Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki TULIPANA998 cz. 2

Post »

Faktycznie :arrow: te białe kropki jakieś dziwne. A może to tylko tak wygląda na zdjęciu :?:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja myślę, że to mogą być wełnowce. Widzę czułki na tych beżowych "rzeczach" na policzku Phalaenopsisa.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Storczykowa ale Ty masz oko,sama teraz się przyjrzałam i faktycznie Artur masz wełnowce..
Bierz się kochaniutki do roboty,weź patyczki do uszu,nasącz je wódką i zbierz to obrzydlistwo i to jak najszybciej :D
Może być woda z Ludwikiem jak nie masz nic innego :D
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arturze, Dusia może mieć rację! Ja też niedawno zrobiłam kilka fotek i dopiero na nich zauważyłam wełnowca!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Ja tez to zauwazylam zaraz jak dodal zdjecia, napisalam mu ale na PW. Paskudztwa takie, mialam je tez raz. A dzisiaj bylam w jednym z ogrodniczych i widzialam, przeceniony Falki na 1,50 euro-takiej przeceny jeszcze nie spotkalam, ale co z tego jak wszystkie mialy robale takie same jak u Artura. Nic dziwnego, ze takie zabiedzone byly.
Aneta
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Arturze mam nadzieję, że uda Ci się szybko pozbyć tego świństwa, bllleeeeeee

I współczuję straty pączków, wiem jak to boli. U mnie też pączkowanie i niestety wielki strach, bo w zeszłym roku była masakra zimą, obsychanie i opadanie :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Tak macie racje dzisiaj zauważyłem wełnowce na 10 storczykach !!!!!!!!!! ;:98 Ja nie wiem jak to możliwe.... , niebyło a sa.. :(

Dzisiaj już przecierałem je z tego paskudztwa :cry: ale suchą szmatka , naszczęscie jest tego na razie mało..

Zaraz lecę przecierac ludwikiem bo wódki nie ma.. Ale jestem wściekły... :cry: . Tyle pedów wypuszczaja a tu wełnowce... :evil:

Wioletto - Ja kupiłem raz na rynku 2 falki i mi takiego słabeuszka jeszcze za 4 zł sprzedali , ale nie ma gona fotce , wypuszcza pęd i 2 rozgałęzienia :D .

Agatko - tak wiem pisałaś , on jest sliczny , ma u mnie juz ostatniego kwiatka , to jest jak pisze phalaenopsis waleria .

Ile mam tego ludwika dać , na ile wody ?

Dziekuje ;:167

Halinko - Dzięki , a ja w nowym pokoju bee miał juzw nast. tyg. myślę pułeczke i jeszcze ławę , tylko storczyków mi braknie ze 20 :;230 .

Dusiu - Dziekuje , masz racje zaraz będę z tym dziadostwem walczył.. Nie martw sie jeszcze i Ty zostaniesz zgłoszona :wink: .

Baryczko - to na kwiatku to nie było tam wełnowca , ale kropelki wody jak zaraszałem , ale jest na lisciach i łodyzkach troszke , bedę z tym walczył..

Marlenko - Ja nie wiem ja wy to takie spostrzegawcze jesteście , aż mi wstyd , ale nie wiem skad to sie tak nagle wzięło... !!!! :evil: Dziękuje za PW ;:167

Mała Mi zaraz idę sie z tym rozprawiać... :evil: . No niestety tak czasami bywa :roll: .

Pozdrawiam i lecę zabijać wełnowce :evil: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Ja osobiście bym nawet tego nie rozcieńczała tylko na wacik troszkę Ludwika i do roboty hehe..
Kup małą piersióweczkę żebyś miał w domu ;:108
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Taką metodą niestety nie można do końca zwalczyć tego szkodnika :(
Po zebraniu pasożytów zastosuj oprysk z Talstaru i problem z głowy.
Powodzenia :wit
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Przesadziłem 8 storczyków mało tego dziadostwa odrobinkę . Przemyłem bardzo dokładnie wodą z ludwikiem.. , bo juz spanikowałem i nieczekałem na wasze odpowiedzi.. Oj ale ze mnie hodowca storczyków :( . Ale tego wełnowca było naprawdę malutko , jak sie pojawi przemyje samym ludwikiem , alebo wódka , poprosze najwyzej tatę zeby kupił :wink: , przy okazji prawie wszystkie podlałem , przesadziłem jednego bo krzywo rósł :wink: .
Talstar mam w garażu , stosowałem do pryskania róz wieć wrazie czego zastosuje :wink: .
Wiem , że one jeszcze zostawiaja nie widoczne dla oczu jajeczka..
Jutro sie im jeszcze bacznie przyjżę :twisted: .
Mysle , że przywlokłem je z marketu... , a dokładniej Leroy Merlin :roll: .

