JAKUCH-Jadziu O tak las pod nosem dary daje . Prawie swoje grzybki

Kawałek lasku mamy. Ale tutaj tylko kanie są w naszym własnym.Inne już na przylegających lasach
Dalie w tym roku ładnie rosną i kwitną , cieszą bardzo.
Te ślimaki to zmora w tym roku. Ja co drugi dzień robię obchody i je wyłapuję.
Jedynie w hostach mam wysypany granulat niebieski . I ten odstraszył je skutecznie.
Mi jedną dalijkę też slimory zżarły . Potem wysypałam tam granulki. I odbudowuje się ale chyba już nie zakwitnie. Ale aby chocia z bulwy uratować. Show'nTeel nie dawno zdentyfikowaąłm.Bo przez 2 lata nazwymyślam ją fryzowana lala
Oj szkoda jak tracimy rośliny.. bardzo szkoda.
Ale masz racje najważniejsze jest to z drowie.Ja już niemocy i chorób doświadczyłam to już wiem doskonale jak to jest jak zdrowie szwankuje.
Także bardzo doceniam jak ono jest w normalności.
duju-Justynko Dalie uwielbiam. Mam ich sporo.
Fajnie,ze dokupiłaś tulipanków. Będzie kolorowa wiosna.U mnie jakoś te tulipany albo się wyrodziły.Albo nie wiem co z nimi jest..
W pierwszym roku wszystkie kwitną wszystkie.A potem coraz mniej i mniej. Ale chociaż trochę chce sie ich mieć. To muszę kilka dokupić.
Mam nadzieję,ze twoje holenderskie będą piękne.
Takie grzybki własnoręcznie zebrane zawsze smakują wybornie. Fajnie,że twoje dziewczyny też rosną na grzybiarzy.
ciągle upraszam sie o twój watek.
O ja ostatnio to ciągle przesadzam zmieniam i zmieniam i dosadzam.
Własnie dzisiaj sobie wytyczyłam miejsce na nowa rabatę i przeróbki już myślałam.
Dziękuję za ciemnego kwiatuszka. A to jest dalijka czy asterek ?? Bo nie poznaję.
korzo_m-Dorotko Oj ja mam , mam tego terenu do pracy.I na razie do koszenia ogrom.Do zagospodarowania duzo.
Ale ja tez chyba czasami już wolniej pracuję.Ech,, moze do starości zagospodaruję wszystko tak jak powinno być.
Dalie cudne.Ja jeszcze czekam na 2.Tuz tuż,,,A do twoich też będę zaglądać.
Dobrze,że las pod nosem to maż raz w tygodniu wyskoczy i coś przyniesie.Na więcej ..brak czasu.
Danusiu z Ja od tamtego roku robię tak.Na jesieni i na zimę tak zostawiam trochę obornika pakuję w beczkę zalewam to wodą.
Na wiosnę wymieszam i po troszkę dodaję na spód w dołek pod bulwy jak sadzę dalie. rosną i kwitną lepiej.Bo o 100 % lepiej.
Ja mam w tym roku jedną sianą .Taka sobie. Pustaczkowa.Ale może też ją przezimuję.
jonatanka-Asiu Dziękuję.

Wiem wiem, my lubimy pracować w ogrodzie i chyba notorycznie coś zmieniać i przesadzać.
Dalie cieszą.Hibiskusy też.

Vanilka

Hortensja Sundae Fraise

Limka po raz ostani w tym miejscu.Wiosną pójdzie do przesadzenia.I o 1 m dalej.I tej rabaty

Pinky winky

Miskant Beauty Queen