Ogródek Jadzi 123
- jadzia123
- 200p
- Od: 27 sie 2008, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Musiałam trochę odreagować i stąd tak dużo, może jeszcze dzisiaj zaproszę KOGOŚ w krótką podróż sentymentalną do mojego " starego ogrodu", ale najpierw poczekam na GOŚCIA ... 

Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
- Frida
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jadziu! Miło u Ciebie, dużo roślin i ciągle sadzisz coś nowego. Podobają mi się te kółka - rabaty wokół drzew. Ja sobie też takie jedno zrobiłam, pod brzozą. Oczywiście podpatrzyłam w którymś ogrodzie forumowym.
Jadziu, czy szczawik jest rośliną wieloletnią?
Z ciekawością i z zazdrością obejrzałam haftowane obrazy. Podziwiam Twoją cierpliwość i staranność. Nigdy nie udało mi się wyhaftować obrazka krzyżykami, a spod Twojej ręki wychodzą takie cudeńka.
Zapraszam do mojego ogrodu.
Pozdrawiam, Danuta
Jadziu, czy szczawik jest rośliną wieloletnią?
Z ciekawością i z zazdrością obejrzałam haftowane obrazy. Podziwiam Twoją cierpliwość i staranność. Nigdy nie udało mi się wyhaftować obrazka krzyżykami, a spod Twojej ręki wychodzą takie cudeńka.
Zapraszam do mojego ogrodu.
Pozdrawiam, Danuta
- jadzia123
- 200p
Dziękuje za wizytę, nawet nie wiesz jak się cieszę, że Cię " widzę"!!!
Moja wiedza o szczawikach jest bardzo mała: znalazłam w którymś odwiedzanym ogrodzie wydrukowałam zdjęcie i szukałam w realu. Jego cebulki są bardzo śmieszne i też TU dowiedziałam się, że nie ma różnicy jak je sadzimy tzn gdzi mają górę a gdzie dół, fajnie nie?
Krzyżyki pomogły mi się pogodzić z niejednym problemem życiowym, zaczęłam blisko 16 lat temu, po śmierci mojego brata i tak trwam do dziś. Ale haftuję nie tylko wtedy gdy mi źle :P A to specjalnie dla Ciebie:

Moja wiedza o szczawikach jest bardzo mała: znalazłam w którymś odwiedzanym ogrodzie wydrukowałam zdjęcie i szukałam w realu. Jego cebulki są bardzo śmieszne i też TU dowiedziałam się, że nie ma różnicy jak je sadzimy tzn gdzi mają górę a gdzie dół, fajnie nie?
Krzyżyki pomogły mi się pogodzić z niejednym problemem życiowym, zaczęłam blisko 16 lat temu, po śmierci mojego brata i tak trwam do dziś. Ale haftuję nie tylko wtedy gdy mi źle :P A to specjalnie dla Ciebie:

Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- jadzia123
- 200p
Aszko bladego pojęcia nie mam czy on jest wieloletni
Ale gdzieś tu na Forum czytałam o nim, postaram się namierzyć.
Marylko, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje hafty! A ilość nasionek to owoc buszowania po WASZYCH ogrodach: gdzie weszłam było tak kolorowo a u mnie tylko te małe ćwierć - kółko to były kwiaty. No i zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Marylko, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje hafty! A ilość nasionek to owoc buszowania po WASZYCH ogrodach: gdzie weszłam było tak kolorowo a u mnie tylko te małe ćwierć - kółko to były kwiaty. No i zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesamowite!
Kiedy kupowałaś te nasiona? Chyba nie ostatnio, bo przynajmniej u mnie ogrodnicze świecą pustkami. Zakupy cudownie szalone. Oj będzie się działo u Ciebie już od wczesnej wiosny! Też zwróciłam uwagę na tego szczawika. Miałam w tym roku 2 inne w ogrodzie. Chyba muszę się rozejrzeć za kolejnymi.
Kiedy kupowałaś te nasiona? Chyba nie ostatnio, bo przynajmniej u mnie ogrodnicze świecą pustkami. Zakupy cudownie szalone. Oj będzie się działo u Ciebie już od wczesnej wiosny! Też zwróciłam uwagę na tego szczawika. Miałam w tym roku 2 inne w ogrodzie. Chyba muszę się rozejrzeć za kolejnymi.
- jadzia123
- 200p
Witam Cię Izo, przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie byłam dzisiaj w pracy i do internetu dorwałam się dopiero teraz. Nasionka kupiłam przez internet, jedynie astry trzykolorowe na ALL.. Porozumiałam się z koleżanką, że dzielimy sie po połowie, nie chcę trzymać nasionek do przyszłego roku, myślę, że straciłyby zdolność kiełkowania - chyba.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- jadzia123
- 200p
Po halnym zrobiło sie jakoś nostalgicznie i postanowiłam podzielić się z Wami moimi wspomnieniami " ze starego domu":
Moja datura i mój M
Fuksja

Ja w swoim królestwie

Oczko wodne

Ukochany Tobi - wilczur "gołębie serce" i Misiu1

Moja datura i mój M

Fuksja

Ja w swoim królestwie

Oczko wodne

Ukochany Tobi - wilczur "gołębie serce" i Misiu1

Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.