Mój ogród....
- Bogdan Sz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Canny
Witaj dzięki za odwiedziny ogróg już zagospodarowany przynajmniej mnie siiiię tak wydaje,podobają mi się twoje kompozycje kwiatowe,cały ogrod jest fajny.Też nie lubię zimować karp i cebul ale za to efekty letnio jesienne nie zapomniane, w cannach nie mam doświadczenia,w daliach tak czy canny tak samo sie przechowuje jak dalie podziel sie doświadczeniami pozdrawiam 

Bogdan
Wszystko zależy od temperatury i wilgotności miejsca przechowywania. Canny zimuję w piwnicy, w całych karpach. Niestety odmiany wielkokwiatowe moim zdaniem dużo trudniej się przechowują. Czasem pomaga zaprawa przeciwgrzybicza, bywa też że nie zawsze z pozoru zdrowe kłącza na wiosnę się rozwijają. Dużo więcej informacji znajdziesz w wątku dot cann. Pozdrawiam
Wszystko zależy od temperatury i wilgotności miejsca przechowywania. Canny zimuję w piwnicy, w całych karpach. Niestety odmiany wielkokwiatowe moim zdaniem dużo trudniej się przechowują. Czasem pomaga zaprawa przeciwgrzybicza, bywa też że nie zawsze z pozoru zdrowe kłącza na wiosnę się rozwijają. Dużo więcej informacji znajdziesz w wątku dot cann. Pozdrawiam
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Powiedz jakie, bo nie wiem?
Ogród bardzo ładny, ale czuje niedosyt fotek, chciałabym zobaczyć jeszcze
Ogród bardzo ładny, ale czuje niedosyt fotek, chciałabym zobaczyć jeszcze

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodu
Witaj Adamie!
, Masz piękny ogród , dużo iglaków . Bardzo podoba mi się szczepiony modrzew /też mam ale nie taki okazały.
Pokauj więcej zdjęć ogrodu.
Pozdrawiam goryczka
, Masz piękny ogród , dużo iglaków . Bardzo podoba mi się szczepiony modrzew /też mam ale nie taki okazały.
Pokauj więcej zdjęć ogrodu.
Pozdrawiam goryczka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam w zeszłym roku próbowałam przechować koleusy i mi się nie udało ,może zbyt późno wstawiłam do domu . Pod koniec października . W tym roku już są od prawie 2 tygodni w domu ,na razie nic im nie jest . Bardzo mi na nich zależy bo zgromadziłam kilka różnych odmian . i mogłabym sama wiosną porobić sobie sadzonki .adamian pisze:Geniu postaram się W tym roku ceny sadzonek były zawyżone a ich jakość nie byłą najlepsza.
Zimą to dopiero trzeba się na nie nachuchać. Nawiasem mówiąc wiecie że koleus ma właściwości lecznicze >>>
Genia
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kulki słodkie jak wata cukrowa, urocze
;:83

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam nie ma sprawy marcinek jest Twój .adamian pisze:Geniu
Koleusy najlepiej sadzonkować właśnie teraz. Korzenie wytworzone w domowych warunkach
będą w stanie lepiej zaopatrzyć młode sadzonki narażone w domu na większą transpirację.
Jak Ci się uda może się wymienimy, a mam też oko na małą sadzonkę Twojego różowego Astra nowoangielskiego. Pozdrawiam
koleusy nie wiem czy się przechowają ale jeżeli tak ,to też nie ma sprawy .
Genia