Lauro Maxillaria schunkeana niesamowita Gratuluję Wspaniały i niespotykany kolor.
Piękna nowość i tylko wyglądać kwiatuszków mam nadzieję, że tutaj już nie przegapisz początków
Wspaniałe masz okazy A jeśli chodzi o zdjęcia to wystarczy wykorzystać w aparacie funkcje, których nigdy do tej pory pewnie nie używałaś - tak było w moim przypadku Potem mała obróbka na komputerze i już.
Kasiu ten kwiatuszek to dopiero malizna a mnie dość często zdarza się patrzeć i nie dostrzegać pewnych detali.
W przyszłości postaram się być czujniejsza Obsługa aparatu niestety sprawia mi problem do tego brakuje mi polskiej instrukcji obsługi W jakim terminie wybierasz się do Łodzi
Lauro okno z vandami powaliło mnie na kolana, czy możesz napisać jakie cuda tam wiszą
Maxillaria cudowna i taka egzotyczna - ciekawe jak długo ten kwiatuszek się będzie utrzymywał. Czekam na kwiat laelii
Dziękuję Kasiu Posiadam w swojej kolekcji:
* Vanda Roberts delight
* Vanda Blue Magic
* Vanda denisoniana
* Vanda Bangkok Blue Gordon Dillon
* Vanda Kultana Fragrance (sadzonka)
* Vanda tessellata green x pink
* Vanda x 2 hybryda niespodzianka
Sama jestem ciekawa jak długo będzie utrzymywał się kwiatek Maxillarii póki co kwitnie prawie 2 tygodnie ;)
Wszystkie wspaniałe i zapewne niespodzianki także Vandę denisonianę także mam - ciekawa jestem kwiatów Twojej bo u tej vandy kwiaty potrafią się bardzo różnić, ale wszystkie pachną :P
Szkoda, że na wystawie będę tylko jeden dzień bo chętnie bym wpadła do Ciebie - coś czuję, że jeszcze wiele ciekawych egzemplarzy można u Ciebie zobaczyć
Moją denisonianę kupiłam w niezbyt dobrej kondycji więc na kwiaty będę musiała trochę poczekać
Bardzo żałuję, że nie będziemy mogły się spotkać, mieszkam niestety dobre 90 km od Łodzi w stronę Częstochowy ;) Ale jeśli będziesz miała ochotę na przejażdżkę to oczywiście zapraszam ;)
Dziękuję Dusiu, Twoje kwitnienie też zniewalające
Zapomniałam do listy dołączyc Ascocende Sweet Pea Ruby, a Blue Magic kwitnie mi już trzeci raz w tym roku ;)
Laura1806 pisze:Dziękuję Dusiu, Twoje kwitnienie też zniewalające
Zapomniałam do listy dołączyc Ascocende Sweet Pea Ruby, a Blue Magic kwitnie mi już trzeci raz w tym roku ;)
To często ci kwitnie . Moja kwitnie drugi raz w tym roku, w zeszłym też kwitla 2 razy. ma ogromne kwiaty, z 11 cm, czasami 12, to zależy od kwitnienia. A twoja też ma takie duże? Z moich najczęściej kwitnie ta niebieska, mam jeszcze 3 rózne rozowe: brązowo-rozowa, ciemnorozową i jasną w kratkę, żołta w kropki, biała, fioletową w kropki i 2 sadzonki, ktore zakwitną dopiero za ileś tam lat.