Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Edytko zarówno Tulipanek jak i Angielka przepięknie się prezentują.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Welkam, ja swoje płaciłam po średnio 5 złotych no ale na giełdzie kwiatowej. Jak sobie pochodziłam po kwiaciarniach to włosy mi dęba staneły. Od 20 do 30 złotych za Angielki
KOSZMAR! i zdzierstwo. Drobne były trochę tańsze do 20 złotych w zależności czy pojedyncza sztuka czy po 3 w donicy. Rabatowe można kupić po 3-4 złote ale tych akurat nie lubię.
Kasiu, dzięki serdeczne
Powiedz Ty lepiej jak się czujesz? Nadal przymusowe leżonko?

Kasiu, dzięki serdeczne

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Edyto
Ślicznie ci wyrosła twoja hosta,krokusiki może jeszcze dogonią inne i zakwitną,jeszcze nie jest za póżno.

Ślicznie ci wyrosła twoja hosta,krokusiki może jeszcze dogonią inne i zakwitną,jeszcze nie jest za póżno.

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Edziu mam jeszcze pytanie co do pelargonii angielskiej czy one się nadają do skrzynki czy się położą
i proszę podpowiedz czy tolerują słońce w samo południe (czyli patelnia ) i wiatry bo takowe u mnie są, czy lato czy zima . Wiem że nie każde kwiaty tolerują takie warunki. Krokusiki na pewno będą cie cieszyły swoimi kwiatuszkami.Moje jedne już dawno przekwitły a niektóre teraz dopiero wysuwają pączki, i tu nasze balkony mają przewagę nad ogrodami 

- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
Piękna funkia a krokuski na pewno jeszcze zakwitną.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
No proszę jaka ślicznotka Funkiowa. Bardzo ładna. 

- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Czuję się lepiej. Leżę z dnia na dzień coraz mniej. Dziś latałam cały dzień. Zrobiłam sobie tylko godzinną poobiednią drzemkę. Niedługo idę do lekarza i czuję, że znowu zbiorę reprymendę. Co ja poradzę, że łóżka mam już do tego stopnia dosyć,że nawet na nie patrzeć nie mogęEdyś pisze::
Kasiu, dzięki serdecznePowiedz Ty lepiej jak się czujesz? Nadal przymusowe leżonko?

Moje doniczkowce i sukulenty
Damianku, wielkie dzięki 
Katarzynko, angielki jak najbardziej nadają się do skrzynek ale nie "położą" się, nie angielki. One są krzaczaste. Natomiast jeśli chodzi o pogodę.Ja mam południowo-zachodni balkon, w lato patelnia i rosną pięknie. Uwielbiają słońce. Wystarczy, że nie przesuszysz podłoża. A wiatr? Też go u mnie nie mało, trochę cierpią na tym kwiaty ale tylko przy grubych angielkach (mają delikatne kwiatki) a drobnym to nic nie szkodzi.
Liczę na te krokusiki
Anetko, dziękuję ślicznie.
Krysiu, również ślę podziękowania
Kasiu, jak nie powinnać robić kilometrowych wycieczek to może ten lekarz ma rację, że Cię obrztorcuje, co?:) Ciężko tak leżeć całymi godzinami też to rozumiem
Ale jak trzeba... Tylko ba...! Łatwo się mówi 
Igorq, bardzo dziękuję
Moje to naprawdę maluchy, takie do 10 cm (dorosła roślina).

Katarzynko, angielki jak najbardziej nadają się do skrzynek ale nie "położą" się, nie angielki. One są krzaczaste. Natomiast jeśli chodzi o pogodę.Ja mam południowo-zachodni balkon, w lato patelnia i rosną pięknie. Uwielbiają słońce. Wystarczy, że nie przesuszysz podłoża. A wiatr? Też go u mnie nie mało, trochę cierpią na tym kwiaty ale tylko przy grubych angielkach (mają delikatne kwiatki) a drobnym to nic nie szkodzi.
Liczę na te krokusiki

Anetko, dziękuję ślicznie.

Krysiu, również ślę podziękowania

Kasiu, jak nie powinnać robić kilometrowych wycieczek to może ten lekarz ma rację, że Cię obrztorcuje, co?:) Ciężko tak leżeć całymi godzinami też to rozumiem

Igorq, bardzo dziękuję

-
- 1000p
Edziu jeszcze zapytam jak twój clematis, czy coś się ruszyło u niego 

Kasieńko, powiem Ci, że jestem zaskoczona. Całkiem wszystko uschło, nic nowego nie rosło... myślę sobie:"już po nim". Postanowiłam go wyrzucić ale podlewałam cały czas. Rozglądałam się już za nowym Clematisem aż tu nagle...! Od korzenia, jeden z nich, J.P.II puścił nowe kłącze i do tego na starym badylku zaczął się zielenić nowy listek. Radość wielka. U Kopernika na razie nic ale poczekam jeszcze z jego wyrzucaniem.

- daka
- 1000p
Gratuluje ci Edziu odrostu u powojnika,jednak warto czekać.

-
- 1000p
Edziu cieszę się
twoją radością ,szkoda by było clematisy są takie piękne. jeszcze chciałam się dowiedzieć tak na przyszłość ( ja przygodę z tymi pnączami zaczynam w tym roku) czy masz je w dużych donicach i czy na zimę jakoś je zabezpieczasz? Moje chociaż malutkie i dopiero zaczynają się wspinać już jestem w nich zakochana
Pozdrawiam cieplutko

- daka
- 1000p
Brateczki śliczne masz,alstromeria też poczuła już wiosne i chce szybciutko urosnąć.