Na OrchidboardArt pisze:Gdzie o tym wyczytałeś Volcowitch ?
Kaśkowe storczyki
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
-
- ZBANOWANY
Podłoże z OS nie jest profesjonalne, po prostu jest drogie i tyle. A każde podłoże co po tygodniu przesycha jest profesjonalne. No chyba, że profesjonalne znaczy drogie.
Ja już wyciągnąłem wniosek by nie popierać tych co chcą zarobić na mojej pasji więcej niż to ile dany produkt jest rzeczywiście warty. Dlatego nie kupuję takich rzeczy które kosztują więcej niż ich wartość rzeczywista.
Ja już wyciągnąłem wniosek by nie popierać tych co chcą zarobić na mojej pasji więcej niż to ile dany produkt jest rzeczywiście warty. Dlatego nie kupuję takich rzeczy które kosztują więcej niż ich wartość rzeczywista.
Dziękuję za informacjęrenata75 pisze:Kasiu szukaj w sklepach zoologicznych

Dobrze, że w zoologicznym, a nie w LM czy Obi. Tam strach chodzić, bo z każdego kąta wyskakuje na mnie storczyk i krzyczy: "zabierz mnie do domu"

Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
-
- ZBANOWANY
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się z tobą,bo i ja się przekonałam,że podłoże z OS to żadna rewelacja i żadna gwarancja,że jest najlepsze do storczyków.Moje rosną w podłożu Zielona Planeta w skład którego wchodzi keramzyt i włókno kokosowe.Widzę,że moim storczykom służy takie podłoże,bo mają się dobrze,a rosną w nim już rok.Część moich storczyków rośnie też w samym keramzycie i jedyną wadą takiego podłoża jest to,że częściej trzeba podlewać.volcowitch pisze:Podłoże z OS nie jest profesjonalne, po prostu jest drogie i tyle. A każde podłoże co po tygodniu przesycha jest profesjonalne. No chyba, że profesjonalne znaczy drogie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
-
- ZBANOWANY
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie zastanawia gdzie Wy te wszystkie podłoża kupujecie, bo ja trafiłam na tylko jedno w LM, mianowicie Compo Sana.
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Bardzo Ci dziękujęBeatrice pisze:Kasiu, piękne są Twoje kwiatki

Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Kupiłam go kilka dni temu i zdjęcia już są na 1 str.- dendrobium (podobno phal.)Limona pisze:To czego trzymasz nas w niewiedzy, chwal się nim!!!

Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Kaśkowe storczyki
Och, przepraszam, myślałam, że znowu coś dokupiłaś. A dendrobium oczywiście widziałam - pierwsza klasa, śliczniutkie. Ja na razie nie eksperymentuję z innymi storczykami poza ćmówkami bo niestety ograniczają mnie warunki, brak ogrodu, nie mam nawet balkonu więc trzeba się zadowolić roślinkami, które będą u mnie szczęśliwe bez takich luksusów.