Mikroogródek - Ankha
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mikroogródek - Ankha
Ankha jak Ci sie te maleństwa rozrosną to pięknie będziesz miała.A pomysł z przedogródkiem rewelacyjny(o ile nie masz w pobliżu amatorów cudzych roślin)
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na razie (odpukać - puk, puk, puk) nie było takich amatorów, poza tym nie sadzę tam unikatów - te zostają w moim ukochanym kwadraciaku, tylko te dzielone, albo pospolite, ze zdobyciem których nie ma problemu
To wewnętrzna ulica, obcych za bardzo nie ma, ale zdecydowana wiekszość mieszkańców zaczęła się przejmować tą przestrzenią przedogródkową u siebie...
i robi się coraz ładniej - mam nadzieje, że w tym trochę mojej zasługi też jest
Kret po porannym obchodzie znów zrobił mnie w jajo i zakopał pułapki...

To wewnętrzna ulica, obcych za bardzo nie ma, ale zdecydowana wiekszość mieszkańców zaczęła się przejmować tą przestrzenią przedogródkową u siebie...

Kret po porannym obchodzie znów zrobił mnie w jajo i zakopał pułapki...

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, coraz śliczniej się u Ciebie robi
A kretem się nie martw, każdy ogrodnik ma takie przeboje 

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- ankha
Gawronko, dzięki, miód na me serce
a kretem będę się przejmować, bo poluje teraz ten prosiak w miejscu niedalekich nasadzeń poziomki, dla dzieci
z pułapkami teraz dałam spokój, bo nie wiem, gdzie ma przelotówki, (rok temu tylko w przelotówce dał się złapać) a w miejsca świeżych żerowań robię mu gównianą robotę
znaczy psie kupki na bieżąco upycham, może się zniechęci
Zastanawiam się też co robić z rozsadą kwiatów do obsadzenia przeddomowego ogródka. Pogoda jeszcze bardzo niepewna, młode roślinki mogą zmarznąć, ale ja już nie mam miejsca na parapetach - a trzeba siać powoli rozsadę kukurydzy i ogórków choć parę ...Może lepiej wysadzić poziomki? bo na selera też trochę za wcześnie, kurcze - nie miał człowiek problemów założył sobie ogródek
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających serdecznie

Zastanawiam się też co robić z rozsadą kwiatów do obsadzenia przeddomowego ogródka. Pogoda jeszcze bardzo niepewna, młode roślinki mogą zmarznąć, ale ja już nie mam miejsca na parapetach - a trzeba siać powoli rozsadę kukurydzy i ogórków choć parę ...Może lepiej wysadzić poziomki? bo na selera też trochę za wcześnie, kurcze - nie miał człowiek problemów założył sobie ogródek

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających serdecznie

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Ankha u ciebie w ogrodzie jest tak kolorowo że nie można do ciebie nie zajrzeć,brawo

- ankha
Dzięki, Damian, szczerze mówiąc sama lubię mój ogródek
nawet z kretem. A tak poważnie, nie ma chyba dnia, żebym tam czegoś nie robiła, nawet jeśli to tylko zastanawianie się, co by tu jeszcze...
Moja żurawka Marmalade, na razie jedna z niewielu

jeszcze jedno

a to zdjęcie ciekawostka - mój Kwadraciak w pełni lata - chyba jedno z nielicznych zdjęć

a to zeszłoroczny mój maleńki warzywniaczek

pozdrawiam

Moja żurawka Marmalade, na razie jedna z niewielu

jeszcze jedno

a to zdjęcie ciekawostka - mój Kwadraciak w pełni lata - chyba jedno z nielicznych zdjęć

a to zeszłoroczny mój maleńki warzywniaczek

pozdrawiam

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Warzywniaczek wcale nie taki mały,troche sie tam zmieści
Wszystko ci pieknie zakwita.

Wszystko ci pieknie zakwita.

- ankha
Zapomniałam dopisać, że warzywniaczek od mojej głowy się dopiero ciągnie, kończy się kwadraciakiem kwiatowym, w tym roku jest go trochę więcej - zahakałam miedzę
Generalnie po dokładnych obliczeniach jest 7,44 m2 na pomidory, kukurydzę i fasolkę szparagową (obecnie sałata i rzodkiewka), 4,2m2 na cebulę, marchew, pietruszkę, seler, por i buraczki, oraz całe 2,19 na ogórki (pas 60 cm, pójdą po tyczkach w górę, dł 3.65m, teraz tam sałata i szpinak ) Dodatkowo w tym roku zdobyłam prawie metr na wigwam z groszkiem (patrz pierwsze zdjęcia) i trzy krzaki pomidora, oraz zagonek na 10 krzaczków poziomek. Do mojego warzywniaka należy też w tym roku doliczyć kawałek balkonu, gdzie będą stały trzy 20l donice na trzy krzaki pomidorków koktajlowych (duuże odmiany).
Jak będzie ładna pogoda to obliczę dokładnie (z centymetrem
) mój Kwadraciak bylinkowo-cebulowy. 

Generalnie po dokładnych obliczeniach jest 7,44 m2 na pomidory, kukurydzę i fasolkę szparagową (obecnie sałata i rzodkiewka), 4,2m2 na cebulę, marchew, pietruszkę, seler, por i buraczki, oraz całe 2,19 na ogórki (pas 60 cm, pójdą po tyczkach w górę, dł 3.65m, teraz tam sałata i szpinak ) Dodatkowo w tym roku zdobyłam prawie metr na wigwam z groszkiem (patrz pierwsze zdjęcia) i trzy krzaki pomidora, oraz zagonek na 10 krzaczków poziomek. Do mojego warzywniaka należy też w tym roku doliczyć kawałek balkonu, gdzie będą stały trzy 20l donice na trzy krzaki pomidorków koktajlowych (duuże odmiany).

Jak będzie ładna pogoda to obliczę dokładnie (z centymetrem

- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Aniu
bardzo mi się podoba u Ciebie i widać że dużo serca wkładasz w swoją działeczkę
pozdrawiam cieplutko....

- ankha
Witaj Jolllu, faktycznie uwielbiam się tam grzebać, zresztą nie tylko w moim małym kwiatowym, nawet w warzywniak wkładam wiele serca, ale to już z trochę innych powodów. Cała nasza uwielbia zieleninę wszelaką, naprawdę z niewielkimi wyjątkami (zamiast od małp pewnie mieliśmy za przodków króliki , jeśli chodzi o upodobania kulinarne oczywiście
)
Czekam ciągle z niecierpliwością na ostatnią (na razie ) paczkę z roślinkami, bo zaczynają mnie już strasznie mierzić te białe karteluszki, a kret zasypany g....m na razie nie daje oznak życia
, chyba się nie zatruł...
Jak zwykle pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wizyty

Czekam ciągle z niecierpliwością na ostatnią (na razie ) paczkę z roślinkami, bo zaczynają mnie już strasznie mierzić te białe karteluszki, a kret zasypany g....m na razie nie daje oznak życia

Jak zwykle pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wizyty

- ankha
Troszkę u mnie pokropiło, nawet całej powierzchni schodów nie zmoczyło
a nasionka wołają pić...
dziś miałam masakrę - mój mocno nieletni syn miał pierwszy dzień konsekwentnego chodzenia bez pieluchy - efekt - ogrom prania, najchętniej założyłabym mu znów pampersa
A tu zdjęcia mojego świetnie wychowanego psa, tutaj się boi o swój patyk

(no dobra, to suka) który prawie wcale nie wchodzi na ogródek, dołów też nie kopie, bo to aporterka. Jedyne to szczapki przeznaczone do wędzenia trzeba zbierać z całego podwórka

dziś miałam masakrę - mój mocno nieletni syn miał pierwszy dzień konsekwentnego chodzenia bez pieluchy - efekt - ogrom prania, najchętniej założyłabym mu znów pampersa

A tu zdjęcia mojego świetnie wychowanego psa, tutaj się boi o swój patyk

(no dobra, to suka) który prawie wcale nie wchodzi na ogródek, dołów też nie kopie, bo to aporterka. Jedyne to szczapki przeznaczone do wędzenia trzeba zbierać z całego podwórka

- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anaka ,a gdzie masz taka piękną wodę?
Pozdrawiam Mirka
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Anulko fajna ta Twoja psinka
ucałuj syneczka
U mnie dziś była przepiękna pogoda
Buziaki Kochanie

U mnie dziś była przepiękna pogoda

Buziaki Kochanie

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Ale masz fajnego psa .A jeszcze jak dobrze wychowany
Moja gangrena strasznie niszczy a jeszcze córka mu pomaga horror 

- ankha
Mireczko, ta piękna woda to źródełka w Potoku Złotym (Janów), niedaleko Częstochowy. W tamtych okolicach się urodziłam i dorastałam (jura krakowsko-częstochowska).
Joluś, synek ucałowany, dzięki
Gosieńko, dobrze wychowana to była kilka lat temu, teraz dzieciaki ją rozpusciły, ale naprawdę jest z tych mało psocących
Lecę , dla wszystkich spokojnej nocy
Joluś, synek ucałowany, dzięki

Gosieńko, dobrze wychowana to była kilka lat temu, teraz dzieciaki ją rozpusciły, ale naprawdę jest z tych mało psocących

Lecę , dla wszystkich spokojnej nocy