Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - 2010 cz.4

Post »

Ja też choruję na pierwiosnki. Viala jest bardzo kapryśny i rzadko kiedy przetrzymuje nasze zimy, więc się Magdo zastanów :roll:
Iza, przepiękny jest ten czysto biały narcyz na kolażu. Może pamiętasz jego imię?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, dziękuję za odwiedziny :D
Teraz rzeczywiście trudno się połapać w terminarzu ferii, górale za to mają dłuższy sezon :lol: :lol:

Aniu, ten biały narcyz wygląda na Thalię...

Miłego weekendu Wam życzę :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ło matko jak dobrze, że do Ciebie Tujko zajrzałam, bo zapomniałam w tym roku o przypołudnikach i nie miałam ich na liście zakupów. No toż bym się na śmierć zapłakała, gdyby mi w tym roku nie kwitły na działce..... ;:145 ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

zanna pisze:Ja też choruję na pierwiosnki. Viala jest bardzo kapryśny i rzadko kiedy przetrzymuje nasze zimy, więc się Magdo zastanów :roll:
A to mnie zmartwiłaś,czyli mogę już swojego nie zobaczyć?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie, witajcie!
Miło widzieć tylu miłych gości :!:
Krysiu - rachunek sumienia to ja zrobiłam na koniec poprzedniego wątku :wink: Teraz przydałoby się spisać plany na ten rok. Ponoć jak zapisane to łatwiej je wykonać ;:224
Witaj Danusiu! Wiosnę by się chciało już...
Dzięki Jacku! Też jestem zdania, że kolaże się przydają... do porównań i prezentacji. Tak...to wszystko rośnie i kwitnie u mnie. Aż sama się czasem dziwię :roll:
Dorotko - jesteś wielka! I szybka. Liczyłam, na jakieś konsultacje...Jak tylko będziesz wiedziała to daj znać i się rozliczymy.
Iduś - dzięki! Namiary dałam na pw. Tylko ja chcę dosłownie kilka nasionek. A maliny rosną u teściowej - nie mówiłam Ci? :oops:
Magdo - moje prymulki wszystkie są z sadzonek. Do tego przeważnie były kupowane jako ozdoba do domu na przedwiośniu. Raz tylko siałam prymulki i bez efektu :( Pierwiosnka Vialla kupiłam w zeszłym roku na targach - ciekawe czy przeżyje zimę...
Zanno - Monia ma rację - ten biały narcyz to Tahlia - jest piękny i pięknie pachnie. Jeszcze tydzień-dwa i supermarkety będą pełne prymulek - tam też zdarzają się bardziej wyszukane... A hostę Patriot chyba kupiłam jesienią na wyprzedaży tzn. taka była etykieta w doniczce i mam nadzieję, że tak jest :D
Witaj Moniko! Co do narcyza masz rację - to Tahlia. A te ferie rozłożone w czasie to chyba specjalnie dla górali zrobili ;:224
Ambo - cieszę się, że przydałam się do czegoś! A przecież ja przypołudniki odkryłam u Ciebie w zeszłym roku :D Czy wybrałaś się na tę wystawę tulipanów w Gdańsku?
Aniu - ja swojego przykryłam w grudniu takim pudełkiem po nektarynach - ciekawe czy to coś da...

Kupiłam kolejne nasionka...2 rodzaje słoneczników, drakiew japońską i smagliczkę skalną :wink:

Obrazek Obrazek

Choć za oknem wciąż zima u mnie w domu przedwiośnie - prawie wiosna :heja

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15

Post »

Iza driakiew mam i jak mi przezimuje to moge cie poratować :D :D :D . Powiem szczerze ze cieżko wschodzi i długo.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 witam serdecznie :wit

Popodziwiałam Twoją wiosnę w domciu ;:138 ;:138 ;:138

Widzę, że wszystkich nas ogarnęła fala kupowania nasion :shock:
Ja, już tyle tych nasion nakupiłam, a miałam nie kupować :;230 , że będę miała problem, gdzie to wysiać :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, masz piękną wiosnę na parapecie.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Zazdroszczę ci wiosny na parapecie.
Muszę to nadrobić u siebie.
Iza kiedy wysiewa się drakiew japońską,co tam pisze na torebce?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tujko, właśnie wróciłam i mam tulipanowy zawrót głowy! Tylko Tobie zawdzięczam - że te cuda zobaczyłam ;:196 ;:196 ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam!
Przed nami kolejny zimowy tydzień. Skoro podoba Wam się moja wiosenka to proszę - kolejna odsłona świeża fotka. w domu jest tak ciepło, że kwiaty rozwijają się "w oczach":

Obrazek

W białej doniczce wschodzi iksja ogrodowa, a ceglastej śniedek wątpliwy( kolor pomarańczowy).

