aha to teraz zapamiętam dziękuje
na razie kapustkę aż strach wysadzić na dwór bo mi klapnie na 100% zrobiło się zimno....
zaraz pójdę sprawdzić czy fasola przeżyła, od wczoraj..... wczoraj ja przesadziłam do grodu, a dziś zimnica straszna.....
zobaczymy....
Mam posianą w folii kapustę ozdobną, dziś, jutro będę sadzić do gruntu i do doniczek, bo chciałabym na Wszystkich Świętych na groby, zobaczymy co z nich wyrośnie. Będę dzielić się moim doświadczeniem.
A może ktoś ma doświadczenie z taka kapusta? To proszę podzielić się z nami.
Witajcie,
co tu tak cicho? Jak Wasze kapusty? Macie jakieś zdjęcia?
W tym roku planuję wysiać je do doniczek. A właściwie to tylko jedną, bo na więcej nie mam miejsca na moim balkonie. Będzie rosła w wysokiej na 50cm donicy wraz z różą albo z innymi dużymi/wysokimi roślinami. Mam tylko nadzieję, że róży i kapuście nie będzie zbyt ciasno w tej donicy bo ona jest dość wąska. Jak myślicie? No i chyba na balkonie nie zalęgną mi się ślimaki. Na robale mam opryski w razie czego.
siałam kapustę wprost do gruntu - piękna była, bez problemu, jesienią przepięknie wyglądała w ogrodzie a i na cmentarzu wyglądała super.
W ub.roku niestety rzuciły się robactwa i natychmiast ją wyeksmitowałam, a szkoda bo naprawdę warto ją mieć. Poszperam znajdę fotkę sprzed oczywiście 3 lat.