Elcia1974 nie mylisz się. To jest dziecko skalnicy
A to mamusia
Późnym latem wsadziłam do doniczki 2 odnóżki. Na 4 wąsach ma po jednej małej roślince. Wąsów ma jeszcze kilka i jak będzie rosła w takim tempie do wiosny to podzielę się z Wami.
Witam wszystkich w ten pochmurny poranek. Dzisiaj troszkę później niż zwykle, ale od rana miałam gościa.Tata przyszedł na kawę. Was też zapraszam
Pogoda u Mnie fatalna. Leje i leje.
Dzisiaj chciałam pokazać Wam Moje amarylisy. Kupiłam je na All... w zeszłym roku jakoś na wiosnę. Wszystkie kwitły i miały po dwa pędy kwiatowe. Mają ogromne cebule. Teraz czekam aż liście uschną (za długo je podlewałam). Mam nadzieję, że znów zakwitną tak pięknie.
Black Pearl, Christmas Gift i Red Lion
Czy czasem nie jest za późno żeby szły spać
Ja swoje od jakiegoś czasu zaczęłam podlewać żeby zbudzić je do kwitnienia
Mimo to Twoje kwitły przepięknie i jakie mają super kolorki
Niestety nie znam nazwy tego niewiadomego amarylisa
Za późno, wiem o tym. Za długo je podlewałam i mają jeszcze zielone liście. Muszą wyschnąć, potem do lodówki na 2 m-ce i jak będą miały kwiaty to na Wielkanoc.
Właśnie wróciłam z Matki Polki. Patryś skakał na łóżku i rozciął sobie czoło. Krew się lała po całej twarzy. Ma założone 3 szwy. Prześwietlenie głowy nic nie wykazało na szczęście. Czuję się tak jakby ktoś wypuścił ze Mnie powietrze. Oczywiście wg M to Moja wina, bo Go nie upilnowałam. Ma trochę racji, ale On jest tak żywy, że trudno za Nim chodzić non stop. W poniedziałek musimy jechać na kontrolę. Idę spać, bo jestem padnięta.