Żurawka - identyfikacja, dyskusje cz.1
Soniu, mrozów nie było, wiec nie sądzę, aby coś złego im sie stało.
Po drugie..czasem dajmy tym roślinom nieco odpocząć. Zbytnia troskliwość może im bardziej zaszkodzić niż pomóc:)
żurawy uwielbiają dzielenie co trzy, cztery lata, bo sie starzeją i zaczynają marnieć, w końcu nie przetrzymują zimy. Młode są w stanie wszystko wytrzymać, oprócz skrajnej suszy i palącego słońca.
Po drugie..czasem dajmy tym roślinom nieco odpocząć. Zbytnia troskliwość może im bardziej zaszkodzić niż pomóc:)
żurawy uwielbiają dzielenie co trzy, cztery lata, bo sie starzeją i zaczynają marnieć, w końcu nie przetrzymują zimy. Młode są w stanie wszystko wytrzymać, oprócz skrajnej suszy i palącego słońca.
Creme Brule
Moja Creme Brule w końcówce ubiegłorocznego sezonu zmieniła kolor z bursztynowego, na różowy. Czy u kogoś z Was jeszcze tak zrobiła?

Beata
Creme Brule
Do Hanki i Tomasza: po głębszym zastanowieniu wolę różową, niech się nie zmienia! takiej drugiej w szkółkach nie ma
a dokupienie czystej odmianowo CB nie jest problemem, tylko na wypadek wszelki posadzę ją w innej części ogrodu.

Beata
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja ,Amber Waves', zakupiona w ubiegłą wiosnę, posadzona w dość słonecznym miejscu, na lekkiej, przepuszczalnej glebie, chyba właśnie po tej ,niby' zimie, padła całkowicie- wszystkie listki, nawet te najmniejsze, są brązowe i suche. Chyba raczej nie ma szans, że coś odbije od korzenia? Niech mnie ktoś pocieszy, że jednak nie wszystko stracone, plissss.