Roślinki Ani cz.6

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Ani cz.6

Post »

Aniu więc może mają mało światła. Ale jak dobrze pamiętam to one są nowe? Więc to normalne, że traca pąki - nie ma czym się przejmować :) I wierzę, że jeszcze zakwitną, jak się zadomowią.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Moniko nowe to one już chyba nie są bo są u mnie od 3 tyg. także już na początku by zrzucały pąki a nie teraz :roll:
Ale pewnie masz rację że nie potrzebnie się przejmuję :oops: I jeszcze zaskoczą mnie kwitnieniem (oby) :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aniu w ubiegłym roku mój grudnik po miesiącu dopiero zrzucił pąki. Także nie martw się :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu w nowym wątku! Chwilę mnie nie było, a Ty 6 część już zaczęłaś :) Brawo!

Śliczne masz grudniczki, mam podobnego białego z różowym pręcikiem, kupiłam go na początku roku z przeceny z kilkoma kwiatkami, wiosną przesadziłam i stał całe lato na dworze. Teraz przepięknie zakwitł, był prawie cały biały od kwiatów. Muszę w końcu jego fotkę do mnie wstawić :)

Kupiłam sobie nowego, też białego, żeby na święta coś kwitło, ale teraz jest jeszcze w pąkach, ciekawa jestem czy je zrzuci, stoi u mnie już tydzień.

Czerwony zakwitł jednym kwiatkiem (!) i mnie trochę zdenerwował, no cóż!

Fuksje zostaw tak gdzie są, bo zabrane do domu zaczną opadać, zmiana temperatury wilgotności zaszkodzi im. Jeśli chcą niech rosną, a na wiosną się zobaczy co z nimi, czy utrzymają te nowe listki czy zrzucą, ważne, że dają znak, że żyją :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To Moniko troszkę mnie uspokoiłaś i chyba najlepiej będzie jak zapomnę na jakiś czas o nich :wink:

Kamilo ja tego jednego co nie kwitnie to latem trzymałam na dworze i mało co podlewałam a mimo to teraz nie chce zakwitnąć :?
Ten czerwony już dwa kwiatuszki pokazał ale między ich kwitnieniem było troszkę przerwy.
Dziękuję za informacje względem fuksji ;:180 Zostawię je tam gdzie są i najwyżej będę obserwować :wink: Dopiero drugą zimę są u mnie ale wcześniej stały normalnie na parapecie a teraz nie mam miejsca więc musiały iść na korytarz.
Awatar użytkownika
katarzyna3221
500p
500p
Od: 25 lis 2009, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam :wit pomału nadrabiam zaległości ;:108 ale mam nadzieję że nie jest tak źle jak misie wydaje :P Z tymi grudniaczkami to tak jest bynajmniej z tymi nowo zakupionymi niema się bardzo co przejmować że zrzucą pąki prawdo podobnie zakwitną na Wielkanoc taka ich uroda one są bardzo delikatne i nie lubią ''manewrów"" u mojej mamci jest grudniak który ma 16 lat ale niezmiennie stoi w jednym miejscu tylko ze on zakwita dopiero końcem stycznia może dlatego ze to jest tak zwany zimny pokój.ale mniejsza z tym kilka lat temu robiliśmy prze meblowanie i wylądował w innym miejscu i skurnik z rzucił pąki ale zakwitł w kwietniu...
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, a może na korytarzu jest za ciepło? Trudno mi powiedzieć ile st. C jest w naszej piwnicy, ale u mnie fuksje wyrastały tylko jak je zostawiłam w garażu.

A tak nawiasem, to listopad i początek grudnia był tak ciepły, że rośliny powariowały i u mnie np. kaktusy nie chciały zasnąć na zimę. Dziś pewnie już śpią, bo przymroziło :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to fakt zdarzyło mi się je ruszyć, jeden to nawet przez moją nieostrożność spadł z kwietnika :oops: Na wiosnę pójdą na dwór a na zimę postawię je już na parapecie wtedy będę spokojniejsza i będą miały dość światła :wink:

Kamilo rzeczywiście ostatnio na korytarzu było ciepło ale teraz jest zimno dokładnie to nie wiem ile tam jest stopni stopni :roll: Zobaczymy co będzie jak przyjdzie wiosna :wink:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, jeśli będzie zimno, to ok :) Wiosną odżyją i pięknie zakwitną, zobaczysz!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak mi podrosły epipremnum od ostatniego razu jak je pokazywałam :heja Chociaż niektóre i zmarniały przez suche powietrze w domu :?

Epipremnum Neon
Obrazek

Epipremnum Aureum
Obrazek

Epipremnum złociste
Obrazek Obrazek

Epipremnum marble queen
Obrazek

Epipremnum N'joy
Obrazek

Epipremnum pictum
Obrazek
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

Epipremnum Neon, Epipremnum marble queen i Epipremnum N'joy są niesamowite! Trudno uwierzyć, że kiedyś znając jedną czy dwie odmiany uważałam, że to "nudne" rośliny :D
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Aniu, piękne ;:138
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Aniu,Twoje epiki ładnie podrosły.Widać że jest im dobrze u Ciebie, nawet jeśli mają zbyt suche powietrze.
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

Aniu ile epi ;:138 I jakie piękne ;:138 Ja mam tylko całe zielone, złote mi się nie ukorzeniło... ale będę próbować :wink:
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

:wit
Aniu, śliczną masz kolekcję epi. ;:138 Najbardziej podoba Mi się neon i marble queen. ;:138
Jak byłam mała, to pamiętam, że moja mam przemyciła szczepkę przez granicę. Jechała aż z Węgier. Tak jej się podobała, że nie mogła się powstrzymać. To było epi złociste. Jakby zobaczyła neon albo marble to zakosiłaby całe donice. ;:224 :;230 :;230
To było ze 20 lat temu i do tej pory ma , teraz to chyba wnuczki, tej węgierki. Odmładza je i trzyma w wodzie, w takim ozdobnym wazoniku na ścianie. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”