Początki - ogródek roslynn
Ładnie się rozprzestrzenia ??? to za mało powiedziane. Ja przywiozłem od znajomej mojej mamuśki i teraz mam normalnie plagę, W tamtym roku wywaliłem pół taczki na łąkę. Tzn. nie wywaliłem tylko przesadziłem to pod drzewa, które rosną koło mnie na łące.roslynn pisze: Marcinie , akurat wracam od Ciebie. Co do knowali mam 2 cebulki i ponoć się ładnie rozprzestrzenia , jak mi nie wypali to się zgłoszę. Dzięki
Sabinko nie obiecuję ale może mi się uda ukorzenić w tym roku
glicynię bo już mnie ktoś o to prosił.Więc jak się uda a ty nie kupisz to
przypomnij się około sierpnia.To powiem czy sadzonki się przyjęły.Kiedyś
zrobiłam koledze i koleżance z pracy.Z tego co wiem ładnie im rosną.
Nie wiem tylko czy już kwitły.Moja kwitła bardzo późno bo przez 3 lata
była ciągle przesadzana.
glicynię bo już mnie ktoś o to prosił.Więc jak się uda a ty nie kupisz to
przypomnij się około sierpnia.To powiem czy sadzonki się przyjęły.Kiedyś
zrobiłam koledze i koleżance z pracy.Z tego co wiem ładnie im rosną.
Nie wiem tylko czy już kwitły.Moja kwitła bardzo późno bo przez 3 lata
była ciągle przesadzana.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sabinko, wpadłam z rewizytą obejrzeć Twój ogród
Na razie w nim niewiele, ale za to wspaniałe pole do popisu
Radzę Ci z rozmysłem planować nasadzenia, to bardzo pomaga zorganizować i zminimalizować prace. W jakiej częsci Kaszub mieszkasz? Klimat tam bardziej skandynawski, ale przy odrobinie wysiłku da się niemal wszystko uprawiać. A Kaszuby są takie piękne
Rodzice mają tam dom, może gdzieś niedaleko Ciebie? 

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sabinko jestem tu pierwszy raz,ale powiem ,że działka ma potencjał.Teraz moja droga ostrz sprzęty i do roboty,Widziałam Twoje zakupy ,pewno z B .Wiem ,że kto Ci radził żebys na razie nie otwierała paczek z sadzonkami,ale otwórz i zobacz czy nie spleśniały.Słychać już było negatywne opinie na temat sadzonek z B .Sama również połakomiłam się na nie ,i Hosta juz odpadła.Resztę obejrzałam i powsadzałam do donic ,może coś z nich będzie.Cieplutko.
- roslynn
- 1000p
- Od: 15 lut 2008, o 12:12
Taaa... działam i planuję, tylko tymczasem wiatr mi przeszkadza.
Musiałam zrobić przerwę.
Chciałam pod te płoty kupić ligustr, może jeszcze to zrobię, nie wiem. Wszystko było by ok gdyby człowiek miał tyle kasy ile potrzebuje. No zobaczymy jak to będzie.
Ten siwy płot spędza mi sen z powiek, nie podoba mi się. Jak nie będę miała w tym roku żywopłotu to chyba jakieś pnącza posadzę.
Nad rabatkami tak myślę, że aż mi mózg paruje. Z doświadczenia wiem, że potem i tak różnie to wychodzi.
Najważniejsze , że słonko świeci, mam też czas na prace ogrodowe, musi być dobrze
Nawet nie wiecie ile pomocy mam z tego forum. Cieszę się, że tutaj trafiłam, co prawda przez przypadek ale widać ktoś tam u góry nade mną czuwa.
Miłego dnia pozytywnie zakręconym ogrodnikom ;:2
Musiałam zrobić przerwę.
Chciałam pod te płoty kupić ligustr, może jeszcze to zrobię, nie wiem. Wszystko było by ok gdyby człowiek miał tyle kasy ile potrzebuje. No zobaczymy jak to będzie.
Ten siwy płot spędza mi sen z powiek, nie podoba mi się. Jak nie będę miała w tym roku żywopłotu to chyba jakieś pnącza posadzę.
Nad rabatkami tak myślę, że aż mi mózg paruje. Z doświadczenia wiem, że potem i tak różnie to wychodzi.
Najważniejsze , że słonko świeci, mam też czas na prace ogrodowe, musi być dobrze

Nawet nie wiecie ile pomocy mam z tego forum. Cieszę się, że tutaj trafiłam, co prawda przez przypadek ale widać ktoś tam u góry nade mną czuwa.
Miłego dnia pozytywnie zakręconym ogrodnikom ;:2
- roslynn
- 1000p
- Od: 15 lut 2008, o 12:12
No to zaszłam dzisiaj do ogrodu z aparatem. Jednak i u mnie już coś sie wyrywa do góry

Myślę, że to będą krokusy ale pewna nie jestem

To już na pewno krokusiki

O ile dobrze pamiętam to macierzanka, nawet nie wiem kiedy to tak się rozrosło..

A to jakaś bylinka, bardzo niska. Latem jest zielona i ma żółte kwiatki. Na jesień przebarwia sie na bordowo

Myślę, że to będą krokusy ale pewna nie jestem

To już na pewno krokusiki

O ile dobrze pamiętam to macierzanka, nawet nie wiem kiedy to tak się rozrosło..

A to jakaś bylinka, bardzo niska. Latem jest zielona i ma żółte kwiatki. Na jesień przebarwia sie na bordowo