Altanka - adaptacja kiosku RUCHu -

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
hanys
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 sty 2012, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Altanka - kiosk Ruchu

Post »

Witam
Od przodu altanki sa zaluzje wew koloru czerwonego, po boku niestety nie ma nic, jeszcze sie zastanawiam chcialem dac zolta folie od srodka ale to byla by na stale, wiec raczej odpada druga opcja to rowniez zaluzje ....
hanys
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 sty 2012, o 21:11

Post »

Witam
Z tylu altanki dobudowalem schowek na narzedzia ... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d40 ... 20943.html w planach zamontowanie kega po piwie na ciepla wode, oraz wykonanie tarasu wraz z zadaszeniem .... pozdrawiam
kama2185
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 maja 2012, o 12:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kiosk RUCHu - pomysł na altankę

Post »

Witam serdecznie,w zeszłym roku kupiliśmy z mężem działke która za altanke miała kiosk ruchu.Może nie wyglądało to az tak tragicznie ale ,chcac zrobic ją ładnie wpadlismy :D na pomysl by zabudowac ja,i zrobic taras.Oto kilka zdjęc z zeszlego roku. Obrazek Obrazek.Za kilka dni dodam zdjęcia aktualnej altanki,ktora jest niedopoznania:) jeżeli bedzie ktos chetny dowiedziec sie w jaki sposob to zrobilam chetnie odpowiem.Pozdrawiam:)
reebuus
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 maja 2008, o 01:34

Post »

Witam, widzę, że kioskowiczów przybywa ;). Na zdjęciach kiosk wygląda na zadbany i nie skorodowany. Chętnie zobaczę nowe zdjęcia. Obiecuję zamieścić zdjęcia swojej altanki - kiosku do którego dobudowaliśmy zadaszenie.
Ps. na naszych terenach działkowych są co najmniej trzy kioski ruchu i jak widać służą swoim właścicielom. Osobiście polecam.

Pozdrawiam i do usłyszenia.
kama2185
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Witam obiecałam zdjęcia mojej odnowionej altanki tzn kiosku ruchu. Obrazek
Przed! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia,dosiac trawe itp ale juz teraz troszkę wolniej.Jakby ktos byl ciekaw w jaki sposob kiosk stal sie altanka"niby murowana"to chetnie opowiem .:)pozdrawiam
Awatar użytkownika
Katkakotka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2009, o 00:50

Post »

Świetnie to zrobiliście , w niczym nie przypomina kiosku ruchu :)
i połowa działki tez odmieniona
uwielbiam oglądać takie przemiany :)

w wolnej chwili koniecznie nam opisz , jak zmieniliście kiosk w altankę :)
Kasia
kama2185
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Witam,pracy bylo sporo nie wspomne o pieniadzach.. ale efekt jest.Najpierw zostały sciągnięte kraty z szyb zlikwidowany winogron,ławka również została rozebrana.Deski zostały przybite na narożniki pionowo,oraz w kilku miejscach poziomo.do tego został zamontowany steropian na całej powierzchni.Na steropian połozony został klej,na to siatka,jeszcze raz klej.Na to farba z kolorem.Taras wyłożony kostką brukową,zadaszenie wykonane podobnie do mojej poprzedniczki,ktora ma pokazane kilka zdjec.Zamowilam na wymiar pergole,i 2płotki,pomalowałam i gotowe.Kilka krzakow ozdobnych kwiaty,jedna czesc zlikwidowałam ,az tyle warzyw nie trzeba mi:) :D jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia,dosiac trawe,chyba wykopie choinke i dam inne drzewko,mam z boku posadzone w rzedzie 8tuj trzeba zrobic obrzeza.Ale teraz, to juz przyjemnosc :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdecydowanie lepiej wygląda, choć jeszcze to nie altanka :wink: Ten dach taki trochę...no ale jakby z lewej strony przymocować jakąś drewnianą kratkę i puścić na to ładne pnącze, to...myślę że było by coraz lepiej :D ;:333 W każdym bądź razie zmiany na duży plus. Kolory pasują do otoczenia i całkiem ładnie się komponują.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witam, właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką działki :)
Pomysł z kioskiem-altanką bardzo mi się podoba!
Zastanawiam się tylko, czy metrażowo taki kiosk nie jest zbyt mały. I tu moje pytanie - jak urządziliście swoje "kioski"?

Będę wdzięczna za foty :)

Pozdrawiam
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
boggi
500p
500p
Od: 8 maja 2013, o 23:39

Post »

No proszę i wcale nie widać , że to był kiosk . Naprawdę kawał dobrej roboty .
kasjus69
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 lip 2014, o 08:08

Post »

Witam,przecudny ten Twój kiosk,też nad tym intensywnie myślę,przeglądam ogłoszenia jednak najbardziej martwi mnie dowóz i ustawienie.Na razie muszę przygotować fundament ponieważ na mojej działce jest stara zasypana piwnica 2x2 muszę na nią położyć płytki i obok piwnicy tez wszystko wypoziomować tak aby całość miała wymiary pod kiosk,tylko czy ja sobie z tym poradzę :/// jestem przerażona :)))

Prosimy o poprawną pisownię, pomid.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Ja ostatecznie zdecydowałam się właśnie na kiosk :)
Wymiary 3x3,30 I bardzo jestem zadowolona! Bałam się, że będzie w nim mało miejsca, jednak miejsca jest akurat :)

Jak zrobię fotki, to wkleję :)
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
kasjus69
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 lip 2014, o 08:08

Post »

Tak wklej zdjęcia jeśli możesz,przed jesienią chcę zdążyć przygotować fundament pod kiosk,jestem też zdecydowana na kiosk,wcześniej chciałam domek holenderski jednak cena wysoka i zbyt dużo miejsca zajmuje,a jak na działkę rod wole coś posadzić ;)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Zdjęcia nie są najlepszej jakość, bo robione były telefonem. Kiosk również nie prezentuje się tak, jakbym chciała, ale za to JEST ;:138

Z czasem nabierze pożądanego wyglądu. W przyszłym roku chcemy dobudować do niego zadaszony taras oraz kratownice na bluszcz - plan jest taki, aby od tyłu porósł go bluszcz zimozielony :)

Wymiary 3,0x3,30, okno z jednej strony, na drzwiach i oknie są rolety antywłamaniowe, zrobiony jest z płyty warstwowej (blacha, 10 cm styropianu, blacha) dzięki czemu w upalne dni jest w nich chłodniej niż na zewnątrz :)

Kiosk był w nie najlepszym stanie, gdy go kupiliśmy - przeciekał mu dach, przez co połoga była przegniata i strasznie śmierdziało.
Tak więc zerwaliśmy wszystko aż do metalu, położyliśmy płytę osb a na to gumolit imitujący drewniane deski - nadało to przytulnego charakteru.

"Podłoże pod kiosk" było już gotowe - gdy kupiliśmy działkę była na niej betonowa wylewka, całe 80m2 z którymi coś muszę zrobić ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Gosia1968
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 lis 2015, o 15:16

Post »

Witam! :wit
Dręczy mnie pytanie skąd wziąć taki kiosk ruchu? I jaki jest kosz jego zakupu. Od niedawna jestem dumną posiadaczką działki. Niestety nie ma na niej altany (coś na kształt domku) gdzie można było by przygotować posiłek, schronić się przed deszczem czy nawet przespać się, żeby latem nie krążyć jak bumerang nędzy domem a działką.
Koszt postawienia altany murowanej lub drewnianej przekracza moje finanse.
Pozdrawiam Forumowiczów i z góry dziękuję za podpowiedzi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”