Ogród Donneczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Donneczki

Post »

Dorotko do Elbląga jeżdżę ostatnio raz w miesiącu więc nie mówię NIE.
Może tak się ułoży,że roślinki zamiast pocztą zawiozę osobiście ale to za kilka miesięcy.
Ja o ryby w w swym stawku nie dbam zbytnio bo wydry mają super węch i apetyt też. To co się uchowa przed nią czyli drobiazg to pływa - dokarmiać dodatkowo nie zamierzam.
rosenstolz
50p
50p
Od: 8 sty 2010, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Donneczko,masz przepiękne oczko wodne,nie wpadłabym na pomysł że poczciwy Bociek może narobić szkód :|
Może stworzymy grupę wsparcia,bo ja wtym roku zapewne kolejny raz będę przebudowywać strumyk,może wkońcu będę słyszeć szum... :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj Dorotko! Mam nadzieję, że u Ciebie też taka pada śnieg jak i u mnie ;:138 Nareszcie rośliny dostaną odpowiednią "pierzynkę" - tym bardziej, że zapowiadają powrót mrozów. Już wszystko wiem i jutro pogadamy :D
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p
Od: 26 sty 2009, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Donneczko.

Możnaby powiedzieć że sąsiadeczko :wit
Masz ogromny, wspaniały ogród!!!! Jak ja bym chciała mieć tyle hektaróóóóóów ;:224
Jestem bardzo ciekawa jak "nowy ogód" zaprezentuje sie wiosną- tyle iglaczków hoho ;:63

Bardzo mnie zainteresowała jedna z Twoich roślinek- to chyba.... trawa...chyba ....plenica...zgaduje bo w zimowej szacie....ale gdybyś mogła coś więcej o niej powiedzieć? Jak ona radzi sobie w naszych rejonach? ufffffff
może wkleje zdjęcie dla ułatwienia czy to jest to samo-- bo oczywiście bardzo mi sie ona podoba i chce mieć coś takiego w swoim ogródeczku.
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15

Post »

Witaj Madzia. Pewnie ci chodzi o rozplenicę japońska? Mam ją od samego początku. Rozrozła się pieknie. Z wiosny długo wychodzi z ziemi ale pożniej to rośnie jak szalona. Mam jeszcze inną wersję wysoką ale dopiero ja testuje bo jest u mnie pierwszy rok wiec ta zima ja przetestuje i to dobrze. :D :D
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

To dzięki za odpowiedź.
Tak właśnie chodziło mi o nią, oooo to jak sie tak fajnie sprawdza to musze sobie ją zakupić :D
A jakie ma wymagania? Słońce, glina, wilgoć.....co ona lubi i na czym rośnie u Ciebie?

Kurcze chciałam wstawić zdjęcie tej rozplenicy ale cuś mi sie nie udaje :roll:

A może masz jej zdjęcia z lata?

uffff no nareszcie zdjęcie sie załadowało :heja

Obrazek

pozdrawiam :D
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

aaa i dostrzegłam jeszcze klona flamingo.

Cudo aż mi oczy na wierzch wyszły :shock:

Napisz prosze jak on Ci sie sprawuje? Czy okrywasz na zime? Czy przycinasz? I czy rośnie u Ciebie w pelnym slońcu?
Ja już go miałam w ręku, już kupowałam, ale nie wiem czemu nie kupilam-chyba z baku wiedzy o nim.
Bo wygląda bosko i bardzo egzotycznie

Ojej ale wywiad sobie robie u ciebie :oops:
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Piękne rozplenice -choruję na nie od dłuższego już czasu , ale nie mogę się zdecydować ,bo u mnie gleba raczej ubożuchna...
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p

Post »

Witajcie laski. U mnie taka zasada: sadzę i ma sobie radzić to samo również w zimie. Rozplenica u mnie rośnie na najniższej glebie koło oczka...często stoi tam woda wiosna, ziemia u mnie gliniasta jak wykopiesz dołek i wlejesz wode to stoi z pół dnia :D . Mam nadzieje po prawie 30 st mrozach nie wymarżnie....Jak na razie jest piękna. Co do klona to rośnie już długo, czasem wiosenne przymrozki zetkną delikatnie listki ale pieknie sie regeneruja i zadnego okrywania. Klonów mam kilka ale niestety niemam fotek. U mnie jest troszke problem bo mam oswojonego zająca i on czasem scina gałązki klonu :D :D ale coś za coś.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

To mnie upewniłaś w przekonaniu,że u mnie nie mam co liczyć na zdrowo rosnącą rosplenicę na moim piaseczku woda wlana do dołka znika w okamgnieniu
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

Donneczko a czy oprócz flaminga masz jeszcze jakieś klony o kolorowych liściach u siebie?
Szczególnie interesują mnie klony o żółtych i czerwonych liściach.....może jakieś znane odmiany poleciłabyś :wink:

Flamingo na pewno sobie kupie, chce jeszcze żółtego i czerwonego klonika :D

Pozdrawiam ;:3
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p

Post »

Mam cztery klony i wiem ze dwa są czerwone, jeden pstrokaty, a jeden jest zółto-zielony. Zdjęć niestety niemam ale wiosna dam na pewno. Ten zółto-zielony powiem szczerze to było diabelsko drogi ale kupiłam :D bo podobał mi sie strasznie i takiego nie miałam. Czerwone klony to już mam z 7 lat jak nie więcej.
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p

Post »

Donneczka pisze:Mam cztery klony i wiem ze dwa są czerwone, jeden pstrokaty, a jeden jest zółto-zielony. Zdjęć niestety niemam ale wiosna dam na pewno. Ten zółto-zielony powiem szczerze to było diabelsko drogi ale kupiłam :D bo podobał mi sie strasznie i takiego nie miałam. Czerwone klony to już mam z 7 lat jak nie więcej.
a jednak znalazłam jedno zdjecie z 2007 roku, wówczas miał około 3 lat jak był u mnie

Obrazek
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

:shock: :shock: :shock: tak diabelsko mi sie właśnie podobają takie kompozycje!!!!!!!

Pięknie!!!!!!! I z roku na rok pewnie jeszcze piękniej:D

Ten klonik to pewnie jakiś palmowy???---hm na takiego mi wyglada :?:
A podrósł troche przez te 2 latka?
TY masz tam super klimat, dużo wody robi swoje, rosliny pięknie rosną.

Bo z czerwonych to tak sie zastanawiam nad "red royal"- chyba sie sprawdza i jest ponoć bezproblemowy- ale wolałabym to usłyszeć od kogoś kto ma go tutaj w naszym regionie.

A z tymi żółtymi to dalej sie zastanawiam- dużo czytam - mętlik w głowie :(
Odmiany "japoński aureum", "jesionolistne- "golden glob" "auratum" oddesanum"--ot i który wybrać??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Może pamiętasz swoje odmiany klonów?

Szkoda że nie masz zdjęć, ojj byłoby czym oczy cieszyć :D
W tym roku to z aparatem sie nie roztawiaj ;:108
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

dorotko, weszłam tu do Ciebie i na samym wstępie się uśmiałam - początki... ha ha ha... początki...
przecież ty masz park krajobrazowy, fakt, młody, ale już doskonale widoczny, i godny pozazdroszczenia.

szkoda tego oczka, ale jak mus to mus, a myślę, że pod Twoją ręką raz dwa odzyska świetnośc sprzed remontu

(a ja bociana uczyniłam symbolem zgromadzenia wszystkim forumków z naszych okolic :oops: :lol: )

Będę do Ciebie zaglądac i podpatrywac, też mam spory areał do zagospodarowania, z tym, że u mnmie to naprawdę początki :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”