Paulownia- pąki kwiatowe.Czy zakwitnie?
- Taccanivea
- 1000p

- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Taccanivea
- 1000p

- Aga2
- 200p

- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Paulownie ...( dostałam 20 cm ), pierwszą zimę zimowała w doniczce zakopanej w piaskownicy.
Ostatnią zimę spędziła już w gruncie zakopcowana kompostem ,wszystko co wyglądało ponad przemarzło,
Zimę przyszłą mam zamiar zakopcować i owinąć agrowłókniną- zobaczymy
Roślina jest z nasienia z drzewka kwitnącego 30 km dalej więc w naszych polskich warunkach .
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
- Aga2
- 200p

- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eleazar ,paulownia jak dostałam miała już 20 cm ,jak przyszły mrozy całą wpakowałam do piaskownicy( donice i kijek który wystawał)
Roślina miała chyba wiecej jak rok , osoba która ją rozmnożyła trzymała ją wcześniej przez zime w tunelu foliowym .
Roślina miała chyba wiecej jak rok , osoba która ją rozmnożyła trzymała ją wcześniej przez zime w tunelu foliowym .
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
Dla zainteresowanych; paulownie mozna latwo rozmnozyc z sadzonek korzeniowych i kawalka pedu zdrewnianego. Ciachamy na kawalki i przykrywamy ziemia jak nasiona
Tak wygladaly po 10 dniach (dwa pypcie na prawo od znacznika):

i po 12:

I tak potem sobie w polu rosly, srednio metr na miesiac. Zime przetrzymaly srednio ale szybko sie zregenerowaly, odbijaly z korzeni.Na zdjeciu widoczne uszkodzenia pnia.

Nasze paulownie w pierwszym roku

Tak wygladaly po 10 dniach (dwa pypcie na prawo od znacznika):

i po 12:

I tak potem sobie w polu rosly, srednio metr na miesiac. Zime przetrzymaly srednio ale szybko sie zregenerowaly, odbijaly z korzeni.Na zdjeciu widoczne uszkodzenia pnia.

Nasze paulownie w pierwszym roku

- Taccanivea
- 1000p