Będzie dobrze.. , w razie czego działam ;:163
Pocieszycie mnie jakos ? :(
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Pomimo, że sama mam problemy ale Cię pocieszę Artur. Nie załamuj się, oprysk naszykuj i do dzieła :) Nie może tak być, żeby takie malutkie wełnowce z Tobą zwyciężyły. Trzymam kciuki i powodzenia w walce z nimi ;:32 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Halinko :wink: .
szkoda mio jeszcze troszeczkenowego listeczka co ten kremowy w kropki wypuszczał , taki malusieńki a sie nadłamał , ale bezie rósł :wink: . Będę sie jeszcze jutro rozliczął z wełnowacami , a teraz to idę spać ;:19 :wink: .
Awatar użytkownika
marlenka78
500p
500p
Od: 7 maja 2009, o 20:38

Post »

Zycze powodzenia.Tez mi sie wydaje, że przyniosłes te robale z jakiegoś marketu. Ja kiedyś dostałam białego, miał piekne duże kwiaty a po paru dniach wszystkie zwiędły no i po obserwacji zauważylam takie białe ogromne robale, takie ja Twoje tyle że moje to mialy rozmiary 3 razy takie. No ale na szczęście pozbyłam sie ich.Dlatego warto niekiedy poobserwować swoje kwiatuszki-ja to robie codziennie i na razie mam spokój.
Aneta
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Marlenko :D

Dzisiaj zobaczyłem tego swiństwa jeszcze troche na jednym storczyku i przetarłem ludwikiem , ewentualnie jeśli by cos było przypominające wełnowca to resztki waty , które musze zachwilę zetrzeć gąbeczką :wink: :lol: .

Ja też obserwuje swoje storczyki codziennie , tylko ostatnio byłem w tym tygodniu troche choryy i ze 3 dni nie zaglądałem.. , dzięki ;:196

Dzisiaj rano zobaczyłem , ze mojemu wielgachnemu phal. z LM juz opadły kwiatki , które juz kwitły w sklepie i widze , ze 15 paczków usycha...... , ale tyle drogi pokonał , taszczenia , przewracania , że i tak sie na niego nie bedę gniewał.. , chociaż zabolało mnie to... :( i sie go zapytałem , dlaczego taki niemądry jest i zrzuca paki , zamiast pokazać jaki jest wytrwały i ukazać piękno kwiatów :lol: .
Widze , ze chyba raczej moje kwitnienia beą sie trzymać , bo storczyki siez adomowiły , na wszelki wypadek , kupię wkońcu w przyszłym tygodniu tacki io keramzyt i zaleje wodą , a z grzejnikami beę uważał i bee zraszł swoje storczyki cześciej :) . Musi sie udac i muszą zakwitnąć bo jak by wszystkie paki miały opaść to bym sie chyba do reszty wściekł...

Jeden z moich parapetów na razie , później trafią do mojego nowego pokoju i bedzie okno takie samo i jeszcze półka przez 2/3 okna :heja . Pozostałe stoja na kwietniku i u mnie na parapecie :

Obrazek

Obrazek

Chyba ze 14 tu stoi .
Troche nie wyraźne bo na szybko robione i w firance sie pątałem :lol: .

W przyszłym tygodniu kupie osłonki na nie nowe , jednakowe , wąskie , te tacki jakieś jak spotkam i keramzyt i potrszebne mi jest na 9 maluchów i keiki cos w rodzaju akwarium i nowa krótka firanka do pokoju , kruciutka :P .

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Patrzcie co sie teraz nosi z moimi storczykami :;230

Kubek ze storczykiem :
Obrazek

Ubranie dla pieska ze storczykiem :
Obrazek

Deskorolka ze storczykiem :
Obrazek

Bluzka damska ze storczykiem :
Obrazek