Ogród-ek GEwy - Gewa1220

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 kwie 2008, o 12:55

Post »

giza pisze:Kolejna wrocławianka ;:54
Sliczny ogródek, szczęściara z Ciebie - przed domkiem :wink:
Zazdroszczę Ci sobotniego deszczu, w okolicach Klecińskiej nie było ani kropli :twisted:

Co to za rośłinka na piątym zdjęciu od dołu licząc / niebieskie kwiatki/ i co rosnie pod funkią na dziewiątym zdjątku?
Witaj Gizo , bardzo dziękuje za miłe słowa . Faktycznie mam szczęcie , że ogródek mam koło domu i w wolnej chwili mogę cieszyc się jego widokiem. Chociaż ostatnimi czasy do okresu wakacyjnego nie bardzo mam czas "pieścić go " tak jak bym chciała :-).
Co do deszczu to faktycznie zaskakujące, gdyż jesteśmy prawie sąsiadkami . Twój ogródek jest z jednej strony Nowego Dworu , a mój po jego przeciwnej , wiec zasięg deszczu był widać bardzo wąski .
Na zdjęciu pod funkią rośnie przylaszczka pospolita, ( piękna , niebieska , pierwszy kwiatek który kwitnie jeszcze w zimie ) a na kolejnym zdjęciu jest dzwonek, ale nie wiem jaki to gatunek, ma długie płożące pędy, w którego wzrost czasami ingeruję gdyż jest bardzo ekspansywna roślinką . Mogę podzielić sie nadwyżkami ;:77

Zapraszam częściej do swojego ogódka . Pozdrawiam krajankę , pa Ewa
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 kwie 2008, o 12:55

Post »

Safiori , bardzo miło było Cię gościć u mnie . Ja również wpadlam do twojego ogrodu i zostałam oszołomiona ilością i bogactwem kolorów i roślin . Po prostu BAJKA ;:80

Krzysztofie, najważniejsze że przesyłka dotarła i to w świetnym stanie, co jest nagrodą za moje nerwy i żal zachłannej maniaczki roślinkowej, że nie będę posiadaczką ślicznego skrętnika :D . Chyba wybaczę tym razem to pocztowcom .
Awatar użytkownika
Dorota69
50p
50p
Od: 1 wrz 2007, o 13:23

Post »

Witaj Gewa,

Miło tu u Ciebie i przytulnie. Aż chce się usiąść przy stoliku i
w spokoju przy kawie podziwiać wspaniałe roślinki.

Życzę dalszych sukcesów :P :)
Dorota.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się,że go w końcu masz. A wygląda super zdrowo i już nie długo będzie kwitł, bo to jego pora. ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

hahahahaha Wierze że poczcie to wybaczysz w końcu skrętnik dotarł na miejsce. :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gewo wreszcie. Śledziłam temat odkąd Bogunia Ci wysłała skrętniaka, choc pisałam Jej że poczta zaczęła strajk (może nie zauważyła ) bardzo się Cieszę, że dotarła do Ciebie ta roślinka cała i zdrowa. Pozdrawiam serdecznie :P :P :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Pozwiedzałam ponownie Twoje włości,jak ładnie i zieloniutko u Ciebie.A z tą moją roslinką, to rzeczywiście rozwar.Widzę że tu na forum dużo osób rozpoznaje wszystkie prawie roślinki a ja dopiero jak u kogoś zobaczę podpisaną to dopiero wpisuje u siebie w zeszycie nazwę i tak staram się zapamiętywac. A jak tam Twoja calla nadal kwitnie ?Pa.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Gewuniu gdzie jesteś,daj znać. :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold