Mój ogródek - stokrotka12311

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Smieję się z tych kolan bo ja tez tak wiozłam -5 lat temu -bo tyle ona sobie u mnie zyje i niewiedziałam jeszcze co za cudeńko wiozę--1 roku wcale mi nie kwitła 2 r. zrobiłam też ten błąd -za wcześnie podlałam w ogóle troszkę ją polewałam b.słabo zakwitła na jeśieni jeden pęd .Następnego lata odwdzięczyła mi się(przeczytałam wszystkie dostępne o niej art.)puściła 7 cudownych pędów obsypanych kwiatami.CUDO!!!i to na córki wesele mieli co oglądać.Stwierdziłam ze musi mieć sucho, zimno i ciemno,przez zimę.Nie wiem jak będzie w tym roku chyba jej trochę za ciepło.Jak tak dalej będzie to wyniosę ją na dwór.A jeszcze wiem ze w chłodzie zawiązuje pączki.Napisz co posiadasz z ciekawych roślin?
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z doniczkowych - tarasowych
dwie bugenwille, dwa rodzaje agapantów i kumkwat, który właśnie owocuje. Herbatka z nim jest fantastyczna ;:40
Właściwie to tyle roślin tarasowych, bo widzisz ja mam dość innego "dobytku" wokół którego biegam z konewką lub miednicą z deszczówką i zwyczajnie brak mi czasu na kilkakrotne podlewanie w upalny dzień ustawionych na zewnątrz donic z roślinami. Jak masz ochotę to zajrzyj do mojego ogrodu, a zobaczysz, że na brak zajęć nie narzekam :lol:
Śliczną masz tę brzoskwiniową bugenwillę, pozazdrościć! Teraz ja się spytam: próbowałaś sadzonkować? Jak efekty?
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

O rany ALE u CIEBIE cudnie (byłam wcześniej i nie skojarzyłam )piękne te storczyki to wszystkie twoje a i w ogrodzie ślicznie... aż mi wstyd się zdobiło .Masz taki wypielęgnowany i zadbany,super.Ja nie bardzo mam czas/ no może to wymówka/!!!Ale kwiaty to moja pasjia taka odskocznia od problemów.Pytasz o Bugenwille to dość łatwo się ukorzenia przy plus 20 stopniach najlepiej wiosną w perlicie, kawałek półzdrewniały .Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

wspomnienia.. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te wspomnienia aż nie chce się iść spać.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Dzięki za opinnie!Przemo może mi poradzisz jakiego podłoża-zwłaszcza chodzi mi o odcz. pH- potrzebuje Dalachampia i Thunbergia gran.,Podziwiam twoją znajomość na temat uprawy roślin.Poradzisz, pomożesz i jeszcze dobre słowo napiszesz...to jest niedocenione co robisz! Obrazek Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

[quote="stokrotka12311"]

Obrazek

Stokrotko. Zdradź proszę jaka to roślina ? :oops: Czyżby hortensja ? :shock:
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Tak Aniu hortensja bukietowa,ładna nie...ona zmienia kolor najpierw jest śnieżno biała a póżniej takaaa! Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Stokrotko, myslę że Przemek jest doceniany :D

Piękna ta hortensja! A co jest na pierwszym sdjęciu, czyżby to był... oleander???
Czy mogłabyś też powiedzieć, co jest na drugim zdjęciu - chodzi mi o te białe niby-kłosy z lewej strony i to jasne w tyle, z prawej?
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Chatte jasne-wierzba jap.Hakuro Nishiki tak mi się rozrosła ,a te niby kłosy to nie pamiętam nazwy jest podobne do pluskwicy-trochę przypomina języczkę-u mnie 2 m.wysokie..Może Przemo trochę podpowie- nazwę tej roś.
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Spróbuję odpowiedzieć. Ta wysoka roślina o szczotkowatych kwiatostanach to Krwiściąg kanadyjski Sanguisorba canadensis Bardzo mi się podoba, tym bardziej, że go nie mam... ;:145
Stokrotko, chyba się zacznę do Ciebie bardzo szeroko uśmiechać, co Ty na jakąś wymianę? ;:80
Cóż, mogę się jednak mylić... :roll:
Pozdrawiam, Anna
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Nie ma sprawy!Może bliżej wiosny jak da się odkopać, bo u mnie śniegu jeszcze dość dużo!
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Super! ;:50 bardzo dziękuję ;:91
Pooglądaj sobie do wiosny, co Ci się spodoba w moim ogródku i daj znać. Podzielę wtedy i zrobimy wymianę!
Pozdrawiam, Anna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

stokrotka12311 pisze:Nie ma sprawy!Może bliżej wiosny jak da się odkopać, bo u mnie śniegu jeszcze dość dużo!
U Ciebie jeszcze jest śnieg? :shock: To gdzie Ty mieszkasz? U mnie dawno już stopniał :(

Ta pluskwica- krwiściąg jest naprawdę fascynująca!

Aniu, czy widziałaś gdzieś ten krwiściąg, albo jakikolwiek? Ja widziałam tylko krwisciąg mniejszy w jednej książce, a w internecie nie znalazłam żadnych zdjęć :(
Nie są to zbyt popularne rosliny, a dzkoda...
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p

Post »

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”