Kania -Kasiu jeżówki się bardzo rozrosły ,będę musiała je trochę porozsadzać. Korzeń to pamiątka po orzechu włoskim ,nie mieliśmy na niego pomysłu i tak powędrował na ten skalniak,jest super podporą dla powojnika albina plena.Tak różyczki zapaczkowane i zaczynają ponowne kwitnienie,ale ciężko było im się pozbierać przez tą pogodę.Dziękuję za miłe słowa

Minnie - Aniu nie tylko ostrożki się rozrosły .Z roku na rok kępy miskantów coraz większe,niby dzieliłam w tym roku ,ale i tak rosną jak oszalałe i to one najwięcej zagłuszają róże .Niestety będę musiała je przesadzić.

JAKUCH-Jadziu u mnie jeżówki rosną na piaszczystej ziemi ,ale muszę często je podlewać bo na skarpie szybko przesycha.
Clem -Małgosiu Twoje roślinki pięknie się przyjęły ,jestem mega z nich zadowolona .Mikołajek przyciąga bardzo dużo bzyczkow ,ale chyba więcej przetacznikowiec ma gości.Mąż dziękuje za pochwały

daysy - miło czytać ,dziękuję

Dorotko dziękujemy za pochwały.
Różyczki mają juz pączki ,niektóre już zaczęły ,ale jak pisałam wyżej ciężko im idzie . Jednak cieszę się że będzie ponowne kwitnienie

U nas niby padało ,ale to wszystko nic .Żeby dobrze ziemia naciągła wilgocią to musi przynajmniej padać przez tydzień po kilka
godzin.
oto kilka zdjęć rożyczek które zaczęły pokaz

A tutaj ta rabata ,miskanty opanowały róże