Ona tak przez kilka dni w słoneczku będzie rozkładała płatki i zamykała Cudny widoczek. Moja w nie zakwitła Na szczęście ładnie rośnie, ale kwiatów nie widać, a Twoja to takie maleństwo i szaleje Może mojej Frithii pokażę Twoją, niech się wstydzi
Witam ponownie...
Nie omieszkam pochwalić balkonu!! Bardzo ładna "wystawka"!! Teraz ma być w końcu trochę ciepełka to roślinki się wreszcie wygrzeją na słonku!!
A z tego co wiem niektóre sukulenty czerwienieją na słonki i o ile się nie przypalają to spokojnie mogą być tam gdzie są .
Hmm Tomku z tym to jest troszeczkie roboty .Mam dużą filie i listewki i po prostu zestawiam je na podłogę balkonu i przykrywam folią.Oczywiscie to rusztowanie z listewek jest tak skonstruowane żeby nie pouszkadzało kaktusików .Nie mam innej możliwości.Jest to duże utrudnienie ale cała rodzina jest zangażowana w zestawianie o okrwanie roślin podczas mojej nieobecności,gdy pada deszcz.
Mam pytanie ,czy Melocactus moze byc na noc na dworze .U mnie nocą jest teraz dosyc zimno (7 stopni)i nie wiem czy może byc przy takiej temp.na balkonie .