W ogrodzie Wioli na południu Polski.......

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Re: W ogrodzie Wioli na południu Polski.......

Post »

Obrazek
kawałek ogrodu japońskiego
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Obrazek
chryzantemy
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wioluś, cudnie u Ciebie, tyle nowości !!! Muszę koniecznie wiosna wpaść i popodziwiać wszystko w realu :D
Jak byłam u Ciebie ostatnio, to nie zauważyłam ogrodu japońskiego, to chyba coś nowego :?:

Życzę miłego weekendu ;:197 ;:197 ;:197
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Patafix
50p
50p
Od: 11 lip 2009, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładny masz ogród. Ślicznie jest wokół oczka wodnego. Albicja rosnie w ogródku jak tak to ile ma lat???
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Halinko zapraszam Cię serdecznie :D już nie mogę się doczekać wiosenki :D a ogrodu japońskiego nie widziałaś bo go tam nie było.
Patafix miło mi że ogródek mój Ci się podoba :D Albicja rośnie w ogrodzie ale nie wiem ile ma lat kupiłam sadzonkę nasion nie kupuję bo nie mam do nich dobrej ręki :oops:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

znowu piękny ogród i namawia na chciejstwa ,zapisałam sobie tą Albicję do zakupu chciejstw .. piękny duży ogród i oczko wodne już ładnie zagospodarowane .. dobry pomysł z chryzantemami, muszę i ja swoje przytargać do domu i ich zabezpieczyć może nie zmarzną i będą nowe kolory .. ja nie mogę tak zabezpieczać przed zielskiem ,bo wszędzie rosną cebulki kwiatów wiosennych ale też lubię kamień okładam nim rabatki .. a takim białym mam zamiar wysypać ścieżki na nowych rabatkach ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Witam.Bylem w Japonii w Tokio i ogladalem przyklasztorne ogrody.Zdjec niestety nie mam bo wtedy nie bylem ta tematyka
zainteresowany.Pomiedzy duzymi kamieniami rosly dywany mchu,ktory u nas/ci co takie ogrody tworza/ moze byc
zastapiony karmnikiem.Nad tym wszystkim gorowaly iglaki i derenie i bardzo ladnie to wygladalo.Karmnik jak kwitnie tez ladnie
wyglada.Moze sprobuj w jakims fragmencie.Pozdrawiam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Janinko miło mi że wpadłaś :D z tymi listami zakupów to już tak jest że coraz bardziej się wydłużają :D
Magry widziałam w necie w ogrodzie japońskim dywan nie mogłam na zdjęciu rozpoznać czy to na pewno karmnik. Twoja podpowiedź bardzo mi pomogła jestem pewna to był karmnik.Mech tez mógłby być ale jak drzewa podrosną.Dzięki :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

a jak wygląda ten karmnik ???masz na którymś zdjęciu ... i do tego jeszcze kwitnie .. też może bym sobie posadziła pod dereniami ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie okreslilem dokladnie nazwy dereni bo nie znam,ale nie byly to te ktore powszechnie sadzi sie u nas.Ich wysokosc
wynosila ok.7 do 10 m.Prowadzone,albo taka ich uroda,na pniu a galezie rozmieszczone byly pietrami poziomo.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

A może to były derenie pagodowe właśnie ich gałęzie ułożone są piętrowo i horyzontalnie ?
Pozdrawiam Zenek
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Janinko nie mam karmnika jest to bardzo dobra roślina zadarniająca trochę podobna do mchu i ma białe kwiaty drobniutkie.http://ogrod-japonski.republika.pl/index.html podaję adres ogrodu japońskiego jak będziesz oglądała to między kamieniami jest właśnie karmnik :D
Magry jaka szkoda że zdjęć nie zrobiłeś dereń o którym piszesz to prawdopodobnie dereń pagodowy on właśnie ma tak ułożone gałązki przypomina pagodę.Nie wiem dlaczego sobie go na liście zakupów nie zapisałam.Napisz mi co jeszcze widziałeś w tych ogrodach spróbuję to u siebie ,a co z tego wyjdzie to pokażę na zdjęciach.

-- Wt 03 lis 2009 17:28 --

Zenobiusz Ty byłeś szybszy :D
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak wczesniej pisalem niewiele mnie to wtedy obchodzilo wiec z roslin niewiele pamietam.Japonczycy mowili o wisniach ale dokladnie nie pamietam o jakich.Pokazywali tylko,ze krotko kwitna , ze przychodzi wiatr ,wszysko frrrrr i tyle po kwiatach.
Na pewno byly rozaneczniki ale mogly byc rowniez azalie.Przeciez to ich.Byly rowniez rabat zwirowe na ktorych zrobiono wzory.
Cos w rodzaju fal,lukow a chodzilo sie wszedzie po plaskich kamieniach ulozonych na odleglosc kroku.Poza duzymi glazami nic
na nich nie roslo.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Magry bardzo dziękuję :D kamieni dowiozę drzew dużo nie mogę posadzić,bo na ogród japoński przeznaczyłam kwadrat przed wejściem do domu jest to najbardziej zacieniona część ogrodu i żaden pomysł własny i innych nie pasował mi do tego kawałka.Kilka drzew może być nie pstrokate ma być w różnych odcieniach zieleni ,a wiosną kolory azali i różaneczników :D Taki mam plan i zobaczymy co z niego wyjdzie :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zobacz Wiolu jak wygląda gałązka Zebrinusa w wazonie Obrazek
Jak Ci się podoba :?: :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”