Wkrótce koniec wykopywania tulipanów.
Pozostało mi jedynie 23 gatunki wykopać.
Poniżej fotografia z wykopek .
kora, ziemia, siatka stalowa w koszulce PCV przeciwko gryzoniom, cebulki w koszyczkach - roboty dużo ale rośliny bezpieczne.
xipe pisze:Poniżej drzewo rodowe tulipanów opracowane w oparciu o opisy dr Joanny Krause.................
O rany ale mnie załatwiliście, ostatnio pod wpływem impulsu kupiłem trochę tulipanów (hehe trochę .... można sprawdzić w wątku mojego ogrodu ile) .... no i sobie czytam żeby więcej wiedzieć o tulipanach a tutaj jakieś botaniczne, taksony, sporty w drzewie ..... kurde i znowu trzeba się uczyć
A tak poważniej fajne te tulipany. Podziwiam takich zapaleńców jak Ty.
xipe pisze:kora, ziemia, siatka stalowa w koszulce PCV przeciwko gryzoniom, cebulki w koszyczkach - roboty dużo ale rośliny bezpieczne.
Mam pytanie - skoro na koszyczki do cebulek kładziesz siatkę metalową w pvc, to jaka ma ona średnicę oczek, że myszki nie przejdą a tulipany swobodnie rosną? Bo ja stosuję same koszyczki, ale cebulkę czasem mysz wyniesie od góry
Witam Xipe, cudowna kolekcja, oglądałam film w TV ,
wczoraj widziałam piękne tulipany, podobno nazywają się jak lody, znasz tą odmianę, bardzo mi się spodobały, niskie, pełne, waniliowo-różowe, nie wiesz czasem gdzie je mogę dostać???
Gdzie Ty to wszystko kupujesz? U mnie nawet 1/5 tego nie widziałem.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!