Witam serdecznie w ten piątkowy wieczór

Obeszłam dzisiaj moje włości i ślimorów zatrzęsienie tych malutkich .Siedzą te dranie na wszystkim, ale najwięcej na floksowych liściach, a z nich łatwa droga do pomidorów i ogórków.

Liście buraków też obgryzione musiałam podsypać ziemią, bo dobierały się już do owoców. Synowa kupiła te długie są bardziej soczyste, ale czyżby przez deszcze wylazły na wierzch, bo nie pamiętam żebym kiedyś miała buraki ponad ziemią.i tylko sam korzeń w ziemi

Fakt dawno nie siałam buraków Dzisiaj znów załapałam się na odwiedziny mojego starego przyjaciela

Oczywiście była cała seria
Anusiu teraz już jedynie Scheherezade kwitnie reszta poszła na spoczynek. Cynie kupiłam sadzonki w Dino i również z nich jestem zadowolona po 2 sadzonki z każdego koloru W ubiegłym roku zapomniałam wysiać i w tym roku to samo

a synowa je bardzo lubi ja zresztą też
Agusiu nie pytaj o pomidorki kupiłam sadzonki w Dino .Myślałam że wszystkie będą jednakowe tak bynajmniej wyglądały sadzonki. Niestety mam niskie jakby większe koraliki ,,tego wysokiego zdarzył się jeden, potem są też takie z wielkimi gronami .Te jakby koraliki szybciej dojrzewają to samo ten wysoki ma przeszło 2m ,ale jest prowadzony tylko na 1 pęd ma chyba z 10 szt. w jednej kiści, a może więcej ,nie liczyłam. Mącznika na razie nie zauważyłam na ogórkach ani na niczym .Dzisiaj mieliśmy słonecznie ,więc trochę porządku zrobiłam ze ślimakami przy ogórkach i pomidorach, a także selerach .No tyle ile zauważyłam z pewnością jakieś tam się schowały
Udanego weekendu życzę wszystkim