Roślinki doniczkowe u Halżbiytki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jukka cudna, i szlubergera piękna! Mam jednego grudniczka, ale nie znam jeszcze na niego metody :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu na wiosnę się za niego weźniemy... :wink:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Eluś powiem Ci ,Ze białego grudnika jeszcze nie widziałam ,muszę za takowym zapolować :P
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu kupiłam go w Biedronce przed Mikołajem. :wink:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Eluś ,że zdążyłaś przed nim ,bo Mikołaj by wszystkie wykupił :;230 :;230 :;230
Ale poważnie ...fajny jest :P
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu grudniczki to moje oczko w głowie. :D
Marzę jeszcze o morelowym i czerwonym i o tych, których jeszcze nie widziałam a gdzieś tam są. :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też już gdzieś widziałam .No to pomarz sobie dziołcha a jak najdziesz na nie, to kup ,a mnie dosz szczypka :P
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ni ma sprawy Boguśko. :wink:

Jakoś nie umiem usiedzieć i parę dni temu powsadzałam do doniczek nasionka pini (z szyszki) i wyniosłam na podwórko w celu stratyfikacji.....teraz je wniosłam do domu i stoją na zimnym parapecie.
Obawiam się, że nic z tego nie wyrośnie ale może akurat. :wink:
Obrazek

A tu kiełkuje awokado- dwa z trzech wsadzonych.
Obrazek Obrazek

Ostatni kwiatek na tym grudniku.
Obrazek Obrazek

Maranta....trochę ją zaniedbałam latem ubiegłego roku dlatego teraz poobcinałam wszystkie liście i już widać, że wypuszcza nowe.
Obrazek

Nowy nabytek .....prezent ...ten zółty:wink:
Obrazek

Drugi grudnik jeszcze kwitnie... :wink: Obrazek

Pomału czas żeby ściągać ozdoby świąteczne....ta ozoba jest zrobiona z pachnącego cynamonem drzewa (co to takiego właściwie nie wiem) a gałązka sosny okręcona jest delikatnym ozdobnym drucikiem. Jak była świeża to mocno pachniało i sosną i cynamonem....szkoda, że już czas na nią. :cry:
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich gości odwiedzających mój wątek doniczkowy i zapraszam znów. ;:91
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie choinkowe gałązki dawno sprzątnięte, bo strasznie się sypały :? I nawet na początku były bez zapachu. Dobrze, że choć troszkę się ozdobą nacieszyłaś. Grudniczki masz cudne, ja mam od niedawna dwa, jeden chyba jakiś czerwony - pączki opadły, drugi biały lekko złamany różem - co nie chce mi wyjść na zdjęciach. :twisted: Oba to prezenty - bardzo udane, tylko po nich zachciało się więcej kolorków :twisted: :lol: Maranty mają niesamowita siłę regeneracji, moja ostatnio troszkę marnieje, ale wiosną mam nadzieję, ruszy z kopyta. Ciekawa jestem Twojego eksperymentu z pinią. Mojej babci wyrosły bez problemu, ale potem niestety zziębiła siewki i padły.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu jak trochę na wiosnę podrosną grudniki to będziemy się wymieniać....Ty masz czerwonego a ja nie, za to mam różowego z białym. Jak będzie tak daleko to chętnie się z Tobą wymienię......Aniu a Ty wiesz, że jak dzisiaj patrzyłam na tego dużego grudnika to wyobraź sobie on ZNOWU MA PEŁNO NOWYCH MALEŃKICH PĄCZKÓW....on chyba oszalał w tym roku....znowu będzie różowo... ;:1 jestem po prostu zaszokowana. :P

A tej pini jestem bardzo ciekawa.....jedynym munusem jest to, że gdy nawet wykiełkuje to i tak w przyszłości nie będę mogła jej wysadzić na dwór. Pozdrowienia dla babci :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babcia dziękuje :D One też uwielbia eksperymentować z nasionkami, kiedyś miała przeogromną palmę z daktylowej pestki. Ja zresztą też lubię takie doświadczenia.
To masz pracowitego grudniczka. :D :shock: Mój już rozwinął kwiat :D - ten prawie biały. Czerwony pewnie dopiero w przyszłym roku popracuje nad sobą - oby. :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

anoli pisze:Czerwony pewnie dopiero w przyszłym roku popracuje nad sobą - oby. :D
Nie ma wyjścia :wink: .....chętni już się ustawiają w kolejce. :lol:
Widziałam białego grudniczka u Ciebie....jest prześliczny. :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dziękuję w jego imieniu. Dostałam go niespodziewanie, z samymi tylko pączkami i wydawało mi się, że będzie czysto biały. A im dłużej kwiat się utrzymuje, tym bardziej różowieje. Ma jeszcze kilka pączusiów. Zgubił po przyniesieniu tylko trzy. A ten czerwony całkiem się obsypał, paskudnik.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ilonko tego czerwonego wystawisz wiosną na podwórko to sobie odpocznie i jak go na jesieni przysmyczysz do domu to mu dasz ultimatum albo kwitnie albo na hasiok. :wink:

Dziś w Biedronce kupiłam azalię miniaturkę.....były landrynkowo różowe i białe. Wybrałam białego do towarzystwa dla grudnika.
.....i jak tu przejść obojętnie. :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
;:168 uściski dla wszystkich odwiedzajacych :P pędzę do kuchni.....kończyć buraczki z cebulką.. ;:100

;:91
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta azalka ma piękne kwiaty, faktycznie trudno przejść obojętnie, ale ja bym się jej bała. Nie mam aż tak zielonych rąk. Raczej pojęcie o niej zielone. Idealnie pasuje do grudniczka.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”