Roślinki Ani cz.6
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Roślinki Ani cz.6
Aniu więc może mają mało światła. Ale jak dobrze pamiętam to one są nowe? Więc to normalne, że traca pąki - nie ma czym się przejmować
I wierzę, że jeszcze zakwitną, jak się zadomowią.

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Moniko nowe to one już chyba nie są bo są u mnie od 3 tyg. także już na początku by zrzucały pąki a nie teraz
Ale pewnie masz rację że nie potrzebnie się przejmuję
I jeszcze zaskoczą mnie kwitnieniem (oby) 

Ale pewnie masz rację że nie potrzebnie się przejmuję

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Aniu w ubiegłym roku mój grudnik po miesiącu dopiero zrzucił pąki. Także nie martw się 

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu w nowym wątku! Chwilę mnie nie było, a Ty 6 część już zaczęłaś
Brawo!
Śliczne masz grudniczki, mam podobnego białego z różowym pręcikiem, kupiłam go na początku roku z przeceny z kilkoma kwiatkami, wiosną przesadziłam i stał całe lato na dworze. Teraz przepięknie zakwitł, był prawie cały biały od kwiatów. Muszę w końcu jego fotkę do mnie wstawić
Kupiłam sobie nowego, też białego, żeby na święta coś kwitło, ale teraz jest jeszcze w pąkach, ciekawa jestem czy je zrzuci, stoi u mnie już tydzień.
Czerwony zakwitł jednym kwiatkiem (!) i mnie trochę zdenerwował, no cóż!
Fuksje zostaw tak gdzie są, bo zabrane do domu zaczną opadać, zmiana temperatury wilgotności zaszkodzi im. Jeśli chcą niech rosną, a na wiosną się zobaczy co z nimi, czy utrzymają te nowe listki czy zrzucą, ważne, że dają znak, że żyją

Śliczne masz grudniczki, mam podobnego białego z różowym pręcikiem, kupiłam go na początku roku z przeceny z kilkoma kwiatkami, wiosną przesadziłam i stał całe lato na dworze. Teraz przepięknie zakwitł, był prawie cały biały od kwiatów. Muszę w końcu jego fotkę do mnie wstawić

Kupiłam sobie nowego, też białego, żeby na święta coś kwitło, ale teraz jest jeszcze w pąkach, ciekawa jestem czy je zrzuci, stoi u mnie już tydzień.
Czerwony zakwitł jednym kwiatkiem (!) i mnie trochę zdenerwował, no cóż!
Fuksje zostaw tak gdzie są, bo zabrane do domu zaczną opadać, zmiana temperatury wilgotności zaszkodzi im. Jeśli chcą niech rosną, a na wiosną się zobaczy co z nimi, czy utrzymają te nowe listki czy zrzucą, ważne, że dają znak, że żyją

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Kontakt:
To Moniko troszkę mnie uspokoiłaś i chyba najlepiej będzie jak zapomnę na jakiś czas o nich
Kamilo ja tego jednego co nie kwitnie to latem trzymałam na dworze i mało co podlewałam a mimo to teraz nie chce zakwitnąć
Ten czerwony już dwa kwiatuszki pokazał ale między ich kwitnieniem było troszkę przerwy.
Dziękuję za informacje względem fuksji
Zostawię je tam gdzie są i najwyżej będę obserwować
Dopiero drugą zimę są u mnie ale wcześniej stały normalnie na parapecie a teraz nie mam miejsca więc musiały iść na korytarz.

Kamilo ja tego jednego co nie kwitnie to latem trzymałam na dworze i mało co podlewałam a mimo to teraz nie chce zakwitnąć

Ten czerwony już dwa kwiatuszki pokazał ale między ich kwitnieniem było troszkę przerwy.
Dziękuję za informacje względem fuksji

- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
pomału nadrabiam zaległości
ale mam nadzieję że nie jest tak źle jak misie wydaje :P Z tymi grudniaczkami to tak jest bynajmniej z tymi nowo zakupionymi niema się bardzo co przejmować że zrzucą pąki prawdo podobnie zakwitną na Wielkanoc taka ich uroda one są bardzo delikatne i nie lubią ''manewrów"" u mojej mamci jest grudniak który ma 16 lat ale niezmiennie stoi w jednym miejscu tylko ze on zakwita dopiero końcem stycznia może dlatego ze to jest tak zwany zimny pokój.ale mniejsza z tym kilka lat temu robiliśmy prze meblowanie i wylądował w innym miejscu i skurnik z rzucił pąki ale zakwitł w kwietniu...

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ

2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
- Baryczka
Aniu, a może na korytarzu jest za ciepło? Trudno mi powiedzieć ile st. C jest w naszej piwnicy, ale u mnie fuksje wyrastały tylko jak je zostawiłam w garażu.
A tak nawiasem, to listopad i początek grudnia był tak ciepły, że rośliny powariowały i u mnie np. kaktusy nie chciały zasnąć na zimę. Dziś pewnie już śpią, bo przymroziło
A tak nawiasem, to listopad i początek grudnia był tak ciepły, że rośliny powariowały i u mnie np. kaktusy nie chciały zasnąć na zimę. Dziś pewnie już śpią, bo przymroziło

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Kontakt:
Kasiu to fakt zdarzyło mi się je ruszyć, jeden to nawet przez moją nieostrożność spadł z kwietnika
Na wiosnę pójdą na dwór a na zimę postawię je już na parapecie wtedy będę spokojniejsza i będą miały dość światła
Kamilo rzeczywiście ostatnio na korytarzu było ciepło ale teraz jest zimno dokładnie to nie wiem ile tam jest stopni stopni
Zobaczymy co będzie jak przyjdzie wiosna 

Kamilo rzeczywiście ostatnio na korytarzu było ciepło ale teraz jest zimno dokładnie to nie wiem ile tam jest stopni stopni

- Baryczka
Aniu, jeśli będzie zimno, to ok
Wiosną odżyją i pięknie zakwitną, zobaczysz!

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Kontakt:
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
Epipremnum Neon, Epipremnum marble queen i Epipremnum N'joy są niesamowite! Trudno uwierzyć, że kiedyś znając jedną czy dwie odmiany uważałam, że to "nudne" rośliny 

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Aniu,Twoje epiki ładnie podrosły.Widać że jest im dobrze u Ciebie, nawet jeśli mają zbyt suche powietrze.
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Aniu ile epi
I jakie piękne
Ja mam tylko całe zielone, złote mi się nie ukorzeniło... ale będę próbować 

- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20

Aniu, śliczną masz kolekcję epi.

Jak byłam mała, to pamiętam, że moja mam przemyciła szczepkę przez granicę. Jechała aż z Węgier. Tak jej się podobała, że nie mogła się powstrzymać. To było epi złociste. Jakby zobaczyła neon albo marble to zakosiłaby całe donice.

To było ze 20 lat temu i do tej pory ma , teraz to chyba wnuczki, tej węgierki. Odmładza je i trzyma w wodzie, w takim ozdobnym wazoniku na ścianie.

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści