Phalaenopsisy Dysiaczka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dysia, wspaniałe te twoje storczyki. Takiego z żyłeczkami kupiłam dla sąsiadki. Mąż był nim zachwycony. Teraz pokazałam mu twoje. Też się zachwycił. Chyba i jego już bierze storczykomania.
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p
Od: 27 maja 2008, o 21:42

Post »

Storczykowa :D DZIEKUJE ZA TE MILE SLOWA O MOICH SKARBACH

Wandziu :D Tobie tez dziekuje za dobre slowo, moj maz patrzy na mnie z lekkim niepokojem bo bardzo szybko moja kolekcja sie powieksza heheh ale cieszy sie razem ze mna :D
Edi
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Dysiu. Zaczynam zazdrościc tak szybko powiększającej się kolekcji. :D
Ja już nie mogę się doczekac, kiedy przynajmniej jeden z moich różowych phalaenopsisów zakwitnie. Bo tak oglądam zdjęcia na forum i wszyscy mają różowe, a ja nie :cry: :D
A zakupy cudowne. :D
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Witaj Orionko :D ogladalam Twoja gromadke i jest cudowna nie masz naprawde czego zazdroscic :D tak tak moja kolekcja sie powieksza z czego jestem bardzo dumna.Tak sie zastanawiam jak to jest do konca z tymi doniczkami?jedni pisza ze mozna przesadzac drudzy ze nie :?: ja osobiscie przesadzilam dwa moje pierwsze storczyki do szklanej doniczki z taka szklana wkladka na ktorej stawia sie korzenie obsypuje ta kora i wrazie przelania woda opada na dno a korzenie nie sa w niej zamoczone, póki co kwitna jak szalone i wypuszczaja nowe oczka, jestem skolowana nie wiem co zrobic z reszta Phal?moze mi cos doradzisz :?: serdecznie pozdrawiam :D

Piszcie prosze jak to jest z tym przesadzaniem?
Edi
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Ja jeszcze za mało wiem, żebym mogła radzić w temacie storczyków.
Niby się nie przesadza, ale warto sprawdzić korzenie ( delikatnie wystukać z doniczki ), sprawdzić podłoże czy nie za bardzo rozłożone.
Ja prawie wszystkim moim phalaenopsisom wymieniłam podłoże ( oprócz dużego i żółtego z jednym pędem). Ale czy dobrze zrobiłam? Sama nie wiem :D Najważniejsze, że po przesadzeniu nie straciły ani jednego pąka :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nowe nabytki są naprawdę wspaniałe.
Jeżeli chodzi o przesadzanie to ja zawsze po zakupie sprawdzam stan korzeni. Nie zawsze oznacza to przesadzanie, czasami w środku wszystko jest dobrze i po prostu wkładam storczyka do doniczki. A czasami sytuacja wymaga interwencji i wtedy przesadzam. Zdarzyło mi sie przesadzać w pełni kwitnące okazy - chodziło o wyciągnięcie spagnum.
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Dysiu!

Proszę zapoznać się sie z Regulaminem Forum:

Obowiązki użytkownika są określone:

§ 2. Użytkownik zobowiązany jest w szczególności do:
r) bezwzględnie wymagane jest używanie polskich liter w postach.

-dostosuj pisanie.

Tym razem to uwaga ustna , przed otrzeżeniem regulaminowym.

mod. JOVANKA
Proszę, otwórz pocztę na pw!!
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Dobrze więc dostosuje się :D a przynajmniej bardzo się postaram JOVANKO :D
Edi
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Witam Wszystkich bardzo serdecznie :D dolączam kilka aktualnych zdjęć moich pupili czyli Phalaenopsisów :D (wkradł się jeszcze jeden pupilek :D Oscar)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Edi
x_o-n
1000p
1000p

Post »

Robią wrażenie :D
A Oskar to jaki phalaenopsis? - bo takiego futrzanego phalaenopsisa jeszcze nie widziałam ;:1
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Phalaenopsisy i kotek cudowne :)
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Witaj Orionko :D hhahahhaha ale się uśmiałam Oskar to niespotykana odmiana Phalaenopsisa dość trudna w hodowli ale o bardzo łagodnym usposobieniu :D
serdecznie pozdrawiamy :D
Edi
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Dzikękuje Storczykowa :D za ciepłe słowa o moich pupilkach :D serdecznie pozdrawiamy :D
Edi
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale kwiatów aż się oczy do nich śmieją. Coś cudownego. :lol:
Oskar przecudowny. 8) Uwielbiam persy, mam 4 - 2 długowłose - Balbinę i Abisia i 2 egzotyki - Colę i Gizię. 8)
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p

Post »

Witaj Dorotko :D dziękuje za komplementy :D przekazałam Oskarowi te miłe słowa :D bardzo mnie cieszy fakt ze masz taką gromadkę persiaków jak i egzotyków, koty są wspaniałe wbrew pozorom jak inni mówią!! Nasz Oskar to naprawde wdzięczne kocisko, jest jeden a czasami w domu jak dostanie szwonga i zacznie biegać z prędkościa światła wydaje się że przebiega stado słoni, persy to cudowne kociaki :D serdecznie pozdrawiam Ciebie i Twoich pupili :D
Edi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”