Ogród 2010 - Priam cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 2010 - Priam cz.3

Post »

Priam pisze:Mnie się tak bardzo spodobał, ze zapragnąłem go mieć. Może go gdzieś znajdę ;)
Przemek jak się spotkamy następnym razem w KTW to sam Ciebie tam zaprowadzę aby sobie kupił , a poźniej oczywiście na ;:136 :wink:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku, ale trafiłam z wizytą :) ......fajne to podsumowanie lata ;:138
Lilie przepiękne, nie można koło takich dam przejść obojętnie :D,
przestrzeń koło domku aż "boli" ,żeby ją obsiać i obsadzić :;230,
no i ten liliowy zachód słońca....poezja 8-)
Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marcinie - teraz już musisz przyjechać ;) trzymam za słowo. A pamiętasz ile kosztowała sadzonka??

Cynthia - przestrzeń jest duża, ale dzięki trawie łatwa w utrzymaniu. W zeszłym roku obsadziliśmy obszar przy płocie Cyprysami Lawsona. Jak się ładnie przyjmą to zacznę gospodarować obszar przy nich np. poprzez wsadzanie piwonii (najgorsza jest ich cena) i małych krzewów ozdobnych.
Co do zdjęć widoków to czasami wychodzą mi z przypadku - tym bardziej cieszy mnie Twój zachwyt.
x_m-i
---

Post »

Wydaje mi się, że coś koło 10 zł, ale mogę się mylić. Wiesz , ja wtedy byłem trochę oczarowany tym wszystkim i wielu rzeczy jakoś nie pamiętam ;:112 Przez zakupy straciłem głowę na jakiś czas :;230
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jeśli cena jagodowca będzie się wahała w okolicach 10-15 zł to na pewno sobie kupię ;)
Nie da się ukryć, ze mieli spory wybór. Jednak uważam, że aby mieć najlepszy wybór to trzeba trochę wcześniej przyjechać ;)
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Witaj Przemku w nowym wątku. :D
Pokazujesz piękną zimę ale zdecydowanie wolę późniejsze fotki i te wiosenne i letnie.
Widzę, że masz też tyle wolnego miejsca co ja...ale w tym roku nadrobimy. :wink:
x_m-i
---

Post »

Priam pisze:Jednak uważam, że aby mieć najlepszy wybór to trzeba trochę wcześniej przyjechać ;)
Przemku jak wszystko pojdzie po mojej myśli, to postaram się przyjechać. Ostanio czas jaki spędziłem z Wami, wspominam bardzo miło. Myślę, że będzie jeszcze nie jedna okazja do spotkania :wink:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elizabetko- dzięki za odwiedziny ;) oboje mamy pole do popisu, tylko gorzej z finansami. Fajnie byłoby zaszaleć na własnym podwórku, ale koszty są ogromne. Cieszy mnie jednak to, ze mimo iż ogrodem zajmuje się dopiero 3 lata to już tak wiele udało mi się osiągnąć.

Marcinie - fajnie byłoby gdyby w tym roku było nas chociaż kilka osób więcej ;) w końcu z Forumkami można spędzić tylko miłe chwile ;)

____
W tym roku planuje prześwietlić albo nawet ściąć wiśnie (Szklankę) bo od jakiegoś czasu choruje i po przekwitnięciu nie ma prawie wcale owoców. Możliwe, ze prześwietlę tez jabłoń z cienistego zakątka bo dodatkowo ogranicza dopływ światła do niżej rosnących roślin.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Przemku dla Ciebie ;:196

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Przemku - kłącze jagodowca na wystawie w Chorzowie kosztowało 5zł. Ja wybrałem sobie takie bardzo ładne, powyżej 5 pąków odnawialnych na każdym. :)
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Priam ,warto się skusić na te małe iryski ja mam niebieskie są tak cudne ,a wiesz jaki piękny widok jak leży trochę śniegu,a tu wystają takie malutkie niebieskie iryski cudne,polecam to jest chyba irys żyłkowy.Pozdrawiam cieplutko ;:31
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu - dzięki za odwiedzinki ;)

Piotrku - za taką cenę to naprawdę warto kupić. w końcu to nie fortuna a za niewielką cenę można mieć super roślinę ;) Wiosną dasz mi znać jak u Ciebie rośnie ;)

Karino - zeszłej jesieni kupiłem na cebule.pl irysy reticulata w liczbę 10 sztuk. Liczę, że te małe cebulowe ładnie zakwitną i się rozrosną ;)
Obrazek
___
Ciekaw jestem czy te wielkie mrozy nie wpłyną niekorzystnie na moje małe sadzonki lilii ;:177
Obrazek
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Nie wiem, jak to się stało, że dopiero teraz trafiłam do Ciebie - "szwendam" się po forum już kilka miesięcy :roll:
przejrzałam częśc trzecią wątku, zaczęłam drugą (jakoś tak od końca mi idzie), jak maluchy pójdą spac, dokończę.
Fajny masz swój kawałek świata, szkoda, że tak daleko od domu, nie masz jak szalec... a masz gdzie!
fajnie prezentujesz cztery pory roku, bardzo ładne zdjęcia. i na razie dodam tylko, że to majestatyczne drzewo z początku drugiego wątku - poezja ;:92 . pozwolisz, że będę tu do Ciebie wracac.
Życzę udanej sesji (dzięki Bogu, ja już mam to za sobą)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Te małe lilie to siewki czy z cebulek przybyszowych :?:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agniesiu - nie ma sprawy. Wpadaj jak tylko znajdziesz czas ;) Będzie mi niezmiernie miło.
Cieszę się, zwiedzasz mój wątek zarówno aktualny jak i ten poprzedni. Drzewo do konkursu "Majestatyczne drzewo" rośnie sobie w Chorwacji ;)

Przemku -
te małe lilie są z nasion ;) ponad rok hodowałem je w domu a pod koniec lata wsadziłem do gruntu ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”