Witajcie!
Palemka poświęcona stoi sobie w centralnym miejscu salonu i nie pozwala zapomnieć, że zaczyna się Wielki Tydzień i do Wielkanocy został już tylko tydzień.
Dzisiaj u nas pięknie świeciło i grzało słoneczko, ale zimny wiatr nie pozwalał cieszyć się ciepełkiem. Mimo wszystko było znacznie cieplej niż wczoraj, toteż wpadliśmy na działkę dla relaksu i zdrowego świeżego powietrza.
Deszczu nie było, woda z kranu płynie, a prognozy wieszczą coraz cieplejsze dni i wszystkie pełne słońca. 'Żyć nie umierać!'
Tylko jutro ma być niebo zachmurzone, więc wykorzystam sytuację i wsadzę do gruntu byliny, które jakiś czas temu przyjechały z Albamaru i dotąd stoją na balkonie.
Marysiu - ja nie wyrzucę pomidorków, a jeśli się gościom nie spodoba ich towarzystwo, to później nie dostaną owoców.

Spokojna głowa, nie będą marudzić.
Jeśli jakieś roślinki u mnie sobie wypatrzysz, to wiesz, co zrobić.
Twoje życzenie spełniło się w całej rozciągłości, za co pięknie dziękuję.
Danusiu [danuta z] - to jest wilczomlecz złocisty 'Bonfira', który powinien mieć czekoladowe liście, a nie ma.

Albo mnie oszukano, albo jeszcze nie nabrał koloru. Poczekam i jeśli nic się nie zmieni, będę reklamowała.
O jakim Ty mrozie do mnie mówisz? U mnie coraz cieplej.
To ile tych dalii będziesz mieć?
Przygarniam dobre życzenia

i wszystkie odwzajemniam.
Stasiu - a mnie jest ciągle za mało kolorowych akcentów na działce.
Nie mów do mnie o deszczu,

bo u mnie nie ma padać, u mnie będzie słońce, ale na szczęście jest czym podlać rośliny.
To u nas już jest po walnym, zmienił się zarząd i od razu wszystko się zmieniło na korzyść, łącznie ze zwiększeniem ilości dni z otwartym wjazdem do trzech., a był tylko jeden.
Życzenia przyjmuję z otwartymi ramionami

i oczywiście odwzajemniam z całego
Maryniu - rośliny głęboko ukorzenione dobrze sobie radzą, bo glina trzyma wilgoć dość długo. Trudniej jest roślinkom o płytko umiejscowionych korzeniach.
W sumie jestem zadowolona, mimo że wiele tulipanów nie wyszło. Muszę zadowolić się tymi, które są.
Majeczko - te kwiatki to Omieg wschodni (Omieg kaukaski), bylina niewymagająca, łatwa w uprawie. U mnie od lat rośnie w nieciekawym miejscu i jeszcze nigdy się nie zbuntowała.
Będę mogła podzielić się z Twoją córcią sadzonkami, ale dopiero po przekwitnięciu.

Nareszcie Mikrus pozwolił się sfotografować!
Modelka Misia wręcz doprasza się fotek.