Jola moja czerwona pnąca ma trzy lata Dynka nie ma czarnej ,ogrodnik kłamał -ale też piękna
I jeszcze kilka fotek z mojej oazy.Wreszcie zaczynają "pękać" lilie
Haneczko to u Ciebie zachorowałam na ostróżki,no i mam ,nie takie jak Twoje,ale cóż...cieszę się nawet z takich małych,przecież będą kiedyś większe.Pozdrawiam,Halina.
Wreszcie zaczynają mi rozkwitać lilie pierwsza która pękła to azjatycka BRUNELLO
Rozkwitł też jeden liliowiec NN -stara odmiana
A to moje dwa nowonabyte miliny Flamengo,ciekawe kiedy doczekam się ,że zakwitną
a teraz dalsza kolekcja moich róż
A wszystkiego pilnuje MIKUSIA chociaż tu niezbyt urodna,bo zmienia futro
witaj hanko widze że lubisz róże ja dobiero mam kilka krzaków ale zrobie zdjęcia i pokaże twoje różę są cudne i jak na początek do duże pozdrawiam zosia
Haniu twoje róże już podziwiałam i nadal jestem pod wrażeniem, ale widzę u ciebie śliczne ostróżki i kroplik taki ładny, a o milina się nie martw - zakwitnie, zakwitnie wcześniej niż się nawet spodziewasz.
U mnie susza,nie padało chyba od miesiąca,podlewam ile mogę ale te moje roślinki takie spragnione deszczu.Wreszcie zaczynają rozkwitać lilie chociaż tak nieśmiało i te młode staruchy nie wiem na co czekają chyba na deszcz [
Witaj Haniu, krajanko. Cieszę się, że do nas dołączyłaś. Będę pilnie śledzić rozwój Twojego wątku. Piękne róże i cudna lilia, masz ich może więcej? Mogłybyśmy się jesienią pozamieniać.
Pozdrawiam Dorota
Witaj Dorotko-Krajanko
Ja mieszkam 13 km od Kielc na południe a pracuję w Kielcach.Roślin mam bardzo dużo różnych a przeważnie lilie.Dziś w Kielcach około godz 14 lało jak z cebra a przyjechałam do domu a tu nic nie padało.Na pewno będę chciała się z Tobą spotkać i wymienić rośliny a teraz pozwól,że złożę Ci wizytę na Twojej działce
Witaj Haniu śliczna kolekcja róż ja też nie znam nazw kupuję które mi się podobają fajnie wygląda biała ostróżka z białą różą uwielbiam lilie są takie niewinne napisałaś że podlewasz miedzianem ale czy dużo ijak rozrabiasz moje właśnie zachorowały na mączniaka opryskałam je miedzianem ale młode listki dalej wychodzą chore