Bardzo się cieszę Ado , bo to pierwszy jej kwiat- hortensja na razie ma pewnie ze 3 patyki , opłakana późną jesienią bo złamana przez koty działkowe ale wiosną "odbiła" i nadrabia wzrost.
Miejsce ma zaciszne przy ścianie domku w półcieniu to jej tam dobrze.
Jaką Ty różę na kiju u mnie widzisz??? nie mam żadnej - ta czerwona to pnąca ..No ale jakiegoś kijaszka można się tam dopatrzeć...można...
Witaj Maryno! Pierwszy raz jestem w Twoim ogrodzie i musze powiedzieć, że jego klimat bardzo mi odpowiada. Niestety, nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają (nie wiem , dlaczego), więc nie mogłam podziwiać wszystkich szczegółów, ale zobaczyłąm piękne parzydło, hosty, piwonie, korzeń z dąbrówką i wiele innych rzeczy. Był też len - czy jesteś z niego zadowolona, jak długo kwitnie?
Ale zasypałaś nas pięknymi zdjęciami... dorodne masz kępy roślinek i widać całe ich piękno... i takie widoczki chciałabym podziwiać u mnie... żylistek tez piękny...czy można go trzymać w ryzach by miał gęsty ładny pokrój czy ona tak zawsze ma długie przewieszające pędy?
Alu- żylistek potrzebuje trochę miejsca ,na wiosnę go prześwietlam lekko ,rośnie sobie swobodnie na trawniku przed działką a przewieszający się pokrój krzewu dodaje mu uroku.
to żylistek biały
U mnie w tej chwili jest 12 st.C ;:99 jak te biedne rośliny mają sobie radzić????wilgoć...grzyb...
nie robię żadnych oprysków ale trzeba będzie ..róże..czy dadzą radę ? zmęczone zimą , wiosna nijaka a lato...gdzie ono jest ???
Przeleciałam wszystko od poczatku pięknie , bardzo pieknie, niektore z tych roślin co pokazywalas 2 dni temu może i u mnie zakwitna za 2 miesiace. Ale Dzięki FORUM przynajmniej wiem że gdzies jest lato. Śliczna działka i wszystkie okazy takie zdrowe i dorodne . POZDRAWIAM
Dziękuję wszystkim za jawne i ciche odwiedziny Leszku- ta róża to nn , mnie też się bardzo podoba i piękny ma zapach chociaż krzew jak na razie jedno pędowy po zimie Krzaczki moich róż w większości marne ,prawie wszystkie musiały być wycięte przy ziemi ale ważne ,że przeżyły... Olu - nie znam nazwy tej rośliny / po cichu liczyłam,że Ty ją nazwiesz.../ to nowy nabytek nn
no to dzisiaj trochę mieszanki ogrodowej...
taki cudaczek ?
przesadzony Alfred jeszcze kwitnie ,spodobało mu się
zjedzony przez nornice penstemon odbija