Trójkątna szachownica- ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Samanto, naprawdę masz tam przepiękną kolekcję roślin i jak to wszystko ślicznie teraz kwitnie!
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

Marto - ja koneser ???? do tego mi jeszcze dużo brakuje bo wciąż mam mało roślin które bym chciał mieć ... a jest ich całe mnóstwo - jednak fundusze znacznie mnie ograniczają ...

może i posiadam niektóre niespotykane roślinki ale nie mam za to tak dopracowanego ogrodu jak Ty ... bo w jednym dużo pracy mnie czeka a w drugim ... to za mało czasu spędzam ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

krzysiek86 pisze:I jest znowu co oglądać :!: :) Chyba polubię Twój wątek :lol: :wink:

No myślę.... zapraszam,czuj się jak u siebie w domu.
Dla sympatycznego gościa jeszcze kilka drobiazgów z mojego ogródka..... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Samanta gratulacje! Za pomysł, za chęci, za stworzenie tak pięknego ogródka!

Sąsiedzi Cię chyba na rękach noszą?????
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia dodają uroku każdemu wątkowi i pomagają "zachorować" na następne roślinki :)
samanta
500p
500p

Post »

liska pisze:Samanta gratulacje! Za pomysł, za chęci, za stworzenie tak pięknego ogródka!

Sąsiedzi Cię chyba na rękach noszą?????
Witam serdecznie Lisko.
Z sąsiadami bywa różnie, pewnie większość z nas to wie , więc o noszeniu na rękach mowy być nie może.Powiem krótko - są ludzie i ludziska.
Pozdrawiam . Marta.
samanta
500p
500p

Post »

coma95 pisze:Zdjęcia dodają uroku każdemu wątkowi i pomagają "zachorować" na następne roślinki :)

Zgadzam się z Tobą Mariolu - osobiście jestem przewlekle chora i to bardzo poważnie. :lol:
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Dołączę się tylko do chóru zachwyconych forumowiczów :D Na pierwszej stronei zamieściłaś zdjęcie "czegoś" z brzozy, co wygląda jak fotel, a służy chyba jako stojak na kwiaty. Można prosić o dokładniejsze zdjęcie? ;:109 Bardzo mi się to podoba :)
samanta
500p
500p

Post »

rispetto pisze:Dołączę się tylko do chóru zachwyconych forumowiczów :D Na pierwszej stronei zamieściłaś zdjęcie "czegoś" z brzozy, co wygląda jak fotel, a służy chyba jako stojak na kwiaty. Można prosić o dokładniejsze zdjęcie? ;:109 Bardzo mi się to podoba :)
Proszę bardzo,tylko uprzedzam,że lata świetności ma już za sobą... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-p-k

Post »

Sama to robiłaś? Bardzo fajny patent
samanta
500p
500p

Post »

piterek pisze:Sama to robiłaś? Bardzo fajny patent
;:228 ;:228 - musiałam coś wykombinować na tą studzienkę - tylko straszyła, a nie mogę jej zasypać,bo musi być do niej dostęp w razie " w " :lol:
x-p-k

Post »

Naprawdę urokliwy element ogrodu. Ja nieco obawiam się wystawiania "fantów" do ogrodu pod blokiem, chociaż widziałbym tam elementy z wikliny i bambusu. Już paliki przy skalniaku kogoś skusiły i są poobłamywane :cry:.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Samanta piękne kolory, kwiaty niesamowite.
Teraz to ja tu będę często zaglądał.
Pokazałaś trytomę a ja uwielbiam ją, ale jeszcze się jej nie dorobiłem :)
Zastanawiam się czy w donicy można ja uprawiać :?: Może się orientujesz :?: :)
samanta
500p
500p

Post »

krzysiek86 pisze:Samanta piękne kolory, kwiaty niesamowite.
Teraz to ja tu będę często zaglądał.
Pokazałaś trytomę a ja uwielbiam ją, ale jeszcze się jej nie dorobiłem :)
Zastanawiam się czy w donicy można ja uprawiać :?: Może się orientujesz :?: :)
Myślę ,że tak - z tego co się orientuję ,trytoma nie lubi nadmiaru wody podobnie jak juka ,dlatego kwestia "związania" liści na zimę i przestawienie donicy w miejsce nie narażone na obfite opady powinny wystarczyć.Ja przynajmniej bym zaryzykowała, bo ta roślinka jest warta zachodu. :lol:
Pozdrawiam - Marta
x-p-k

Post »

Potwierdzam, ze trytoma to roślina warta ogrodniczych starań. Moją trytomę dostałem od znajomej w postaci malutkiej szczepki i wtedy nawet nie wiedział co to za badylem i co z niego wyrośnie. W tym roku zakwitła ponad 30 kwiatami i była fenomenalna! Niestety nie zrobiłem jej zdjęcia, mam nadzieję ze w przyszłym roku obdarzy mnie równie hojnie i wtedy już ja na pewno obfocę. Musze powiedzieć że ja mojej ani nie okrywam na zimę ani nie związuję i radzi sobie rewelacyjnie. W tym roku ja rozmnożyłem i była z tym zabawna historia: postanowiłem na wiosnę odkopać kawałek karpy i posadzić w innym miejscu. I na tym odkopywanym kawałku złamałem sztyl z łopaty hehe takie skubaństwo mocne :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”