Sukulenty i kaktusik :)
- miaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu piękna kolekcja
i jak szybko się powiększa :P skądś to znam , bo mam ta samą kaktusową chorobę 8) gdy tylko się pojawię w ogrodniczym, jakimś hipermarkecie budowlanym lub w kwiaciarni od razu ciągnie mnie w stronę kaktusików 8) mam też chorobę storczykową
ale kaktusy tańsze i częsciej mogę sobie na nie pozwolić 8) sklep internetowy państwa Hinzów a także aukcje pana Nalaskowskiego też często odwiedzam, chociażby żeby sobie popatrzeć
Widzę, że mamy wiele podobnych gatunków
bardzo podoba mi się Twój kaktusik szczepiony - śliczne ubarwienie :P hamatocactus pięknie Ci zakwitł :P i jaki piękny Echinopsis subdenudata - taki dorodny. Też mam ten gatunek, tylko o wiele mniejszy jest, bardzo ładnie kwitnie 8) mój miał w tym roku 4 kwiaty, niestety widziałam je tylko na zdjęciu z komórki , bo w domku mnie przez wakacje nie było
Czekam na nowe fotki , na pewno jeszcze Cię odwiedzę :P jestem ciekawa co tam nakupowałaś ;)
Pozdrawiam

Widzę, że mamy wiele podobnych gatunków

Czekam na nowe fotki , na pewno jeszcze Cię odwiedzę :P jestem ciekawa co tam nakupowałaś ;)
Pozdrawiam

Miaaa miło że wpadłaś pooglądać moje cudakimiaaa pisze:Marysiu piękna kolekcjai jak szybko się powiększa :P skądś to znam , bo mam ta samą kaktusową chorobę 8) gdy tylko się pojawię w ogrodniczym, jakimś hipermarkecie budowlanym lub w kwiaciarni od razu ciągnie mnie w stronę kaktusików 8) mam też chorobę storczykową
ale kaktusy tańsze i częsciej mogę sobie na nie pozwolić 8) sklep internetowy państwa Hinzów a także aukcje pana Nalaskowskiego też często odwiedzam, chociażby żeby sobie popatrzeć
![]()
![]()
![]()
Widzę, że mamy wiele podobnych gatunkówbardzo podoba mi się Twój kaktusik szczepiony - śliczne ubarwienie :P hamatocactus pięknie Ci zakwitł :P i jaki piękny Echinopsis subdenudata - taki dorodny. Też mam ten gatunek, tylko o wiele mniejszy jest, bardzo ładnie kwitnie 8) mój miał w tym roku 4 kwiaty, niestety widziałam je tylko na zdjęciu z komórki , bo w domku mnie przez wakacje nie było
![]()
Pozdrawiam

i ujrzałam sukulenta tak mi się spodobał że wziełam aż 3 i od tego się zaczeło :P
Teraz jak tylko gdzieś jade np. castorama lub ogrodniczy to nie ma mowy żeby nie wyszła z jakimś cudakiem czy to będzie kaktus czy inna roślinka

Mam też dwa storczyki

Kiedyś było nie dopomyślenia jaaaaa i roślinki

No na razie mi zakwitł tylko jeden kaktusik zobaczymy co będzie dalej

Zapamiętam:) Zawsze kupuje tutaj. Teraz zrobiłam większe zakupy bo przesyłka droga niestety to się naskładałam z ludzmi:) Nie moge sie doczekac kiedy będą:)Basia k pisze:Nie tylko P.Nalaskowki warte polecenia jest również (tylko nie wiem czy nie poprzekręcam nazw) tytus, turbiniak, piotrek ,od nich też są zdrowe roślinki tylko cenowo troszkę droższek-arolka pisze:Z allegro tlyko i wyłącznie u Pawła Nalaskowskiego:) kaktusy tanie, zdrowe i cudowne:)