Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DANUSIU frezje wsadzilam do doniczek ,żeby nie zapomnieć ,że mam je wykopać . Kupiłam 10 cebulek i mam je w 3 doniczkach . Nie wiem czy reszta zakwitnie ,ale cieszę się chociaż z jednej . Nie wiem czy z ISMENY jeszcze coś będzie . te draństwo mi tak zniszczyło . Gdyby nie te deszcze tak na pewno by nie bylo . Parę astrów mi też zakosiły ,miałam czerwone słoneczniki no miałam i juz nie mam . Też padły ich łupem ,łubiny . Dość żalów . Miłego wieczoru DANUSIU .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu wcześnie zakwitły u ciebie hortensje, duży, piękny krzak i jak dużo ma kwiatów. Lilie śliczne, dobrze, że deszcze ich nie zniszczyły. Widzę, że walczysz z ślimakami, u mnie też jest ich dużo, kwiaty pozżerały i dalej niszczą, nie mogę się ich pozbyć.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, tęp te mrówy, jak Ci takie szkody robią, u mnie też ich masa, głownie pod kamieniami, ale jakoś roślin nie objadają :shock:
Moja ismena ma już całkiem duży pąk, a wczoraj ledwie go było widać.... aa i chyba jeden młodziutki liliowiec mi zakwitnie :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO cieszę się ,że wpadłaś do mnie z wizytą . Ja niestety próbowałam i nie umiem do Ciebie wejść . Niestety one wszystko niszczą bez żenady . Mają niezaspokojone apetyty tak jak i mrówki . Widziałaś co zrobiły mi z ISMENĄ ,a tak się na nią cieszyłam . Wytoczyłam im walkę ,ale jak na razie to ja przegrywam zostaję pokonana na placu boju .

AGUSIU pewnie ,że je tępie ale bez rezultatu . No co mam zrobić stosowałam proszek do pieczenia ,sodę ,takie żółte granulki no i dalej są . Tępie gniazda a one tak jak FENIX znowu się odradzają

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu ja sypię taki jasnoniebieski proszek Substrala , bardzo skuteczny na mrówki.
Po jednorazowym posypaniu w donice , gdzie zrobiły sobie gniazda wszystkie znikły.
A już zaczęły tworzyć kopce i zawalać ziemią roślinki.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ale cudna gazania!! I jaka szybka :) Moje tez już mają pąki. Siane w lutym chyba... bardzo długo rosną.

ale ogórasy !!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU będę musiała wypróbować ,gdyż nie ma innej rady . Chciałam ,żeby się wyniosły dlatego EKO ,ale to nie pomaga . Ja nawet nasionka ciemiernika zebrałam i wysiałam w doniczce ,żeby mi nie wywlokły te dranie .

AGA jakie ogórasy to dopiero oseski :lol: a te gazanie to są te ,które miałam na zimę na korytarzu . Wypróbowałam też z pelargonią angielską . One nawet przez całą zimę się nie ukorzeniły A KWITNĄ . Na wiosnę przesadzałam do innej ziemi i byłam zdziwiona ,że nie mają korzonków . Jak w tym roku się znów wysieją gazanie to znowu je pozbieram do domu . . Kolorowych snóW . Idę w objęcia MORFEUSZA .
dZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINY I ŻYCZĘ KOLOROWYCH SNÓW . Mam nadzieję ,że burza znów mnie nie obudzi .
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Jadziu łoooł ale wielkie krzaczki ogórków :lol: I już kwitną. Czyżby u Ciebie nie padało? To masz chyba troche szczęścia, u nas pada, pada i pada.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. Również rozpoczynam walkę z mrówkami, slimakami i wszystkim cholerstwem które w tym roku się panoszy. Różami się podłamałam jak wczoraj zobaczyłam. Czarne kwiaty szczególnie na różach angielskich. I kiedy je opryskać jak stale pada. Wczoraj był pierwszy dzień bez deszczu, ale wieczorem znów przyszła burza i dobrze dolało. Teraz zbieram się na działkę, ale czy znów mnie deszcz nie dorwie.???
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu , mam spóżniony refleks , wracam do tematu Twojej ismenki , jak zrobisz we wrześniu lub pażdzierniku
wypad na północ Polski to zapraszam do Kościana podzielę się cebulami. Zostaną jeszcze narcyzy i inny drobiazg.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LIDZIU nie czytasz leje i leje dzień w dzień czasami w nocy są burze ,ale jakoś wszystko rośnie . Dziennie z nimi rozmawiam ,że jak nie obrodzą to w przyszłym roku zamienię je na kwiatki . Chyba skutkuje :lol: :lol:

OLU w tym roku się już nigdzie nie wybieram . " :lol: . Wiem OLU ,że lubisz się dzielić roślinkami i swoją wiedzą .Może na Katowickiej jesiennej wystawie kwiatów coś dokupię . Dzięki za dobre serce . Dzisiaj znów tylko postraszył deszcz . trochę grzmotów no i wszystko . Milego dnia . No i parę fotek nie wiem czy fotosik je puści ,gdyż twierdzi ,że przekroczyłam limit . Nie wiem kiedy i każe płacić .Trochę żółci i różu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ADUŚ moje róże bez kwiatów musiałam poobrywać ,gdyż już była pleśń . Zostały tylko te które dopiero zaczęły swój pokaz . Zauważyłam ,że jakiś stworek wierci jak gdyby dziurki w łodyżkach różannych . Nie wiem KTO TO . Muszę sie zapytać GLORIADEI . Urwałam tę łodyżkę z pączkiem ,ale w środku nic nie było . A to dzisiejszy zakup Obrazek
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jadziu,
w takim razie moja hortensja jest wyraźnie spóźniona :?

Poza tym masz piekne tawułki! :shock:
jakoś u mnie nigdy nie chcą rosnąć - chyba zła gleba i za sucho :(
W ogóle ślicznie i kolorowo. Nie widać aby deszcz cokolwiek zniszczył 8)

A ten szkodnik w róży to bruzdownica pędówka
jeśli go nie było w pędzie to znaczy,że larwa zeszła do ziemi .
Należy obciąć uszkodzone pędy i spalic a krzew opryskać Confidorem . zniszczy przy okazji mszyce i skoczki.
mam nadzieję,że pomoże ;)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesteś aniołem będę musiała jutro zaraz jechac i kupić ten preparat . Tawułki są bezproblemowe tylko weż i obetnij je dopiero wiosną króciutko . Dostaną wtedy powera do pracy nad sobą . Hortensja ma parę lat ,ale w tym roku naprawdę pokazała się z najlepszej strony . EWUNIU u mnie nawet na podwórku rosną tawułki ,a kto je tam podlewa od czasu do czasu . Zrób tak a zobaczysz jaki będziesz miała krzaczor . Miłego dnia i sedeczne dzięki ;:196
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u mnie oglądasz ismenę , ja natomiast u Ciebie gazanię . Posadziłam u siebie swoje sadzonki , ale jeszcze nie kwitną :cry: . Muszę się uzbroić w cierpliwość , ale za to kwitną już przypołudniki :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”