Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W końcu forum już "na chodzie" :lol: Jakie to uzależnienie widać jak nie działa-newrowe sprawdzanie czy już :oops:
Zaczynam mieć siewnego hopla :lol: Nawet pudełko po urodzinowym torcie córci wykorzystałam jako mini szklarnię :lol:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Darla, piękny tort urodzinowy, a córeczka śliczna i urocza ... gratuluję !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O widzę, że córcia miała urodzinki.
Dużo zdrówka życzymy :D
Super pomysł z tą minszklarenką :wink:
małagosia
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 sty 2009, o 12:05

Post »

Ślicznie u Ciebie, widzę że córcia miała urodzinki, wszystkiego najlepszego dla niej, też mam mała córcie, ma 1,5 roku a włoskami się nie przejmuj, u nas też tak było, po roku jak zaczęły rosnąć to aż sie dziwiłam patrząc na zdjęcia.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Witaj.śliczną masz córeczkę!
wysłałam Ci dzisiaj paczuszkę z cannami.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj
Darlo sto latek dla córci :P Widzę że wysiałaś nasionka, ciekawy sposób na inspekt? Dziękuję za wiadomość o odległości sadzenia żywopłotu, na pewno skorzystam.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Ślicznie dziękujemy za życzenia ;:1
paulinka09 pisze:Witaj.śliczną masz córeczkę!
wysłałam Ci dzisiaj paczuszkę z cannami.pozdrawiam.
Dziś rano dostałam paczkę.Kłącza w świetnym stanie o ilości nie wspomnę :shock: Normalnie mogę posadzić z nich żywopłocik :wink:
Ślicznie dziękuję ;:180 Wkrótce się odwdzięczę fuksjami-jak się umawiałyśmy :D
Jak je przetrzymujesz,że są w takim stanie?Moje(to co z nich zostało :roll: )są bardziej suche i dopadła je biała pleśń(?).Leżą w podełku w piwnicy(nie jest tam wilgotno) :?
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Witaj.Cieszę się że Ci się spododbały.niech Ci rosną zdrowo!
Ja swoje canny trzymam w ciemnej piwnicy,niestety trochę wilgotnej ale to rozwiązuję pochłaniaczem wilgoci.są poukładane w plastikowe przewiewne skrzynki i tak sobie tam czekają na lato.
rozrastają mi się jak szalone lecz piwnica nie chce rosnąć razem z nimi :wink: więc muszę trochę się ich pozbyć.
Awatar użytkownika
nowinka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 mar 2009, o 19:32

Post »

Darlo ślicznie tutaj, oglądam, oglądam, oglądam i oglądam i ciągle coś mnie zachwyca. Ogród przepiękny, a córcia cudowna, mała księżniczka, ja mam trzech urwisów, niestety nie udało się i nie mam żadnej dziewczynki :)

To moje trzy budrysy, głośne i wesołe rozrabiaki:
Obrazek

Ja dopiero zaczynam przygodę z ogródkiem i mam dylemat czy posadzić przy płocie tuje czy pnącza.... U ciebie tuje są piękne, ogromne... :) ja chcę mieć troszkę prywatności, płot mam "dziurawy" hehehehe i może posiać tujki bliżej siebie? a może te pnącza? ... mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia, a może coś nowego znów do głowy przyjdzie oglądając takie piękne ogrody :)

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego piątkowego wieczoru :)
pozdrawiam Agnieszka :)
moje małe bagienko będzie kiedyś piękne
Zapraszam - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... highlight=
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Darla - pięknie masz w tym ogródku!!!!!!

