Witam Cię serdecznie. Czekam na zdjęcia tych tulipanków. Ja dziś chyba powojuję z aparatem i udokumentuję to co już wylazło z ziemi.... :PCynthia pisze:Witaj Aniu! Ja już przebieram nogami z niecierpliwościU mnie to będą pierwsze działkowe tulipany więc jestem ciekawa jak się będą prezentowały i czy w ogóle coś zakwitnie
Jak tylko śnieg zniknie ,zaraz lecę na działkę
Witaj Iwonko!iwonaxp pisze:Witaj Aniu
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporoKorony drzew dają cień o którym ja póki co mogę jedynie pomarzyć Mam jedną czereśnię ale ona już jest bardzo stara i wysoka więc nie ma takiego efektu jak u ciebie
Ale mam zamiar pomyśleć nad tym więc może kiedyś...i u mnie będzie choć w części tak urokliwie jak u ciebie ?
Witam Cię!! i dziękuję za odwiedziny. Tak trawce wystarczyl zabieg aeratorem i wertykulatorem. Potem posypałam nawozem, podlałam mocno, i na efekty wystarczyło poczekać 2-3 tygodnie (na szczeście było wilgotno i nawóz sie ładnie rozpścił). Nie wystrasz się, ja po tym zabiegu miałam prawie łyse pole, ale odrosła... na szczęście. W tym roku powtórzę zabieg, bo po zimie wygląda okropniemałagosia pisze:Witam serdecznie Aniu, piękny ogródek i to czego zazdroszczę to trochę cienia, u mnie jak na patelni latem. Mam jedno pytanko, tą trawę doprowadziłaś do porządku tylko z pomocą areatora czy jeszcze coś stosowałaś bo moja to chyba wymaga podobnego zabiegu.
Witaj!!!!, ja tez zaraziłam się nieuleczalną chorobą hosto i różómanią.........zielono mi pisze:Witaj Aniufajnie że do nas dołączyłaś .
Twój ogród przypomina mi ogród mojej mamy , masz idealne warunki do sadzenia cieniolubnych , oj wielu hostomaniaków chciało by mieć takie jabłonki.
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hostysuper pomysł.
Będę czestym gościem pod Twoimi jabłonkami
no niesamowity pomysł!!!!!!!!zielono mi pisze:Aniu to możemy sobie podać rękę ja na hostomanię choruję już od kilku lat a tej zimy róże spać mi nie dają, po obejrzeniu ogrodów różanych na tym forum.
Aniu dla Ciebie funkie pod jabłonką w ogrodzie mojej siostry , ja niestety mam tylko jedną małą papierówkę a Twoje jabłonie są tak rozłożyste że wyobrażam sobie jak będzie pięknie w sezonie
Pod jabłoniami hosty rosną jak na drożdżach