Witajcie

,
Przepraszam, że nie pisałam, ale nie ma o czym gdy nic nie kwitnie. No, więc co u mnie nowego? Kwitną mi w sumie te same storczyki co kwitły na początku gdy otworzyłam wątek... + jeszcze trzy

. Są też 4 nowości, no może nie takie znowu nowe są, bo trochę już je mam

. No to zacznę od wstawienia zdjęć kwiatków, które już znacie:
Biała hybryda: mój pierworodny, moje drugie własne kwitnienie

Biał hybryda: mój drugi pierworodny, również moje drugie własne kwitnienie, ale niestety na przedłużeniu starego pędu. Miał całkiem nowy pęd, ale oczywiście musiałam go pałamać, skleiłam go taśmą, ale pączki opadły

, tego również przedłuża, więc będzie miał na końcu 1 kwiatka

Biała hybryda troszkę żyłkowana, również kwitnie na przedłużeniu i również wypuściła nowy pęd, ale chyba wszystkie pączki opadły

No i chyba Wasze ulubione białe dendrobium, sprawiło mi taką niespodziankę w formie nowego przyrostu:

Mam nadzieję, że Wam się podobają. Moja kolekcja jest duuużo skromniejsza niż Wasze, ale każdy chyba tak zaczynał. Mam również nadzieję, że się nie pogniewacie, że te nowe kwitnienia zostawię na jutro

. Widzę na podglądzie, że zdjęcia są trochę "zbyt" ostre, ale to kwestia tego, że były baaardzo zmniejszone. No i dopiero uczę się z Tatą robić takie ładne zdjęcia, więc jeszcze jest kilka rzeczy, które bym w nich zmieniła

. No to reszta zdjęć na jutro