Mój ogród - mariasen cz.1
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wykorzystuję każde miejsce zostawiam tylko trawnik bo musi być miejsce na wypoczynek.
Teraz staram się ograniczyć trawnik od reszty żeby łatwiej kosić. Wykorzystałam stare cegły i myślę że jak wszystko się rozrośnie to powinno ładnie wyglądać. Na zdjęciu przed i po wkopaniu cegieł pod jabłonką i kawałek wcześniejszej pracy.
Wyszło trochę krzywo ale poprawię.

Teraz staram się ograniczyć trawnik od reszty żeby łatwiej kosić. Wykorzystałam stare cegły i myślę że jak wszystko się rozrośnie to powinno ładnie wyglądać. Na zdjęciu przed i po wkopaniu cegieł pod jabłonką i kawałek wcześniejszej pracy.
Wyszło trochę krzywo ale poprawię.

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne to obrzeżenie z cegieł. Podobają mi się cegły w ogrodzie, ścieżki z nich zrobione też.
Podziwiam Twoją Regal Splendor i czekam aż moja taka urośnie...
Majko, gdzie Ty mieścisz 200 host??? Ja mam ponad 70 i myślę, że ze 30 jeszcze zmieszczę, a potem to już tylko miniaturki
(w donicach chyba?).
Podziwiam Twoją Regal Splendor i czekam aż moja taka urośnie...
Majko, gdzie Ty mieścisz 200 host??? Ja mam ponad 70 i myślę, że ze 30 jeszcze zmieszczę, a potem to już tylko miniaturki

- mariasen
Witaj Aniu, widziałam Twojego zająca ale dopiero zaczynam oglądać Twój ogródek.
Mam zamiar posadzić jeszcze z 30-40 host bo już przygotowałam dla nich miejsce. Będą miały ciasnawo ale trudno.
Podcinam od dołu drzewa i krzewy, podbieram po kawałku trawnika i zawsze trochę miejsca znajduję.
Zobacz takie dwa niezbyt duże miejsca a host jest tam sporo. To drugie już trochę zmieniłam jesienią.

Mam zamiar posadzić jeszcze z 30-40 host bo już przygotowałam dla nich miejsce. Będą miały ciasnawo ale trudno.
Podcinam od dołu drzewa i krzewy, podbieram po kawałku trawnika i zawsze trochę miejsca znajduję.
Zobacz takie dwa niezbyt duże miejsca a host jest tam sporo. To drugie już trochę zmieniłam jesienią.

- mariasen
Magdaleno, cegły wyglądają bardzo ładnie jak już się "wtopią" w otoczenie. Ja już nie mam więcej cegieł, a szkoda bo potrzebuję jeszcze sporo. Teraz będę wkopywać kamienie. Przy brzegu tych cegieł od strony trawnika wbiję taką plastikową taśmę, tak żeby jej nie było widać, trawa nie będzie wrastać. Ale nawet jak jest tak jak teraz można będzie łatwo kosić.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju prześlicznie wyglądają Twoje zakątki z hostami. Ale 200 szt to naprawdę szok, nie wyobrażam sobie gdzie Ty je wszystkie mieścisz, a przecież masz tyle innych pięknych i dorodnych roślin, i to wszystko sie mieści. Napisz proszę jakiej wielkości masz posesję, bo mi to umknęło, a teraz patrzę i podziwiam i zazdroszczę cudownej piwonii drzewiastej

Ładny, zadbany ogród, piękne funkie. Po wariactwie iglakowym od 2 lat też choruję na hosty, kupuję, kupuję i ciągle nie mogę poprzestać. Co chwilę nowe, ładniejsze odmiany. Na ostatnim zdjęciu widać też ciekawy rarytasek - Acer (klon)Shirasawanum, śliczny ale chimeryczny w hodowli, łatwo się przypala od słońca. Twój jest w doskonałej kondycji.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze