Zimowanie cebulek,cebul,karp itp
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 kwie 2007, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- cynia
- 200p
- Od: 26 lis 2008, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W ubiegłym roku kupiłam na wiosnę bulwę dziwaczka, wyrósł dorodny, wydał dużo nasion. Na zimę tę samą bulwę przechowałam w pudełku z piaskiem; w kwietniu wsadziłam do donicy i początkowo trzymałam w ciepłym miejscu. Tego lata osiągnął jeszcze większe rozmiary /wymagał podpory/ i bardzo obficie kwitnie. Samosiejki w tym samym czasie osiągneły zaledwie 1/4 wielkości tego krzaczka i znacznie później zaczęły kwitnąć. Kwiaty były i pozostały żółte. Warto wysadzać z bulwy.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z dziwaczkiem postępuj tak jak z dalią ,dodam jeszcze ,że musisz uważać na większe egzemplarze bo mają solidne korzenie i bardzo kruche .Moje w zeszłym roku obłamały się ale bulwę włożyłam do torfu i do piwnicy.Przezimowały doskonale. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Wykop ją jak tylko pierwszy przymrozek zważy liście.onail pisze:Mam małą karłowatą dalię, jeszcze kwitnie... (pierwszy raz mam, skusiłam się , bo była śliczna: białe płatki, żółty środek). Zastanawiam się , kiedy ją wykopać?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1