Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Dalu, u mnie z kolei w ogródku jest mało białego koloru. Ale mały biały ogródek mi się marzy. Póki co podziwiam u Ciebie :D

Asiu, kogucik, tylko się trochę z tym kryje, bo go inne koguty biją jak się ujawni. Różyczka to taka niepewna The Fairy. Jarmuż potrafi wyrosnąć piękny, ale mnie się to zupełnie nie udało :(

Izuś, spokojnie, złego diabli nie biorą ;:7 Emu jest coraz śmielszy, widzę że w końcu zaczyna przejawiać zainteresowanie drobiem płci przeciwnej :lol: Ale wciąż trochę dziki jest. A z nagietkami tam jest w tle pietruszka co kwitła ładnie latem, muszę to posprzątać wreszcie.

Martuś, pewnie by się nie nudziły, ale żebyś widziała jak kogut prezentuje im smaczne kąski, jak zachęca do jedzenia, rozdziela walczące, normalnie ubaw nieraz jest niezły. Do warzywnictwa się nie zniechęciłam, wprost przeciwnie, łącze mi się przegrzewa od poszukiwań nowych rozwiązań do warzywnika. Ile ja się naczytałam ostatnio o warzywnikach XIX wieku, czego oni nie uprawiali- mam wrażenie że nasze ogródki się uwsteczniają pod tym względem.

Jolu, bardzo się cieszę z Twojego powrotu na forum. Pędzi wątek? A niektórzy mi grożą że się nie pojawiam :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pietruszka... teraz to proste... a nie było :;230
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Emu pieje coraz częściej to może mu się chce koleżanki? Szkoda mi go, że go tłuką inne kogutki. Przecież on taki delikatny.
Czasem jak patrzę na Twojeje emu to mam wrażenie, że mamy dwie różne rasy kurek. No i widać, że Twój nie ryje tak bardzo w ziemi, bo czyściutki jak świeży śnieg.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, chwastów też mi nie brak, jeśli o to chodzi :wink:

Asiu, dlatego też Emu się szybko przeistacza, jak biegnie do niego drugi kogut, to przysiada na ziemi i mówi: kokoko :;230 Ja myślę, że ten mój to chyba mieszaniec, bo faktycznie całkiem inaczej wygląda niż Twój. A ryje, ryje, nieraz brudny jak świnka. I kurkę bym mu kupiła wiosną, tylko już dorosłą, żeby nie było niespodzianki kolejnej.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, strasznie dawno mnie u Ciebie nie było.
Widzę, że kurki mają sie dobrze, jajeczek przybywa, czyli wszystko w porządku :uszy
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

U mnie będą pewnie na wiosnę pisklaki, więc jak Twoje emu zechce poczekać to dostanie w prezencie koleżankę.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No niby w porządku, tylko emu nie ma kurki-towarzyszki i ze zgryzoty ryje w ziemi i potem brudny :)
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Ale się uśmiałam "kokoko" to świetny kamuflaż, tylko , żeby z agresji nie przerodziło się w miłość, bo ciekawe ja by to zniósł :;230 :;230 :;230
Cudne znów zdjęcia ;:196 Pozdrów siostrę ;:138
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Aniu, dawno do ciebie nie zaglądałam, bo nie przychodziły do mnie powiadomienia. A tu się okazuje, że założyłas kolejną cześć swojego wątku.
Fajne to zdjęcie jajecznego kwiatka. Powinnaś je mieć w avatarze, bo w 100 % cię symbolizuje i określa - ogród i kuchnia w jednym :D A jaki śliczny ten żółty, jajeczny kwiatuszek, taki jak ty. A jeszcze do tego jajka są kurze, a przecież opiekujesz się niezłą ich gromadką, no więc sama widzisz - czysta esencja ciebie i twoich zamiłowań :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zielona_Ania pisze: A niektórzy mi grożą że się nie pojawiam :lol:
Aniu zaraz grożą :lol: wymóc chcą Twoje przemiłe towarzystwo, jak znam koleżanki :;230
Też miałam prozpozycję pikiety i piknik w wątku :;230 super ubaw ;:136

Tak więc czekam na kolejne fotki, szczególnie tego umorusanego Emu bym chciała ;:108 a koleżankę nabyćc należy z całą pewnością, bo samotność najgorsza jest ... w tłumie.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Kocham Aniu Twojego kogucika, cudowny.
Chyba go nie zjesz ? :evil: :evil: :evil:
Całuski, pa :wit ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Hi, hi.... Emu taki... wszechstronny :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

ankha pisze:Ale się uśmiałam "kokoko" to świetny kamuflaż, tylko , żeby z agresji nie przerodziło się w miłość, bo ciekawe ja by to zniósł :;230 :;230 :;230
:;230 :;230 :;230
Ja wcale nie mam brudnych myśli ;:224 ;:170
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, bardzo mi miło że wpadłaś, jak widzisz nie ma większych zmian, czyli wszystko w normie :)

Asiu, było by cudownie ;:196

Martuś, myślisz że ze zgryzoty ryje? A ja myślałam, że to z łakomstwa :;230

Aniu - Ankha i Aniu Różana , póki co Emu wychodzi bez szwanku z konfrontacji z innymi kogutami, w każdym sensie :;230

Izo, bardzo miła analiza wyszła ;:196 :D Jednak pozostanę wierna mojej biedronce avatarowej.

Pamelko, pikieta i piknik u Ciebie, cóż mogę powiedzieć...I ja tam byłam, miód i wino piłam :lol:
Emu brudnego trzeba utrafić, najlepiej jak by było trochę słońca, żeby mu się chciało w piachu kąpać.

Stasieńko, tfu tfu, na psa urok, nigdy! Moje drobie są na dożywociu.

Izuś, muszę donieść, że wczoraj Emu ściągnął za ogon Miśka z kurki i jeszcze go kopnął na pożegnanie. Waleczny się robi :lol:

Dzień wczorajszy, wolny od pracy zawodowej, uczciłam pracą ogródkową. Zbieram i zbieram liście, zaschnięte pędy itp. Kompostownik się napełnia, a bałagan wciąż gigantyczny. Odkryłam, że nie muszę wertykulować trawy, robią to kurze stopy - przepięknie wygrabiły np. mech!
Wykopałam większość krokosmii, pięknie się namnożyła, z każdej posadzonej bulwki mam trzy nowe. Zamówiłam nieco nasion przez internet, w tym wypatrzoną w programie "The Edible Garden" kapustę toskańską. Przesadziłam kardy pod folię, mam nadzieję, że uda się je przezimować i na wiosnę ruszą z nową siłą.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

To miałaś szczęście, u mnie pomimo zamierzeń pogoda namieszła ;:223 Może chociaż w weekend będzie nieco ładniej ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”