Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu! Ja już przebieram nogami z niecierpliwości ;:65 U mnie to będą pierwsze działkowe tulipany więc jestem ciekawa jak się będą prezentowały i czy w ogóle coś zakwitnie :lol: Jak tylko śnieg zniknie ,zaraz lecę na działkę
;:7
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cynthia pisze:Witaj Aniu! Ja już przebieram nogami z niecierpliwości ;:65 U mnie to będą pierwsze działkowe tulipany więc jestem ciekawa jak się będą prezentowały i czy w ogóle coś zakwitnie :lol: Jak tylko śnieg zniknie ,zaraz lecę na działkę
Witam Cię serdecznie. Czekam na zdjęcia tych tulipanków. Ja dziś chyba powojuję z aparatem i udokumentuję to co już wylazło z ziemi.... :P
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Aniu
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporo :) Korony drzew dają cień o którym ja póki co mogę jedynie pomarzyć Mam jedną czereśnię ale ona już jest bardzo stara i wysoka więc nie ma takiego efektu jak u ciebie :) Ale mam zamiar pomyśleć nad tym więc może kiedyś...i u mnie będzie choć w części tak urokliwie jak u ciebie ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze:Witaj Aniu
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporo :) Korony drzew dają cień o którym ja póki co mogę jedynie pomarzyć Mam jedną czereśnię ale ona już jest bardzo stara i wysoka więc nie ma takiego efektu jak u ciebie :) Ale mam zamiar pomyśleć nad tym więc może kiedyś...i u mnie będzie choć w części tak urokliwie jak u ciebie ?
Witaj Iwonko!

Miło mi że Ci się u mnie spodobało. drzewek nie mam tak wcale dużo - trzy stare prawie 40 letnie jabłonie (i mam problem z ich przycięciem - bo się na tym nie znam), dwie stare brzoskwinie, dwie wisienki i jedną morelę która prawie nie owocuje. Aha jeszcze aronia, tez stara :wink:

Faktem jest że latem jest przyjemnie bo drzewa dają cień i nie jest pusto. Trochę kłopotu jest ze sprzątanie spadów i no i te liście jesienią...... :roll:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Witam kolejną Wrocławiankę :)

coraz nas więcej tutaj :) a owocki wyglądają przepysznie :) Piękny jest ten Twój kawałek świata :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

k-c pisze:Witam kolejną Wrocławiankę :)

coraz nas więcej tutaj :) a owocki wyglądają przepysznie :) Piękny jest ten Twój kawałek świata :)
Witam serdecznie, miło mi Cię u siebie gościć, zapraszam na kolejne odwiedziny!!!!
małagosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 sty 2009, o 12:05

Post »

Witam serdecznie Aniu, piękny ogródek i to czego zazdroszczę to trochę cienia, u mnie jak na patelni latem. Mam jedno pytanko, tą trawę doprowadziłaś do porządku tylko z pomocą areatora czy jeszcze coś stosowałaś bo moja to chyba wymaga podobnego zabiegu.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

małagosia pisze:Witam serdecznie Aniu, piękny ogródek i to czego zazdroszczę to trochę cienia, u mnie jak na patelni latem. Mam jedno pytanko, tą trawę doprowadziłaś do porządku tylko z pomocą areatora czy jeszcze coś stosowałaś bo moja to chyba wymaga podobnego zabiegu.
Witam Cię!! i dziękuję za odwiedziny. Tak trawce wystarczyl zabieg aeratorem i wertykulatorem. Potem posypałam nawozem, podlałam mocno, i na efekty wystarczyło poczekać 2-3 tygodnie (na szczeście było wilgotno i nawóz sie ładnie rozpścił). Nie wystrasz się, ja po tym zabiegu miałam prawie łyse pole, ale odrosła... na szczęście. W tym roku powtórzę zabieg, bo po zimie wygląda okropnie :-(
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hi, hi, hi faktycznie mam trochę cienia......