Halinko - miło, że zajrzałaś. Ja w zasadzie nie powinnam kupować nasion, bo mało sieję i mam spore zapasy z lat ubiegłych :oops: W zeszłym roku zapomniałam posiać słoneczniki ( choć je uwielbiam) i w tym postanowiłam to nadrobić :wink:

Dziękuję Jacku! Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej. Warto pomyśleć o parapetowej wiośnie na własny użytek.

Aniu - musisz nadrobić to nie dopatrzenie. O sianiu drakwi napisałam na pw.

Dorotko - dziękuję za dobre chęci!
Donneczka pisze:Iza driakiew mam i jak mi przezimuje to moge cie poratować :D :D :D . Powiem szczerze ze cieżko wschodzi i długo.
No właśnie to są "uroki" siania. Dlatego nie bardzo to lubię :oops:

Ambo - nawet nie wiesz jak się cieszę, że byłaś i widziałaś te cuda. Po cichu liczyłam, że zrobisz tam mnóstwo zdjęć. Mogę tylko żałować, że nie dane mi było pojechać do Gdańska i zobaczyć na własne oczy wiosnę zimą.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, wiosnę masz uroczą!! :D
Moje dwa hiacynty już przekwitły, trzeba kupić nowe :P
Czy nasiona będziesz wysiewać wprost do gruntu?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Obrazek

jakie to słodkie, przeniosę Twój pomysł do siebie ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko -słoneczniki na pewno pójdą prosto do gruntu. Wiele innych nasion też...choć w zeszłym roku miałam kiepskie zasiewy - albo słabo wschodziło albo wypieliłam :oops: Nawet musiałam kupić sadzonki astrów, bo swoich miałam raptem 3 sztuki :(
Witaj Danusiu! Cieszę się, że mogę być dla Ciebie inspiracją!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam dziś w ogrodniczym. I wiecie co..? Wyszłam z pustymi rękoma :shock: Zupełnie nic nie kupiłam - bo w zasadzie nic nie było :;230

Do wiosny wciąż daleko i pewnie większość planuje gdzie co posadzić, co posiać, projektuje nowe rabaty i spisuje plany na ten rok.
Moje największe zamierzenie-marzenie to zmiana lokalizacji altanki a tym samym jej remont. Niestety nie zależy to tylko ode mnie. Nie dość, że sama tego nie zrobię, to jeszcze muszą być odpowiednie fundusze. W zeszłym roku nie wyszło...może w tym się uda. Po przestawieniu altanki w dużym stopniu zmieni się ( a raczej w końcu powstanie całościowy) plan zagospodarowania przestrzennego :wink: Taki plan to spore wyzwanie dla kogoś kto tak jak ja działa emocjonalnie. W tym roku muszę koniecznie popracować nad skalniakiem. Niestety nie wygląda zbyt ciekawie od strony wschodniej i północnej. Nadal jest betonowym bunkrem - chcę to zmienić. W swych założeniach mam też kupno rh i azalii. Chcę kwaśną rabatą połączyć wrzosowisko z brzózką. Poszerzyć półcienistą rabatę wzdłuż płotu po lewej stronie (w sadzie). Basen też czeka na zagospodarowanie, ale to już chyba w przyszłym roku...Jeśli chodzi o rośliny to bezdyskusyjnie kupię rh i azalie, coś z powojników, rozchodników i żurawek ( lilie już zamówione). Znając siebie wiele innych też kupię ;:224 Zapomniałam o hortensjach :oops: - też są na mojej liście koniecznych zakupów.

Dla wszystkich co przebrnęli przez moje plany i nie zasnęli, i nie rozbolała ich głowa coś zielonego :wink:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”