Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale skalniak :shock: :) ciężko się napracowałas, ale efekty - cymes :D A jak się roslinki rozrosną to dopiero oczy nam wyjdą z podziwu... :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko otwórz pw :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Agnieszko, chciało Ci się ? :shock:
Już wiem... chciało...chciało... :wink:
Twój skalniak wygląda super, a jak rośliny będą rozrośnięte, to już będzie na cacy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś dziękuję bardzo :D strasznie miło mi słyszeć, że podoba Ci się mój skalniaczek, ponieważ Twój to dla mnie cudo :D Roślinki skalne faktycznie bardzo ładnie się rozrastają, niektóre aż za bardzo :wink: i trzeba pilnować i je golić, żeby nie zarosły siebie nawzajem, tak miałam przed przeróbką skalniaka, kompletny busz :roll: :lol:

Ewuś dziękuję ;:196 mam nadzieję, że będzie to wszystko ładnie wyglądało wiosną, że roślinki ładnie się przyjmą i rozrosną :D

Eluś już odpisałam :D

Gabi masz rację, chciało, chciało :lol: Bardzo się cieszę, że podoba Ci się :D już nie mogę doczekać się wiosny, kiedy zakwitną :oops: :lol:
x_P-42

Post »

AGNESS pisze:

U mnie w końcu pada deszcz :D Pomiędzy opadami wyskoczyłam cyknąć fotki skalniaka, wrzucę zdjęcia i pobiegnę sprzątnąć ten bajzelik , który powstał dookoła przy robieniu skalniaczka. Te wszystkie roślinne resztki, korzenie, narzędzia :roll: bo jak na razie wygląda jak pobojowisko :roll: :lol:

Obrazek
Agnieszko, skalniak wiosna będzie palce lizać...Ciekawa jestem , wg jakiego klucza sadziłaś roślinki ? Czy brałaś pod uwagę kolor i termin kwitnienia?
Jako "zaawansowana skalniara" mogę Ci podpowiedzieć, abyś wsadziła w ok. miejsc, w których rosna roślinki o późniejszym terminie kwitnienia, po kilka cebulek krokusów , tureckich tulipanków i małych żonkili typu "Jetfire". Tak po 4-5 cebulek obok siebie. Ślicznie to potem wiosna wygląda.
Pomocnika masz bardzo podobnego do mojej Cićki, ale moja woli leżeć i tylko wygrzewać stare kości - ma już 13 lat...
Pozdrawiam wrześniowo:)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Polu :D mój to jeszcze kociak, rozrabia jak szalony i wszędzie go pełno :roll: :lol:
Do mojego skalniczka już kupiłam cebule niziutkich , botanicznych tulipanów, sporo krokusów, miniaturowe iryski, kupiłam też drobniutkie szachownice-Michajłowskiego, kostkowaną i pontyjską, podobno mocno się wykładają i są zbyt wysokie w rzeczywistości, ale w tym roku spróbuję, najwyżej potem gdzieś je wcisnę na rabatkę.
Pytasz w jaki sposób sadziłam roślinki, otóż starałam się skomponować je różnicami wzrosty, żeby wyższe były otoczone dywanami niższych, a w związku z tym jedne i drugie wyeksponowane, kolorami naturalnie też, głównie z myślą, aby kolorki koło siebie nie zlewały się. Co do pory kwitnienia- tu niestety nie mam zbyt wielkiego pola do popisu, ponieważ większość moich skalniaczków, to kwitnące wiosną, bardzo mało mam kwitnących później, dlatego moje skalniaki zawsze najpiękniejsze są wiosną, później przeważnie to różne odcienie zieleni. Ale wciąż poluję na różne skalniaczkowce, i może w końcu trafią mi się jakieś kwitnące latem.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Agness,
tobie "pomaga" kot, a mi pies wymieszał wszystkie cebulki :evil: i znowu na wiosnę czekają mnie niespodzianki :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieś nasze zwierzaczki są bardzo pomocne w naszych ogródkach :wink: :lol: pewnie im się wydaje, że bez nich sobie nie poradzimy :roll: :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, posadź kilka żurawek na skalniaku ,będzie kolorowo i kwiaty o tej porze . :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś jak na razie mam tylko jedną żurawkę i to z zielonymi listkami :roll: :lol: miałam aż 2, 8) ale jedną z listkami bordowymi wcięło mi przy przerabianiu skalniaka :roll:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A się pytałam,czy Ci kupić jak kupowałam dla dziewczyn............
To mówiłaś ,że nie masz gdzie posadzić, taka mała żurawka a jak wiele ozdabia. :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś powiem szczerze, że absolutnie wtedy nie pomyślałam o skalniaczku, nawet nie planowałam go powiększać w tym roku, tylko o rabacie, a na niej ścisk okrutny, mimo, że przecież wiosną była powiększana, teraz też się zastanawiam co z niej mogę na sklaniak przenieść, żeby zrobić miejsce dla wyższych roślinek 8) :lol:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Życzę Ci aby Twój skalniak wyglądał wkrótce tak.

Obrazek

Prawie nic na nim nie kwitnie , a jest kolorowy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś mój skalniak, chociaż by nie wiem co nigdy nie będzie taki piękny :roll: :lol:
Ale okazuje się, że muszę koniecznie kupić kilka żurawek o intensywnie kolorowych listkach :D Ale czy im będzie dobrze na słońcu :?:
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A jak myślisz?????????? Gdzie moje rosną??????????

Przecież to patelnia południowa, jak chcesz to możemy pogadać o żurawkach słonecznych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”