Kaśkowe storczyki

ODPOWIEDZ
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Art pisze:Gdzie o tym wyczytałeś Volcowitch ?
Na Orchidboard
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu szukaj w sklepach zoologicznych, kiedyś dodawałam łupiny fistaszków ,ale jakoś mi się to nie widziało, więc podłoże po jakimś czasie wymieniłam na profesjonalne z O.S

Pozdrawiam :P
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Podłoże z OS nie jest profesjonalne, po prostu jest drogie i tyle. A każde podłoże co po tygodniu przesycha jest profesjonalne. No chyba, że profesjonalne znaczy drogie.

Ja już wyciągnąłem wniosek by nie popierać tych co chcą zarobić na mojej pasji więcej niż to ile dany produkt jest rzeczywiście warty. Dlatego nie kupuję takich rzeczy które kosztują więcej niż ich wartość rzeczywista.
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p
Od: 20 maja 2009, o 17:43

Post »

renata75 pisze:Kasiu szukaj w sklepach zoologicznych
Dziękuję za informację :)
Dobrze, że w zoologicznym, a nie w LM czy Obi. Tam strach chodzić, bo z każdego kąta wyskakuje na mnie storczyk i krzyczy: "zabierz mnie do domu" :;230
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Łukaszu może i masz rację, ale w coś musimy wsadzać storczyki, a podłoża innych firm niezbyt się sprawdzają, a cena ich jest podobna.

Pozdrawiam :P
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Katehoney pisze:Tam strach chodzić, bo z każdego kąta wyskakuje na mnie storczyk i krzyczy: "zabierz mnie do domu"
;:112 ;:112 ;:112
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

volcowitch pisze:Podłoże z OS nie jest profesjonalne, po prostu jest drogie i tyle. A każde podłoże co po tygodniu przesycha jest profesjonalne. No chyba, że profesjonalne znaczy drogie.

Ja już wyciągnąłem wniosek by nie popierać tych co chcą zarobić na mojej pasji więcej niż to ile dany produkt jest rzeczywiście warty. Dlatego nie kupuję takich rzeczy które kosztują więcej niż ich wartość rzeczywista.
Zgadzam się z tobą,bo i ja się przekonałam,że podłoże z OS to żadna rewelacja i żadna gwarancja,że jest najlepsze do storczyków.Moje rosną w podłożu Zielona Planeta w skład którego wchodzi keramzyt i włókno kokosowe.Widzę,że moim storczykom służy takie podłoże,bo mają się dobrze,a rosną w nim już rok.Część moich storczyków rośnie też w samym keramzycie i jedyną wadą takiego podłoża jest to,że częściej trzeba podlewać.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Uważam podłoże zielonej planety za najlepsze dostępne na rynku. Używałem też inne, ale to najlepiej wspominam.
Grymasella
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:37

Post »

jest fajne, tanie ale bardzo nierówne. Poszczególne worki różnią się makroskopowo bardzo. Miewałam takie, w których w zasadzie całośc to były czipsy i keramzyt a obecne niemal wcale nei zawiera keramzytu.
Czy to mój pech czy u Was też bywa różnie?
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p

Post »

Mnie zastanawia gdzie Wy te wszystkie podłoża kupujecie, bo ja trafiłam na tylko jedno w LM, mianowicie Compo Sana.
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, piękne są Twoje kwiatki
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p

Post »

Beatrice pisze:Kasiu, piękne są Twoje kwiatki
Bardzo Ci dziękuję :) Niestety w chwili obecnej żaden nie kwitł i trochę smutno było u mnie na parapecie, więc kupiłam nowego, który kwitnie ;:191
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

To czego trzymasz nas w niewiedzy, chwal się nim!!!
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p

Post »

Limona pisze:To czego trzymasz nas w niewiedzy, chwal się nim!!!
Kupiłam go kilka dni temu i zdjęcia już są na 1 str.- dendrobium (podobno phal.) ;:109
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Och, przepraszam, myślałam, że znowu coś dokupiłaś. A dendrobium oczywiście widziałam - pierwsza klasa, śliczniutkie. Ja na razie nie eksperymentuję z innymi storczykami poza ćmówkami bo niestety ograniczają mnie warunki, brak ogrodu, nie mam nawet balkonu więc trzeba się zadowolić roślinkami, które będą u mnie szczęśliwe bez takich luksusów.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”