Muminkowe roślinki ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam południowy balkon, jukę stawiam pod stolikiem, żeby jej nie upiec. W tym roku dam tak samo. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

ANOLI dziękuje ale moja juka ma 130cm wysokości i nie mam ją jak schować przed palącym słońcem :cry: :cry:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Od: 26 mar 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Muminkowe roślinki ;)

Post »

Izo, juka tworzy jakiś maly pieniek, od dołu oberwałam już kilka listków, wcześniej był to tylko pióropusz..
Beatko,mi też żal byłoby takiej juki...ale może pomyslem jest oslonięcie balkonu jakimis kratkami z pnączem :?:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu nie bądź taka skromna. Twoja kolekcja jest nie dość że bogata, to zdrowa i bardzo zadbana. U mnie sam tytuł mówi za siebie :oops: :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p

Post »

Kasiu dobry pomysł mi doradziłaś z tymi kratami :lol: i chyba coś takiego sobie sprawie bo balkon mam dość duży ma prawie 6 metrów długośći i zero cienia dziękuje bardzo za radę. :lol:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Kontakt:

Muminkowe roślinki ;)

Post »

anoli pisze:Kasiu nie bądź taka skromna. Twoja kolekcja jest nie dość że bogata, to zdrowa i bardzo zadbana. U mnie sam tytuł mówi za siebie :oops: :lol:
A mnie się tam Twoje roślinki podobają, chyba nie miałabym takiego zacięcia jak ty w pielęgnacji, gdyby(odpukac oczywiście) zaczęło mi kilka chorować...doszłabym do wniosku,że chyba muszę zająć się czymś innym, ewentualnie tylko oglądać :D
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p

Post »

Mam pytanie mam taką paprotke jak Ty, ale mi usycha :cry: :cry: i nie wiem co robić mam ją już jakiś czas wisiała pod sułitem,a teraz stoi na regale.Skoda mi ja wyrzucić bo cały czas mam nadzieje że ją jakoś uratuje :)
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Kontakt:

Post »

Przyznam Ci się,że o swoją specjalnie nie dbam.... co pewien czas wycinam uschnięte pędy i w ten sposób odmładzam-bardzo szybko odrasta. stoi sobie na parapecie- nie jest bezpośrednio w słońcu i jak na razie nie narzeka.. może musisz ja przestawić w jasne miejsce,ale tam gdzie nie będzie miała zbyt suchego powietrza..
77malinka
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 20:57

Post »

Kasiu, masz śliczne, zadbane roślinki!
Na widok różowego kalanchoe aż mi się oczy zaświeciły... Bardzo mnie ostatnio zauroczyły, zwłaszcza te z pojedynczymi kwiatami, pełne to już nie to samo...
Zauważyłam też ładne osłonki i doniczki. Jeśli się nie mylę, to hiacynty są w klasycznych glnianych doniczkach - gdzie je kupujesz? U mnie nie można dostac. Jutro wyprawiam się na poszukiwania, bo muszę przesadzic stefanka. Wiesz, że powinno się go przesadzic do ziemi kwiatowej, do glinianej (ceramicznej) doniczki? Mój kupiony został prawie dwa miesiące temu i jeszcze tego nie zrobiłam, a nie chciałabym go zmarnowac. A Twój stefanek? Jak długo jest u ciebie? Przesadzałaś (bo na zdjęciu nie widac)?
Ale się rozgadałam, a to miało byc o Twoich kwiatkach :D Powodzenia w uprawie!
Pozdrawiam, Małgosia
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Kontakt:

Post »

Witaj,Małgosiu :)
Zaczęłam poważnie się zastanawiać, gdzie Ty wypatrzyłaś u mnie kalanchoe :lol: ale już wiem...jeśli chodzi o donice, to kupuje w castoramie, kosztują kilka złotych, są takie zwykłe, bez udziwnień i ostatnio takie mi się podobają :lol: Stefanotisa mam już kilka miesięcy i też przesadziłam jakiś czas temu do ceramicznej doniczki-czekałam aż się w pełni zaaklimatyzuje ( poza tym szukałam jakiejś ciekawej doniczki)..
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Kontakt:

Muminkowe roślinki ;)

Post »

Dzień dobry :)
Przedstawiam kilka kolejnych roślinek... dodatkowo mam małe pytanko: czy ktoś może mi pomóc w rozpoznaniu, czy te drzewka to mandarynkowe, pomarańczowe, czy też grapefruitowe? Mam je od nasionka,ale to było tak daaawno,że zapomniałam,co wysiewałam :D
Obrazek
i jeszcze jedna: mój malutki fikus,który po ciężkich bólach ponownie zaczął się rozwijać..
Obrazek
a to moja najmniejsza agawa ;)
Obrazek
Miłego dzionka:)
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p

Post »

Witaj KASIU jaki piękny beniaminek,a ile ma nowych listków :lol: U mnie za oknem leje deszcz, :( a ja tak lubie słońce.
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Kontakt:

Post »

Beata703 pisze:Witaj KASIU jaki piękny beniaminek,a ile ma nowych listków :lol: U mnie za oknem leje deszcz, :( a ja tak lubie słońce.
Witaj,Beatko:) Nie przejmuj się... u nas też pada..dlatego właśnie wyniosłam kilka roślinek na deszczyk i po wniesieniu zrobiłam im zdjęcia :D A miałam taakie plany na dziś: zasadzić róże i glicynie koło pergoli i dokończyc rabatkę, którą właśnie robię..:( a tu nic z tego-leje jak z cebra.
Beniaminek dopiero niedawno ruszył z miejsca-może wreszcie będzie rósł jak należy:(
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p

Post »

Zazdroszcze Ci,ze oprócz roślinek w domu masz jeszcze swój ogródek. To jest moje marzenie,ale jak na razie mieszkam w bloku i do dyspozycji mam tylko balkon :lol:
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p

Post »

Zaglądałam teraz do moich beniaminków,a mam dwa i zauważyłam,że też się ruszyły bo tak jak Twój mają pełno młodych listków,od razu poprawił mi się humor mimo tego deszczu za oknami ;:47
Pozdrawiam Beata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”