Obrazek

wzdłuż tego okropnego betonowego płotu mam zamiar zamocować drewniane kratki, posadzić może np. powojniki, a dołem czeka na posadzenie trochę funki... (mam już około 20 odmian, które czekają na cieplejsze dni :oops: :oops: :oops: ), jedna już w samym rogu rośnie, na jesień wsadziłam trzy kolejne.
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :D fajnie że do nas dołączyłaś .
Twój ogród przypomina mi ogród mojej mamy , masz idealne warunki do sadzenia cieniolubnych , oj wielu hostomaniaków chciało by mieć takie jabłonki.
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hosty :roll: super pomysł.
Będę czestym gościem pod Twoimi jabłonkami :D
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zielono mi pisze:Witaj Aniu :D fajnie że do nas dołączyłaś .
Twój ogród przypomina mi ogród mojej mamy , masz idealne warunki do sadzenia cieniolubnych , oj wielu hostomaniaków chciało by mieć takie jabłonki.
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hosty :roll: super pomysł.
Będę czestym gościem pod Twoimi jabłonkami :D
Witaj!!!!, ja tez zaraziłam się nieuleczalną chorobą hosto i różómanią.........

host czeka już ponad 20, a róż na razie 6 do posadzenia...... :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p

Post »

Aniu to możemy sobie podać rękę ja na hostomanię choruję już od kilku lat a tej zimy róże spać mi nie dają, po obejrzeniu ogrodów różanych na tym forum.
Aniu dla Ciebie funkie pod jabłonką w ogrodzie mojej siostry , ja niestety mam tylko jedną małą papierówkę a Twoje jabłonie są tak rozłożyste że wyobrażam sobie jak będzie pięknie w sezonie

Obrazek

Pod jabłoniami hosty rosną jak na drożdżach :roll:
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dopóki nie znalazłam się na forum nie zdawałam sobie ,że hosty są takie popularne! U mojego dziadka w ogródku było takie zacienione,troszkę opuszczone miejsce i tam właśnie królowały hosty. To był wielki hostowy dywan,nikt o nie nie dbał i nie pielęgnował,były to takie troszkę chwasty do zatkania pustego miejsca. Na początku nie rozumiałam dlaczego wszyscy tak się nimi zachwycają ale już chyba zaczynam łapać hostowego bakcyla :D W tym roku jaiś jeden na pewno u mnie na działce się pojawi :!:

Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zielono mi pisze:Aniu to możemy sobie podać rękę ja na hostomanię choruję już od kilku lat a tej zimy róże spać mi nie dają, po obejrzeniu ogrodów różanych na tym forum.
Aniu dla Ciebie funkie pod jabłonką w ogrodzie mojej siostry , ja niestety mam tylko jedną małą papierówkę a Twoje jabłonie są tak rozłożyste że wyobrażam sobie jak będzie pięknie w sezonie

Obrazek

Pod jabłoniami hosty rosną jak na drożdżach :roll:
no niesamowity pomysł!!!!!!!!
Dziękuję Jolu
;:196 czy mogę go odgapić, nawet mam trochę takie bruku na zbyciu!!!!

Toż to pomysł idealny pod moje jabłonie!!!!!!!!!!!!!!

tylko mój małżonek mnie ukatrupi, że zabieram mu cenne metry trawnika i on musi sie nakręcić swoją wspaniałą kosiarką spalinową pomiędzy jakimiś badylami..... ha, ha, ha
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p

Post »

Aniu odgapiaj :wink: po to te zdjęcie wkleiłam, ja na razie nie mam swojego wątku ale jak zobaczyłam Twoje jabłonie to jak bym weszła do ogrodu w moim rodzinnym domu .
Moja najmłodszą siostrę też zaraziłam hostomanią i gdy odwiedzamy się to nasi mężowie i dzieci śmieja się i sami robia kawę bo my po godzinie wracamy do domu jak wszystko dokładnie pooglądamy.
Mam dużo zdjęć rabat hostowych ale najpiekniej wygladają pod jabłonimi.
Aniu jeśli będziesz chciała to mogę wrzucić jeszcze jakieś fotki.
Pochwal sie proszę jakie róże kupiłaś i gdzie , ja chcę w tym roku kupić kilka ale jeszcze nie wiem gdzie :wink:
Pozdrawiam Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”