Kolekcyjka Alusi
Re: Kolekcyjka Alusi
Alu, ależ piękne te Twoje storczyki i takie wszystkie fikuśne w kształcie - cuda!
- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alusiu, mój faworyt to fotka nr 5, a na 3 fotce to miniaturka?-też mi się bardzo podoba.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alusiu każdy storczyk jest piękny.Czekamy na ich kwiaty,doglądamy,staramy się im dogodzić nawozem po to,by cieszyły nasze oczy.Ale Ty potrafisz je również we właściwy sposób wyeksponować,dodając im tym sposobem blasku.

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Są cudowne, zwłaszcza trzeci i piąty. Ten piąty podobny do Phal. valera, ino ciemniejszy, chciałabym takiego. A trzeci jest tak cudnie piegowaty... I do tego te piegi na rózowym tle... Ale wszystkie są piękne i bardzo obficie kwitną. Ciekawe, czy doczekam się kiedyś tak obfitych kwitnień. Połowa moich Phal. została kupiona w tym roku, więc są młode.

Bardzo dziekuje za mile slowa.Tak sie ciesze ze mozna na tym Forum sie z kims swoja radoscia podzielic. W pracy uciekaja przedemna wszyscy jak tylko zaczynam o kwiatkach opowiadac.
A tu jest sie wsröd swoich i ten temat nikogo nie zanudzi.

Ewo dla mnie nie jest wazne czy kwiat jest rasowy, najwazniejsze ze piekny.
Storczykowa nie wiem czy zauwazylas ja staram sie zsadzic do kupy 2 rosliny. wtedy jak obie kwitna to wyglada to tak obficie. Na pierwszym zdjeciu sa nawet 3 razem.
Phal. valera tez mam ale nie wiedzialam jak sie nazywa (Widzialam w twoim watku)
*Kasia Psychopsis jest bardzo latwy w uprawie tylko ciezko dostac na rynku hyba ze bezposrednio od hodowcy.
Grażyna Widera ciesze sie ze zdjecia sie podobaja.

Beatrice na 3 zdjeciu roslina normalnej wielkosci tylko kwiaty srednie dlatego wiecej na pedzie i 2 rosliny razem zsadzone dlatego efekt tez odpowiedni.
gogi,justus27,-ewelina Dzięki

Celinko masz racje tez nie umiem przejsc obojetnie kolo bo w kazdym widze röznice
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj masz rację:) jak ja zacznę gadać to zaraz słyszę że mam bzika fioła lub jestem zakręcona ...ale uważam że to lepsze niż obrabiać d..ę innym nieprawdaż?Alusia61 pisze:ardzo dziekuje za mile slowa.Tak sie ciesze ze mozna na tym Forum sie z kims swoja radoscia podzielic. W pracy uciekaja przedemna wszyscy jak tylko zaczynam o kwiatkach opowiadac.
A tu jest sie wsröd swoich i ten temat nikogo nie zanudzi.![]()
miłego dnia

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Teraz widzę, że niektóre są sadzone po 2. Myślałam, że to po prostu stare rośliny, a starsze rośliny kwitną obficie. Valery mam 3 (w tym 1 w złym stanie, bo kupiona przelana), ale takiego cuda jak ten na ostatnim zdjęciu to nie mam.Storczykowa nie wiem czy zauwazylas ja staram sie zsadzic do kupy 2 rosliny. wtedy jak obie kwitna to wyglada to tak obficie. Na pierwszym zdjeciu sa nawet 3 razem.
Phal. valera tez mam ale nie wiedzialam jak sie nazywa (Widzialam w twoim watku)
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Alusia kolekcję sabotków masz wspaniałą i jak Ci się pięknie rozrastają , ale ufo ludek
pobił nawet sabotki jest najładniejszy.

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Alusiu i jak tu się nie nakręcać jak się człowiek napatrzy na takie cuda, chciało by się wszystkie, a miejsca ciągle brakuje, ale potrzeba matką wynalazku, Psychopsis papilio bardzo mi się podoba piszesz że jest łatwy w uprawie wiec może kiedyś się skuszę.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Masz tyle sabotków...na fotkach jeden ma już pączuszki...Możesz go pokazać, jak juz zakwitł...chętnie się pozachwycam 

- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Ha! Jak to miło popatrzeć na takie cuda. 

- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Trzynastce wyszły oczy z orbit a ja swoje zbieram z podłogi
Storczyki masz przepiękne,okna są nimi cudownie ozdobione.Zdjęcia pierwsza klasa a storczyk na zdjęciu 5 jest na mojej liście chciejstw.Mogę wiedzieć gdzie go kupiłaś?
Jestem pod dużym wrażeniem..

Storczyki masz przepiękne,okna są nimi cudownie ozdobione.Zdjęcia pierwsza klasa a storczyk na zdjęciu 5 jest na mojej liście chciejstw.Mogę wiedzieć gdzie go kupiłaś?
Jestem pod dużym wrażeniem..