Zauroczył mnie szczególnie kącik z oczkiem i altanką do siedzenia. Ślicznie zagospodarowany.
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

darla80 pisze:W końcu forum już "na chodzie" :lol: Jakie to uzależnienie widać jak nie działa-newrowe sprawdzanie czy już :oops:
Zaczynam mieć siewnego hopla :lol: Nawet pudełko po urodzinowym torcie córci wykorzystałam jako mini szklarnię :lol:
Obrazek Obrazek
super pomysł z tym pojemniczkiem.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Przepięknie wykończone masz oczko wodne, bardzo mi się podoba. Zresztą cały ogród prezentuje się bardzo ciekawie. Będę molestowała mojego M. i jutro zaciągnę go do Twojego ogrodu aby mu pokazać Wasze pomysły.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

nowinka pisze:Darlo ślicznie tutaj, oglądam, oglądam, oglądam i oglądam i ciągle coś mnie zachwyca. Ogród przepiękny, a córcia cudowna, mała księżniczka, ja mam trzech urwisów, niestety nie udało się i nie mam żadnej dziewczynki :)

To moje trzy budrysy, głośne i wesołe rozrabiaki:
Obrazek

Ja dopiero zaczynam przygodę z ogródkiem i mam dylemat czy posadzić przy płocie tuje czy pnącza.... U ciebie tuje są piękne, ogromne... :) ja chcę mieć troszkę prywatności, płot mam "dziurawy" hehehehe i może posiać tujki bliżej siebie? a może te pnącza? ... mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia, a może coś nowego znów do głowy przyjdzie oglądając takie piękne ogrody :)

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego piątkowego wieczoru :)
Witaj na forum nowinko!
Chłopaki(mój ma prawie 6 lat) jeszcze młode więc o córcię tylko się starać :lol:
Wrzuć zdjęcie płotu to na pewno coś doradzimy :wink: Do zachowania prywatności tuje się świetnie nadają.
na pewno zaczerpniesz z forum mnóstwo ciekawych pomysłów na ogród.Ja po każdej wizycie w czyimś ogrodzie mam nowe chciejstwa a miejsca jeszcz sporo do zagospodarowania jak widać :wink:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Serdecznie witam nowo przybyłych do mnie forumowiczów :D
Bardzo się cieszę,że mój ogródek też może się stać dla Kogoś inspiracją,jakich sama doznaję zwiedzając inne ogrody forumowiczów.
Oczko kupiliśmy z mężem na wyprzedaży za śmieszne pieniądze-cały zestaw 600L kosztował 199 zł :shock: i tak się zaczęło.Mąż pracocholik z głową pełną świetnych pomysłów.Uwielbia kamień-jak zapewne widać :wink: Pierwsze rośliny(rosnące przy oczku) podciągnęłam od mamy z ogródków działkowych.Jeszcze pamiętam ten "napad" ze szpadlem,workami i dwójką dzieci :lol:
Co do moich tegorocznych chciejstw to:
-klon palmowy zwisający koło wierzb przy oczku,
-klon palmowy czerwonolistny na rabatkę centralnie przy wejściu(gdzie teraz rosną cebulki),
-hortensja na środek podwyższanej rabaty z krzewami przy oczku(bardzo podoba mi się "Pinky Winky"-mam nadzieję,że uda mi się ją zdobyć w ogrodniczym.Wcześniej myślałam o wersji pnącej-jednak przy niskiej sietce raczej nie zda egzaminu),
-sosna górska kosodrzewina+jakiś wyższy iglak(bliżej nie sprecyzowany) do młodszych nasadzeń iglastych od ulicy,
-oraz jeśli uda mi się kupić jesienią po przecenie to clematisy(zakrycie drewnianego garażu) oraz glicynie-biała i różowa(pergola).
Niestety w tym roku nie uda mi się powtórzyć wydatków z poprzedniego,gdyż priorytetem będzie ocieplanie domu oraz remont parteru :roll:
Awatar użytkownika
nowinka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 mar 2009, o 19:32

Post »

Witaj Darlo80

Miejsca masz sporo w ogródku i zapewne pomysłów w głowie również :)
Oczko, altanka, kamyczki... wszystko usłane w zgrabną całość - przepięknie

Mój płot i moje bagienko przed domem, które teraz przykrył śnieg:

1. zdjęcie robione ze schodów a 2. z balkonu:

1. Obrazek 2. Obrazek

A z okazji naszego święta takie małe z ogródka ogrodniczki sąsiadki, oczywiście z ubiegłego roku :)

Obrazek

POZDRAWIAM :) :)
pozdrawiam Agnieszka :)
moje małe bagienko będzie kiedyś piękne
Zapraszam - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... highlight=
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”