Ledo, oczywiście i mi marzy się takie obrzeża z kostki zamiast drewnianych palików, ale na razie muszę się wstrzymać. Za duże koszty, a wydatki inne. Może kiedyś.
Ewelinko, zaglądaj kiedy chcesz. Dziękuję za miłe słowa. Aż chce się robić dalej. Ja też do ciebie wpadnę.
Grzesiu, dzięki za pochwały. O żurawce przeczytałam.
Wiolu, Zapału to nam chyba długo nie zabraknie. Już mamy pomysły na dwie kolejne rabaty. czakamy tylko aż nam zrobią elewację.
Dzięki rogalm za uznanie dla pompy. mąż będzie zadowolony.
a teraz pokażę kolejne fragmenty mojego ogródka wraz z moimi małymi roślinkami. --to rośnie z przodu mojego domku- wierzba szczepiona,wierzba mandżurska oraz weigela szczepiona.
- a tu mamy jodłę koreańską ( już w drugim roku po posadzeniu miała szyszki oraz tuje Szmaragdy posadzone wzdłuż ogrodzenia (24 sztuki)
-
niestety nie wiem co to jest, ale podoba mi się.
Niestety Dawidzie, Nie będzie tam róży. Z jednej strony jest posadzona aktinidia ostrolistna Geneva oraz Weiki, a z drugiej strony dwa rózne wiciokrzewy. Nawet nie wiem jakie odmiany, bo dostałam sadzoneczki od sąsiada. Niestety jedna z nich jest uwielbiana przez mszyce. często muszę pryskać.
dzisiaj zrobiłam nowe zakupy, zdjęcia pokażę innym razem. swoją kolekcję roślin powiększyłam o świerk czarny karłowy, prymulkę oraz modrzew japoński Pendula szczepiony na pniu.
Wiolu, już wczoraj oglądałam twoje nowe zdjęcia, ale jakoś tak ....... nie miałam weny aby coś napisać.
Im więcej zdjęć pokazujesz tym bardziej mi się u ciebie podoba. Masz trochę tych krzaczorów. I widać też że cię one lubią bo pięknie rosną.
Ten żywopłocik ze szmaragdów mi się podoba.
witajcie w ten piękny, słoneczny i ciepły dzionek. wprost idealna pogoda. Tylko siedzieć na tarasie i pić herbatkę.
Dzięki Wiolu, że ci się podoba. Staram się jak mogę, żeby było ładnie estetycznie i miało to coś w sobie.
A teraz kolejna daweczka zdjęć z mojego ogródeczka.
Na tych zdjęciach są: barwinek, kawałek warzywniaczka z krzaczkami owocowymi szczepionymi na pniu oraz rabata, która tak naprawdę jest dopiero robiona. Efekty będą dużo później.
I jeszcze kilka fotek, na których są: trzmielina w dwóch ujęciach oraz roslinka, której nie znam.
Wiolu! Dzięki za odwiedziny. Obejrzalam z przyjemnością Twoje super poczynania.Szczególnie oczko blisko grila jest dobrym pomysłem mozna schłodzic "piffko"To najwyższe "nasadzenie" jest super,na pewno dużo Ci pomaga.Pozdrawiam!
Witam Violetko. Pokazujesz nam co raz to fajniejsze roślinki i zakupy.
W pełni lata to dopiero będzie !
Jak rośliny sie rozrosną a kwiaty zakwitną będzie co oglądać.