Mój ogródek - stokrotka12311
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
Smieję się z tych kolan bo ja tez tak wiozłam -5 lat temu -bo tyle ona sobie u mnie zyje i niewiedziałam jeszcze co za cudeńko wiozę--1 roku wcale mi nie kwitła 2 r. zrobiłam też ten błąd -za wcześnie podlałam w ogóle troszkę ją polewałam b.słabo zakwitła na jeśieni jeden pęd .Następnego lata odwdzięczyła mi się(przeczytałam wszystkie dostępne o niej art.)puściła 7 cudownych pędów obsypanych kwiatami.CUDO!!!i to na córki wesele mieli co oglądać.Stwierdziłam ze musi mieć sucho, zimno i ciemno,przez zimę.Nie wiem jak będzie w tym roku chyba jej trochę za ciepło.Jak tak dalej będzie to wyniosę ją na dwór.A jeszcze wiem ze w chłodzie zawiązuje pączki.Napisz co posiadasz z ciekawych roślin?
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z doniczkowych - tarasowych
dwie bugenwille, dwa rodzaje agapantów i kumkwat, który właśnie owocuje. Herbatka z nim jest fantastyczna
Właściwie to tyle roślin tarasowych, bo widzisz ja mam dość innego "dobytku" wokół którego biegam z konewką lub miednicą z deszczówką i zwyczajnie brak mi czasu na kilkakrotne podlewanie w upalny dzień ustawionych na zewnątrz donic z roślinami. Jak masz ochotę to zajrzyj do mojego ogrodu, a zobaczysz, że na brak zajęć nie narzekam
Śliczną masz tę brzoskwiniową bugenwillę, pozazdrościć! Teraz ja się spytam: próbowałaś sadzonkować? Jak efekty?
dwie bugenwille, dwa rodzaje agapantów i kumkwat, który właśnie owocuje. Herbatka z nim jest fantastyczna

Właściwie to tyle roślin tarasowych, bo widzisz ja mam dość innego "dobytku" wokół którego biegam z konewką lub miednicą z deszczówką i zwyczajnie brak mi czasu na kilkakrotne podlewanie w upalny dzień ustawionych na zewnątrz donic z roślinami. Jak masz ochotę to zajrzyj do mojego ogrodu, a zobaczysz, że na brak zajęć nie narzekam

Śliczną masz tę brzoskwiniową bugenwillę, pozazdrościć! Teraz ja się spytam: próbowałaś sadzonkować? Jak efekty?
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
- stokrotka12311
- 500p
O rany ALE u CIEBIE cudnie (byłam wcześniej i nie skojarzyłam )piękne te storczyki to wszystkie twoje a i w ogrodzie ślicznie... aż mi wstyd się zdobiło .Masz taki wypielęgnowany i zadbany,super.Ja nie bardzo mam czas/ no może to wymówka/!!!Ale kwiaty to moja pasjia taka odskocznia od problemów.Pytasz o Bugenwille to dość łatwo się ukorzenia przy plus 20 stopniach najlepiej wiosną w perlicie, kawałek półzdrewniały .Pozdrawiam.
- stokrotka12311
- 500p
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- stokrotka12311
- 500p
- stokrotka12311
- 500p
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spróbuję odpowiedzieć. Ta wysoka roślina o szczotkowatych kwiatostanach to Krwiściąg kanadyjski Sanguisorba canadensis Bardzo mi się podoba, tym bardziej, że go nie mam...
Stokrotko, chyba się zacznę do Ciebie bardzo szeroko uśmiechać, co Ty na jakąś wymianę?
Cóż, mogę się jednak mylić...

Stokrotko, chyba się zacznę do Ciebie bardzo szeroko uśmiechać, co Ty na jakąś wymianę?

Cóż, mogę się jednak mylić...

Pozdrawiam, Anna
- stokrotka12311
- 500p
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie jeszcze jest śnieg?stokrotka12311 pisze:Nie ma sprawy!Może bliżej wiosny jak da się odkopać, bo u mnie śniegu jeszcze dość dużo!

Ta pluskwica- krwiściąg jest naprawdę fascynująca!
Aniu, czy widziałaś gdzieś ten krwiściąg, albo jakikolwiek? Ja widziałam tylko krwisciąg mniejszy w jednej książce, a w internecie nie znalazłam żadnych zdjęć

Nie są to zbyt popularne rosliny, a dzkoda...