jol_ka pisze:o rany
Gabi aż po 34 pączki

no jestem pod wrażeniem!!! masz widać rękę i dobrze liliom u Ciebie.
ja swoje mam pierwszy rok, sadzone wiosną więc miały tylko po kilka kwiatków.. no ale zakwitły

może za rok będzie lepiej ;)
Jolu, ja myślę że to od odmiany zależy ile mają kwiatów, chociaż na pewno im dłużej rosną tym są ładniejsze dorodniejsze.
violetta pisze:Przepiękne i dorodne lilie. Śliczne kolorki. Pozostałe roślinki też przecudne i taka różnorodność.
Ja w tym roku posadziłam też języczkę, ale jakoś marnie wygląda. Nie jest taka dorodna jak twoja. Zastanawiam się, czy jej nie przesadzić w bardziej cieniste miejsce.
Wioletko, nie martw się, Twoja języczka też będzie piękna i duża.
Moja ma już kilka ładnych lat, była już dzielona i przesadzana.
W tym roku znowu trochę rozsadzę, chcę ją dać nad oczko - kiedyś tam już była.
Myślę że tam będzie jej dobrze.
Wiolu, języczka lubi cieniste i wilgotne miejsce, więc możesz przesadzić.
rogalm1 pisze:Gabrysiu, zdjęcia jak zawsze cudne, ale myślałam, że będzie ich więcej bo tak straszyłaś.... ja uziemiona chorobą mogę tylko tak podziwiać kwitnące kwiaty, wklej całą resztę proszę!
Monisiu, a było ich mało ?
Wiem, wiem... Ale gdybym wstawiała wszystkie, to naprawdę bym Was zanudziła.
Wiesz że jestem maniaczką fotografowania i wątpię czy fotosik by przepuścił taką ilość zdjęć, a mam ich...
Chyba przeżyjesz szok, około 4000.
Roboty przy tym sporo, bo trzeba wybrać te najciekawsze, a czasu nie mam za wiele.
kryska pisze:Gabrysiu, a niech cię twoi sąsiedzi działkowi naśladują to świat będzie piękniejszy.
Lilie cudowne. Kocham te kwiaty i cieszę się, że już mam pierwsze u siebie.Do tej pory nornice wszystko mi zżerały. Szałwia argentyńska? skąd takie cudo. A co to za piękne dzwonki na ostatnim zdjęciu z tego samego postu co szałwia?
Krysiu, sprawa z nornicami na pewno nie zachęca do ciągłego kupowania, ale jak się kocha te kwiaty, to żadna siła nie jest w stanie nas powstrzymać.
U nas na szczęście - tfu, tfu.. nie ma nornic, może dla tego że jest dużo kotów na działkach.
Szałwia nie jest aż tak ładna jak na zdjęciu, ale ma dość dekoracyjne liście, które uwielbiają ślimaki.
Kupiłam ją ze szkółki z Lublina.
Niestety nie znam nazwy tych dzwoneczków, ale są ładne - mam jeszcze różowe.
A te z kolei są z nasion, które kiedyś tam kupiłam.
Dziękuję za odwiedziny, postaram się wstawić trochę zdjęć wieczorem.
Zapraszam.