806 mój tetraspis też rośnie w mchu stoi na wschodnim oknie , co jakieś 2-3 dni spryskuję mech od góry a raz na 10 dni podlewam całość na parapecie nie jest zbyt ciepło jest za to dość duża wilgotność, Mój produkuje pędy ale czy rozwiną się z nich pączki kwiatowe to okaże się z czasem
Wioleta witam Ciebie w moim wątku

A to dendrobia które sobie u mnie rosną

niestety internet mi zastrajkował więc jutro zdjęcia dendrobium które już od dawna szukałam
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Rany, śliczny

Czekam na zdjęcia dendrobium, które od dawna szukałaś

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Piękne dendrobia
Czekam zniecierpliwością na zdjęcia długo szukanego 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu śliczna nowość z netto
MM i cała reszta
a to żółte dendrobium mnie powaliło

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
O, mój tetraspisik też z OG, kupiłam go w kwietniu tuż przed wystawą. Teraz mi kwitnie, zresztą już pod koniec sierpnia zaczął kwitnąć i co jakiś czas puszcza nowe kwiatuszki. Jestem ciekawa twojego, bo bardzo lubię tetraspisy i chętnie je oglądam.Storczykowa tetraspisa kupiłam w OG w lipcu tergo roku obecnie znów przedłuża pędy i do tego będzie miał dwa rozgałęzienia jak zakwitnie to zrobię zdjęcia, również zbliżenia kwiatów, to będziesz mogła sobie porównać